Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 06:36

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΛΟΓΟΤΥΠΟ !

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker96Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για λογότυπο, καθώς από τη στιγμή που ο Δήμος έγινε Καλλικρατικός δε διέθετε. 

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική διαδικασία με κλειστούς φακέλους.

 

Στην επιτροπή επιλογής του λογότυπου συμμετείχαν οι: Αλεξάκης Ιωάννης / Εικαστικός,  Αντωνιάδου Στυλιανή / Σκιτσογράφος, Κορκίδη Μαρία / Δ/ντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κωστάκου Σταυρούλα / Εικαστικός και Γιαννούλη Κανέλλα / Προϊσταμένη Τμήματος Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Μουσείων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Μετά την επιλογή του προκρινόμενου λογότυπου από την επιτροπή, , εγκρίθηκε το πρακτικό από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και ακολουθεί έγκριση από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και η απονομή των τίτλων θα γίνουν σε ειδική τελετή.

Ακολουθώντας το τρίπτυχο ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το λογότυπο που εγκρίθηκε, προσπαθεί να δώσει με λιτές και ελεύθερες γραμμές μια σύντομη, περιεκτική και μοναδική περιγραφή των κοινών χαρακτηριστικών των δύο πόλεων, σε μορφή χειρόγραφης υπογραφής, περιλαμβάνοντας ισάξια τα πρωτογράμματα τους μέσα στο σχεδιασμό μας, τα οποία τυχαίνει να μοιάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Οι συμβολισμοί στο Λογότυπο είναι εμφανείς. Το «Κ» είναι το πρωτόγραμμα του Κερατσινίου, και το «Δ» της Δραπετσώνας. Το κύμα συμβολίζει το υγρό στοιχείο της περιοχής (Ιχθυόσκαλα, ναυπηγεία), το φουγάρο τη βιομηχανική ιστορία της πόλης και την εργατική τάξη, ενώ η βάρκα συμβολίζει το προσφυγικό στοιχείο του τόπου μας.

Πατώντας  keratsini-drapetsona.gr   θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το κείμενο από την ιστοσελίδα του δήμου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 06:48

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση