Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 18:06

Σεμέλη: Δείτε ολόκληρη τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Μυρσίνης Αριστείδου, από Athens Voice

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
semeleΈχοντας προβληθεί και διακριθεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως αυτά του Τορόντο και Βερολίνου, η τρίτη ταινία μικρούς μήκους της Μυρσίνης Αριστείδου είναι πλέον διαθέσιμη online, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη σήμανση-διάκριση staff pick του Vimeo.  
 
Η «Σεμέλη» είναι η πρώτη ταινία από την Κύπρο που έχει ποτέ διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο και η πρώτη συμμετοχή από Κύπρια γυναίκα σκηνοθέτιδα στο Βερολίνο. Εκεί όπου βραβεύτηκε με το Grand Prix της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Generation KPlus από τη Διεθνή Επιτροπή του Φεστιβάλ.
 
«Το εναλλακτικό, απέριττο ύφος της σκηνοθέτιδας είναι σε τέλεια αρμονία με την ιστορία, επιτρέποντας στα συναισθηματικά υπόγεια ρεύματα να λειτουργήσουν αβίαστα στο δρόμο τους προς την επιφάνεια. Ήσυχες εμφανίσεις, μικρά χαμόγελα, χτίζουν ένα κοινό δεσμό μεταξύ του πατέρα και της κόρη. Απλά ένα κορίτσι που ήθελε να δει τον μπαμπά της» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτροπή εξηγώντας το σκεπτικό της βράβευσής της.
Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Δημήτρη Αθανασιάδη στην athens voice, όπου υπάρχει και σε βίντεο η ταινία.
 
Επίσης το βίντεο μπορείτε να το δείτε και πάρα κάτω, στο τέλος αυτού το άρθρου.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 18:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Πολυμέσα

Το βίντεο της "Σεμέλη"

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση