Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 07:28

Τα σχέδια της COSCO για το εμποροεπιβατικό λιμάνι του Πειραιά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ήταν τον Ιανουάριο του 2016, όταν η COSCO Group ορίστηκε ως προτιμώμενος επενδυτής για την σε δύο φάσεις απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, έναντι 368,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, αναγγέλονται τα σχέδια των Κινέζων για το λιμάνι Πειραιά. Στόχος τους μια ολική ανάπλαση, με την ανέγερση υπερπολυτελών ξενοδοχείων (τεσσάρων και πέντε αστέρων) και εμπορικού κέντρου. Με λίγα λόγια, θέλουν να κάνουν το λιμάνι… αγνώριστο!

Όπως δήλωσε στην “Ημερησία”, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος, αποθήκες που για πολλά χρόνια παραμένουν εκτός λειτουργίας θα μετασχηματιστούν σταδιακά σε μοντέρνα κτίρια υψηλής αισθητικής, στα οποία θα προσφέρονται σύγχρονες υπηρεσίες για τους εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται στο λιμάνι.

“Το όραμά μας είναι να γίνει ο Πειραιάς και το λιμάνι του, πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τους τουρίστες, τους επιβάτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δεμενόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ημερησίας”, η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων τη σύνταξη μελέτης, που θα καθορίσει τις ακριβείς τοποθεσίες και τα κτίρια που θα στεγάσουν τα ξενοδοχεία, αλλά και το εμπορικό κέντρο. Πρόθεσή της είναι να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής μέχρι το 2018.

Άλλες πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν πως έχουν αρχίσει οι επαφές με διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση ξενοδοχείων, όπως η Marriott, στο πλαίσιο αναζήτησης εταιρειών που θα αναλάβουν να “τρέξουν” τα ξενοδοχεία, που προορίζονται για τη φιλοξενία των Κινέζων τουριστών κρουαζιέρας.

Ποια αναπτυξιακά έργα περιλαμβάνει το πρότζεκτ της COSCO για το λιμάνι Πειραιά

Επέκταση επιβατικού λιμένα (νότια ζώνη).
Κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας.
Βυθοκόρηση κεντρικού λιμένα.
Μετατροπή αποθηκών σε επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας (για επιπλέον 580.000 επιβάτες).
Οικολογικά λεωφορεία.
Αναβάθμιση εξοπλισμού γερανογεφυρών και υποδομών στην προβλήτα 1.
Κατασκευή νέας προβλήτας πετρελαιοειδών.
Υπόγειες οδικές συνδέσεις.
Επέκταση σταθμών αυτοκινήτων.
Ανάπλαση κέντρων αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων.
Κατασκευή 2 πενταώροφων πάρκινγκ.
Βελτίωση των υποδομών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα.
Επισκευή πλωτών και μόνιμων δεξαμενών του ΟΛΠ και αγορά νέας πλωτής δεξαμενής χωρητικότητας 200.000 τόνων για τον δεξαμενισμό και την επισκευή 350-450 πλοίων ετησίως.
Βελτίωση και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών και προμήθεια νέου εξοπλισμού. Πηγή:  kafeneio-gr  

Σ.Δ: Από όσα καταλάβαμε στο σχέδιο της Cosco δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα έργο από αυτά που περιελάμβανε το σχέδιο της Πολιτιστικής Ακτής του Πειραιά, ένα σχέδιο που είχε εξαγγελθεί πριν λίγα χρόνια από την τότε διοίκηση του ΟΛΠ. Να τονίσουμε εδώ πως δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτίριο Silo στο λιμάνι του Πειραιά για το οποίο υπάρχει όρος στην σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ. 'Οπως αναφέρει για το κτίριο Silo το παράρτημα 3.5 (β) της Σύμβαση Παραχώρησης «σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΟΛΠ, το εν λόγω κτίσμα προβλέπεται εντός της επόμενης 5ετίας, στο πλαίσιο της μελλοντικής ανάπτυξης και εξέλιξης του Κεντρικού Λιμένα του Πειραιά, είτε να επισκευασθεί, είτε να αξιοποιηθεί ως μουσείο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 09:10

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 17-12-2017 21:50
Αγαπητοί μου, λέω πως αν είχαμε σαν κράτος τα λεφτά για να κάνουμε τις επενδύσεις που υπέγραψαν ότι θα βάλλουν οι Κινέζοι και ολόκληρη τη σειρά της παραγωγής και προώθησης εμπορευμάτων, τότε το πιο πιθανόν θα ήταν ότι ο ΟΛΠ. ΑΕ θα έβγαζε περισσότερα απ'αυτά που πήραμε τώρα. Καλό είναι επίσης όσοι από τους ενάντιους στην πώληση του ΟΛΠ είναι πούροι κομμουνιστές να μην ξεχνούν πως οι Κινέζοι αντιπροσωπεύουν την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, δηλαδή στα χαρτιά ομοϊδεάτες τους. Το λέμε αυτό μπας και τους απασχολούν τέτοια θέματα. Τέλος σ'αυτήν την χώρα το να ζουν και 1εκ. Κινέζοι ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα;
Παράθεση
0 # ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 16-12-2017 23:53
Να δείς ότι θα πρέπει να μάθουμε κινεζικα αν καταφθάνουν μιλιούνα οι κινέζοι τουρίστες και εργαζόμενοι θα νοιώθουμε ότι ζούμε σε ξένο τόπο.
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 16-12-2017 19:37
και για να συνεχίσω τις σκέψεις της/του Σ.Δ. φαίνεται ότι ο Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων που εκτελέστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΠ (2013) και μοίρασε βραβεία περίπου 140.000 ευρώ ήταν για δημόσιες σχέσεις. Από που πουθενά δεν προκύπτει ότι το αποτέλεσμά του δεσμεύει τον νέο ιδιοκτήτη. Εδώ το αποτέλεσμα: http://www.greekarchitects.gr/gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-id6980
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση