Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 20:35

Ήγγικεν ή ώρα για τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

magl2…όπου όσοι ενδιαφέρονται για το εγχείρημα δημιουργίας νέου φορέα στον «ενδιάμεσο χώρο», καλούνται στην κάλπη. (Όλες οι κλάσεις δεκτές).

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί –όπως όλοι γνωρίζετε- ο πρώτος γύρος για την εκλογή προέδρου του φορέα. Την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δυο πρώτων σε προτίμηση υποψηφίων.

Μερικά πράγματα που θα θέλατε να γνωρίζετε για την διαδικασία, σας τα γράφουμε πιο κάτω ώστε να αποφύγουμε τις ουρές και το μπέρδεμα με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των ΜΜΜ. Κοινώς μην πάτε για ψηφοδέλτιο και βρεθείτε με εισιτήριο και τούμπαλιν.

 

 

 

Στην Β' Πειραιά τα εκλογικά κέντρα έχουν κατανεμηθεί όπως παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα. Μπορείτε να ψηφίσετε (αυστηρώς μια φορά) σε όποιο εκλογικό κέντρο θέλετε, σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον γνωστό κόσμο.

1ον) Δημαρχειο Κερατσινιου

2ον) Πρωην Δημαρχειο Δραπετσώνας.
3ον) Δημαρχειο Κορυδαλλου
4ον) Δημαρχειο Νικαιας.
5ον) Στον Ρεντη,στο πνευματικο κεντρο, Μιχακη 15
6ον) Στο Περαμα,στο Πολιτιστικο κεντρο,Φωκιωνος 3
7ον) Στην Σαλαμινα στο Κεντρο Νεοτητας,ακτη Καραισκακη

και στην Α' Πειραιά 

Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Λεωφόρος Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης

Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Δραγάτση 1α-Πλατεία Κοραή

Γ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Δημητρίου Φαληρέως 5-Νέο Φάληρο

Δ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Πολιτιστικό Κέντρο Κωσταράκος, Θήρας και Μαντινείας-Καμίνια

Ε΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Καλλέργη 142 (Μανιάτικα)

ΑΙΓΙΝΑ (και Αγκίστρι) : Παλαιό Δημαρχείο-Παραλία – (σε αναμονή;)

ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ, ΚΕΠ Γαλατά

ΜΕΘΑΝΑ: ΚΕΠ Μεθάνων

ΥΔΡΑ: Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

ΣΠΕΤΣΕΣ: Αίθουσα Κυνηγετικού Συλλόγου-Ντάπια

ΚΥΘΗΡΑ: Πνευματικό Κέντρο-Ποταμός

Μερικές επιπλέον πληροφορίες.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Αν και τελικά απαγορεύτηκε η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η τεχνολογία χρησιμοποιείται ικανοποιητικά για την διευκόλυνση της διαδικασίας.

Έτσι όποιος/α κλπ  επιθυμεί μπορεί να κάνει ηλεκτρονική «προεγγραφή» στο site https://dpekloges.gr/ και να μην καθυστερήσει στα τραπεζάκια εγγραφών στα εκλογικά κέντρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η προεγγραφή είναι η καταβολή του παράβολου συμμετοχής 3 € επίσης ηλεκτρονικά.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία βρίσκονται στο πιο πάνω site αλλά επιτρέψτε μας να πολυλογήσουμε και μεις λίγο, κυρίως πολιτικολογώντας.

Ο νέος φορέας προφανώς δεν απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες/ιδες κλπ. Απευθύνεται σε όσους αυτοτοποθετούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν γουστάρουν δηλαδή στις εκλογές να ψηφίσουν ένα από τα δυο αυτά κόμματα, απέχουν ή αναγκάζονται να τα ψηφίσουν επειδή δεν διακρίνουν κάτι άλλο αξιόπιστο. Γι αυτό καλό είναι να συμμετάσχουμε όσοι ενδιαφερόμαστε στην προσπάθεια δημιουργίας αξιόπιστου φορέα. Παρά την δημόσια προσπάθεια απαξίωσης ή υποβάθμισης της σημασίας της εκλογικής μάχης της Κυριακής από τα δυο πιο πάνω κόμματα, αυτό που θα επηρεάσει την στάση τους αλλά επίσης θα καθορίσει και την πορεία του ίδιου του φορέα, θα είναι ο αριθμός των συμμετασχόντων στην διαδικασία.

Με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι κατέθεσαν περίπου 30 χιλιάδες υπογραφές πολιτών που υποστήριζαν το δικαίωμα τους να είναι υποψήφιοι, διαφορετικά συμπεράσματα θα βγάλουμε αν η συμμετοχή στην ψηφοφορία κυμανθεί στις 100 χιλιάδες και διαφορετικά αν κυμανθεί στις 250 χιλιάδες. Όπως επίσης άλλο εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει η πρώτη πιθανότητα και άλλο η δεύτερη. Άλλος φορέας θα δημιουργηθεί αν επικρατήσει η πρώτη πιθανότητα και άλλος με την δεύτερη.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όλες οι «εκτιμήσεις» που έχουν γραφεί ή θα γραφούν για την πολιτική πορεία του φορέα είναι στον αέρα. Δεν είναι εκτιμήσεις, είναι σενάρια.

Από το βράδυ της Κυριακής θα μπορούμε να αρχίσουμε τις σοβαρές εκτιμήσεις.

 

Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν, ας γίνουν μέρος…

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 17:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση