Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:24

Για έργα ανάπλασης του Μικρολίμανου 5.7 εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής σε σχέδια του Δήμου Πειραιά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

turkolimΜε το ποσό των 5.700.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής το έργο της ανάπλασης του Μικρολίμανου στον Πειραιά, το οποίο θα εκτελεστεί από τον δήμο της πόλης.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά παρουσιάστηκαν τα κύρια στοιχεία της μελέτης για την υλοποίηση του έργου, ένα πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων που εδώ και δεκαετίες διεκδικούσαν επιτακτικά τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. 

 

Η ανάπλαση αφορά μια έκταση περίπου 15,6 στρεμμάτων και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση και άλλο αστικό εξοπλισμό περίπου τεσσάρων στρεμμάτων αλλά και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές (Ναυάρχου Βότση, προσφυγικά). 

Στρατηγικής σημασίας παρέμβαση στην πόλη του Πειραιά χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τα έργα ανάπλασης και, όπως είπε, σε συνδυασμό με τα άλλα εκτελούμενα έργα, θα αναδείξει τα φυσικά πλεονεκτήματα και τη μοναδική ομορφιά της περιοχής, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης μιας περιοχής που κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη και θα καταστήσει εκ νέου την περιοχή αυτή σε χώρο αναψυχής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης του Μικρολίμανου για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, τονίζοντας ότι αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, καθώς θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά.

Υπογράμμισε πως στόχος είναι να αναδειχθεί το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους μόνιμους κατοίκους και την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, τονίζοντας πως θα υπάρξει τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και το Μικρολίμανο θα γίνει πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. 

Το Μικρολίμανο, γνωστό και ως Τουρκολίμανο ή Φανάρι ή λιμένας Κουμουνδούρου, περιλαμβάνεται στην ευρύτερη συνοικία της Καστέλλας και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Πειραϊκής χερσονήσου, συνορεύοντας με τη συνοικία του Νέου Φαλήρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 12:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση