Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 15:57

Τρεις καθηγητές εξηγούν στην A.V για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση Τραμπ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athensvoice30Διεθνή συναγερμό προκάλεσε η απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εδώ και δύο εβδομάδες μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους, τραυματίζοντας άλλους 160.

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν ένα προσχέδιο ψηφίσματος που θα δηλώνει ότι οποιαδήποτε απόφαση για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν έχει νομικές επιπτώσεις και θα πρέπει να ανακληθεί, μετά τη μονομερή αναγνώριση της Ιερής Πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ενώ να αναγνωρίσει την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης καλούν τη διεθνή κοινότητα οι ηγέτες περισσότερων από 50 μουσουλμανικών χωρών, που συμμετείχαν σε σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Για την απόφαση Τραμπ, τις συνέπειές της στη Μέση Ανατολή, το φαντασιακό της Ιερής Πόλης, το σχέδιο πίσω από την απόφαση, καθώς και για το ενδεχόμενο μιας νέας ιντιφάντα, μας μιλούν ο κ. Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Αλέξανδρος Κούτσης, ομότιμος καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο της Αθηνάς Γκόρου που αναρτήθηκε στις 18.12 στην athens voice

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 16:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση