Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 20:18

Οργάνωση δύο εκδηλώσεων απολογισμού του έργου της Δημ.Αρχής του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

z.z1Συμπληρώνονται τρισήμισυ χρόνια της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ΄αυτά τα χρόνια παράχτηκε το όποιο έργο παράχτηκε. Ανεξάρτητα του πως το κρίνει κάποιος , αυτό που έχει λείψει , είναι ένας δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής με την διασφάλιση της μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής.

Με βάση τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Ανεξάρτητα όμως από τίς προβλέψεις του νόμου, υπάρχει η ουσία, η ανάγκη ολόπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών, η δημοκρατική λειτουργία.

 

Γι' αυτό προτείνω την διοργάνωση στην αρχή του νέου έτους δύο συγκεντρώσεων Απολογισμού του προηγούμενου διαστήματος, στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ » και στο Δημαρχείο του πρώην δήμου Δραπετσώνας. Ταυτόχρονα προτείνω ασφαλώς να μην υπάρχει μονόλογος ενός ,αλλά το στήσιμο πάνελ στο οποίο να συμμετέχουν ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών Κινήσεων της Αντιπολίτευσης , οι οποίοι θα « ανακριθούν» από δύο η τρεις τοπικούς δημοσιογράφους και βεβαίως από τους δημότες.

 

Θεωρώ ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που διασφαλίζει μια σωστή ενημέρωση και όχι την προπαγάνδα της Δημοτικής Αρχής η του οποιουδήποτε.Θυμίζω δε, ότι αυτή η πρωτότυπη διαδικασία έχει δοκιμαστεί στο Κερατσίνι επί Δημαρχίας Δημήτρη Σαράφογλου. Υπάρχει επομένως προηγούμενο με θετική εμπειρία. Υπάρχει προηγούμενο, όπου η Δημοτική Αρχή δεν προσέφυγε σε μονόλογο με αποκλεισμό των  άλλων φωνών και απόψεων  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ελπίζω , ότι η πρότασή μου θα γίνει δεχτεί. Λεπτομέρειες δε διαδικαστικού χαρακτήρα ( π.χ χρόνος ομιλίας καθενός, επιλογή δημοσιογράφων κ.ά) μπορούν να συζητηθούν και να καταληχτούν σε σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

                                                                                        Ζαχαρίας Ζούπης

                                                  Δημοτικός Σύμβουλος , Επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 08:30

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση