Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 18:41

Η θρυλική Σβελτάνα Ζαχάροβα στη Revelesion το 2011

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

zakharova«Ζωντανός Θρύλος», «Ντίβα», «Superstar», «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου». 
Υπερθετικοί χαρακτηρισμοί που φαντάζουν φτωχοί, από τη στιγμή που τα Μπολσόι την ανακήρυξαν ως «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα», παραλείποντας το μικρό της όνομα όπως παλιότερα με την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα (Prima assoluta ballerina of Bolsoi Theatre of Russia).

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, το υπέρλαμπρο αστέρι των Μπολσόι, η «Καλλιτέχνις του λαού της Ρωσίας», η κορυφαία σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, η Όπερα του Παρισιού, το New York City Ballet, το Tokio, η Όπερα της Ρώμης ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο.

Η Svetlana Zakharova γεννήθηκε στο Lutsk της Ουκρανίας το 1979. Άρχισε τις σπουδές της από την ηλικία των 10 ετών στη Σχολή Χορού του Κιέβου (τάξη της Valeria Sulegina). Έλαβε μέρος σε ηλικία 15 ετών στο Διαγωνισμό χορού της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης όπου κέρδισε το δεύτερο βραβείο όντας η νεότερη διαγωνιζόμενη. Αμέσως εισήχθη στην τελευταία τάξη της εν λόγω Ακαδημίας (τάξη της Elena Ente’ eva) πράγμα πρωτάκουστο στην ιστορία της Ακαδημίας Βαγκάνοβα. Στην ηλικία των 17 ετών (1996) η Svetlana άρχισε την καριέρα της στο Μπαλέτο Kirov του Θεάτρου Mariinsky της Αγ. Πετρούπολης και τον επόμενο χρόνο γίνεται σολίστ. Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία έγινε όταν χόρεψε «Ζιζέλ» και μαγνήτισε κοινό και κριτικούς.

Ο σπουδαίος V. Vasiliev την προσκάλεσε να χορέψει στο Μπαλέτο του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας (2003) όπου ερμήνευσε τους περισσότερους ρόλους με μεγάλη επιτυχία καθοδηγούμενη συνεχώς από τη σπουδαία Ludmila Semenyaka.
Από το 2000 συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. 
Έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Princess Aurora  

The Dying Swan  

Και τέλος σε βίντεο (7:34) η σύνθεση Revelation το 2011.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 19:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση