Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 19:07

Ιωάννα Καρυστιάνη: Πώς να μην έχει κανείς την τρελή ελπίδα για έναν κόσμο δικαιότερο;

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ets94Θέλει να ζυγίζει σχολαστικά το τι θα γράψει, το τι θα πει. Στα μυθιστορήματά της, στα σενάρια που υπογράφει για τις ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, στην κοινωνική της συναναστροφή, στις συνεντεύξεις της. Στα βιβλία της, με όχημα τον απλό καθημερινό άνθρωπο και με τρόπο συγκλονιστικά καίριο οδηγεί τον αναγνώστη στον πυρήνα της ύπαρξής του.

Συζητήσαμε με την Ιωάννα Καρυστιάνη με αφορμή «Το τελευταίο σημείωμα», που διαγράφει ήδη μια πετυχημένη πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες, και τα διηγήματά της που ανεβάζει στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια» η Εύη Δημητροπούλου.

Πήγα σε μία πρόβα – δεν μου αρέσει να μπλέκομαι στα πόδια κανενός εκτός κι αν μου το ζητήσουν. Συμφώνησα για τα διηγήματα παρ’ όλο που δεν ξέρω αν λένε κάτι σήμερα· έχω την αίσθηση ότι είναι παλιά. Αγαπώ, θαυμάζω τους ηθοποιούς. Ευάλωτοι, γενναίοι, εκτεθειμένοι απόλυτα, στη σκηνή μισό μέτρο από τον κόσμο· στο σινεμά με το πρόσωπό τους.

Και μόνο η εμπειρία των άπειρων οντισιόν που έχουν υποστεί προσδοκώντας έναν ρόλο ή ένα ρολάκι σε ταινία, παράσταση, τηλεοπτική παραγωγή – όταν υπήρχαν τέτοιες… Μια διαδικασία εξέτασης σε ελάχιστο χρόνο, τόσο κρίσιμη γι’ αυτούς. Και πόσο δύσκολη η απόρριψη, όχι επειδή είναι κακοί, αλλά για λόγους τεχνικούς, δεν ταιριάζει το φιζίκ, η μενταλιτέ στο σύνολο που χτίζει ο σκηνοθέτης.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η συνέντευξη που παραχώρησε η Ιωάννα Καρυστιάνη στην Έφη Μαρίνου και δημοσιεύτηκε στην ΕτΣ στις 30.12.17

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 15:50

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση