Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 16:20

Τι καταγγέλουν οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι σχετικά με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και τι τους απαντά ο δήμαρχος κ.Βρεττάκος

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker104 Προς  - Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

-         Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

-              Δημοτικό Συμβούλιο

Κερατσίνι, 23/10/2017

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

 

 

Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνετε κορυφαίο θέμα για συζήτηση- ενημέρωση χωρίς δικαίωμα καν ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως να φέρετε ούτε εισήγηση με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της Διοίκησης, δίχως όμως και τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17/10/2017) συζητήθηκε με αυτούς τους απαράδεκτους όρους το θέμα της Διαδημοτικής Επιχείρησης ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ¨. Αποδεχτήκαμε τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας, αν και καταγράφτηκε η διαφωνία 8 από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε αλλά και γιατί είχατε σπεύσει να κάνετε με διαδικασίες αμφισβητήσιμες Γενική Συνέλευση της Διαδημοτικής Α.Ε. και να αποφασίσετε για λύση της, χωρίς να φέρετε το θέμα από πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι για το οποίο είχατε επανειλημμένως δεσμευτεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι έχετε παρεξηγήσει την καλή μας θέληση. Φαίνεται ότι στην αντίληψη σας υπάρχουν εμπεδωμένα στοιχεία αντιδημοκρατικής λειτουργίας, αδιαφάνειας και υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται ότι δεν σας αρέσει να ακούτε και να συνθέτετε απόψεις. Για αυτό και μας καλείτε σε ¨συζήτηση -ενημέρωση¨ τώρα για τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις που φαίνεται να κόστισαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ, χωρίς κανένα εισηγητικό, χωρίς να μας δοθούν συνολικά, αναλυτικά στοιχεία Απολογισμού! Μάλιστα, επιδεικνύετε πρωτοφανή αδιαφορία και ετσιθελισμό απέναντι σε προτάσεις δημοτικών συμβούλων που κατατέθηκαν έγκαιρα και με σκοπό την ουσιαστικοποίηση της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν δεν το έχετε καταλάβει, εμείς ζητούσαμε τα αυτονόητα για ένα Δημοτικό Συμβούλιο: Να υπάρχει εισήγηση- να υπάρχουν όλα τα οικονομικά στοιχεία- να υπάρχει δυνατότητα ψηφοφορίας! Αν αυτά είχαν διασφαλιστεί θα μπορούσαμε να συμβάλουμε με τις απόψεις μας.

Αρνηθήκατε όμως στην πράξη να καταθέσετε εισηγητικό. Αρνηθήκατε να μας χορηγήσετε αναλυτικά, ουσιαστικά στοιχεία. Μας πετάξατε ένα χαρτί δήθεν Απολογισμού για τις 500.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν μέσω ΚΔΒΜ ΙΙ για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, όπου δεν υπάρχει καν η λίστα των συναυλιών με το κόστος της κάθε μιας. Στο Δ.Σ. του ΚΔΒΜ ΙΙ δεν συζητήθηκε καν από πριν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνταν και το κόστος των εκδηλώσεων. Δεν έχει συζητηθεί ούτε ο Οικονομικός Απολογισμός, ενώ δεν έχουν δοθεί μέχρι και σήμερα στοιχεία που ζητούνται μήνες. Όμως πέραν του Οικονομικού Απολογισμού για τις 500000 ευρώ δεν μας αποδώσατε κανένα Απολογισμό και για τις υπόλοιπες 700000 ευρώ περίπου, που ξοδεύτηκαν απευθείας από το Ταμείο του Δήμου. Επιπλέον, επιμένετε να φέρνετε το θέμα αυτό ως θέμα για ¨Ενημέρωση- Συζήτηση¨, χωρίς δηλαδή να έχει δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τον Απολογισμό, λες και είναι κανένα καφενείο συζητήσεων!

Αυτά που συμβαίνουν είναι καταπληκτικά πράγματα, πρωτοφανείς καταστάσεις. Αποτελούν τον θρίαμβο του ετσιθελισμού, της αδιαφάνειας και της υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα συμμετέχουμε, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση (23/10/2017). Τυχόν συμμετοχή μας θα ισοδυναμούσε με συνενοχή στα θεσμικά ατοπήματά σας και στάση σιωπής απέναντι σε νοσηρά για τον Δήμο φαινόμενα. Καθήκον μας είναι να ενημερώσουμε την κοινωνία, τους δημότες και αυτό θα κάνουμε. Καθήκον μας είναι να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο σε συμπεριφορές και πρακτικές που πληγώνουν τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση.

 

Υ.Γ : Προφανώς, θέλουμε να διαβαστεί η επιστολή μας και να καταγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 Βρετάκος Νίκος

Δαβγιώτη Ελένη

Δατσέρη Βάνα

Ζούπης Ζαχαρίας

Καψοκόλης Πέτρος

Λάλος Μηνάς

Μελάς Φώτης

Σαββοπούλου Γιούλη    

 

dimker105ΟΙ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ!

Άρθρο: Του Χρήστου Βρεττάκου, δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

 

Για άλλη μια φορά 8 συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (Ν. Βρεττάκος, Ελ. Δαβγιώτη, Β. Δατσέρη, Ζ. Ζούπης, Π. Καψοκόλης, Μ. Λάλος, Φ. Μελάς, Γ. Σαββοπούλου) επανέρχονται και καταγγέλλουν σε νέα τους επιστολή (υπάρχει αναρτημένη στο διαδίκτυο) τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αδιαφάνεια και υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όλα αυτά μάλιστα, γιατί όπως υποστηρίζουν «τόλμησε» να φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις καλοκαιρινές δραστηριότητες στον πολυχώρο των Λιπασμάτων!

Οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι επιλέγουν για άλλη μια φορά την ασφάλεια του διαδικτύου για να παραπληροφορούν συνειδητά τους δημότες σχετικά με το χρηματικό κόστος των εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα όμως, αρνούνται πεισματικά να έρθουν στις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου, που κατά τα άλλα τάχα νοιάζονται για την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος του, γνωρίζοντας πως εκεί θα λάβουν τις απαντήσεις που θα ανατρέπουν τα συνειδητά ψέματά τους.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι, οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή ότι καλεί τον κόσμο σε «έναν χώρο με ραδιενέργεια» και σε «εγκαταστάσεις που δεν είναι ασφαλείς». Μετά την ηχηρή απάντηση που δόθηκε στα λεγόμενά τους, όχι από τη Δημοτική Αρχή, αλλά από τη μαζική παρουσία του κόσμου που πλημμύρισε τον χώρο και συνεχίζει να το κάνει αδιαφορώντας για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους, δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια ανεύθυνη και επικίνδυνη τακτική.

 

Γιατί το κάνουν

 

Στόχος των 8 δημοτικών συμβούλων είναι το χτύπημα της Δημοτικής Αρχής, ακόμα και όταν αυτό γίνεται σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών και της πόλης.

Απόδειξη γι’ αυτό είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου 2017. Θέμα της ήταν η ένταξη του Κέντρου Υγείας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι το Κέντρο Υγείας που είχε μάλιστα εγκαινιαστεί στο παρελθόν, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Αμφιάλης. Η λειτουργία του δεν πρόκειται να κάνει καλό ούτε στη Δημοτική Αρχή, ούτε στην Αντιπολίτευση, αλλά στους δημότες που το έχουν πραγματική ανάγκη και δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Σε αυτή τη συνεδρίαση λοιπόν, ο κ. Ζούπης, η κ. Δαβγιώτη και η κ. Σαββοπούλου ψήφισαν λευκό για την ένταξη του Κέντρου Υγείας στο τεχνικό πρόγραμμα. Ο κ. Καψοκόλης, ο κ. Λάλος και ο κ. Μελάς αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία, ενώ ο κ. Ν. Βρεττάκος και η κ. Δατσέρη απουσίαζαν από την αρχή της συνεδρίασης.

Πάμε τώρα στην ουσία της καταγγελίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνετε κορυφαίο θέμα για συζήτηση- ενημέρωση χωρίς δικαίωμα καν ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως να φέρετε ούτε εισήγηση με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της Διοίκησης, δίχως όμως και τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα».   

Ας δούμε όμως την αλήθεια. Το θέμα υπήρχε και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η συζήτησή του αναβλήθηκε γιατί ο κ. Ζούπης παρακάλεσε, επειδή η ώρα πήγε 11 μ.μ. και ήταν κουρασμένος, να συζητηθεί άλλη στιγμή. Προσωπικά αποδέχθηκα την πρόταση του γιατί όπως είπα θα έκανα τη χάρη στην αντιπολίτευση να προχωρήσει στη συζήτηση, χωρίς την παρουσία της, μιας και η ίδια θα έπρεπε να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα όσα ψεύδη διαδίδει στην πόλη.

Η τοποθέτησή μου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ήταν:

-          Ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να γίνει γι’ αυτό το θέμα γιατί το αρμόδιο όργανο υλοποίησης των δράσεων του καλοκαιριού ήταν το ΚΕΚ, στου οποίου το Δ.Σ. θα γίνει οικονομικός απολογισμός και εκεί θα γίνει ψηφοφορία.

-          Εισήγηση θα γινόταν, όπως και έγινε απ’ τον δήμαρχο και την Ελ. Καπουσίζογλου. Οι εισηγήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια συζήτησης- ενημέρωσης κατά κανόνα που τον γνωρίζουν οι έμπειροι, κατά τα άλλα, δημοτικοί σύμβουλοι, είναι προφορικές.

-          Αναλυτικά οικονομικά στοιχεία δόθηκαν γραπτά στους δημοτικούς συμβούλους από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και συνεχίζουν οι «8»: 

«για αυτό μας καλείτε σε “συζήτηση- ενημέρωση” τώρα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που φαίνεται να κόστισαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ».

 

Ας δούμε τα νούμερα

 

Για 33 εκδηλώσεις το καλοκαίρι (Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στη διεύθυνση facebook.com: Λιπάσματα 2017- Φεστιβάλ στη θάλασσα), δόθηκαν 245.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Για την κάθε εκδήλωση ξεχωριστά, υπάρχουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία που ο κάθε δημοτικός σύμβουλος (καθώς και όποιος δημότης το επιθυμεί) μπορεί να τα ελέγξει στα γραφεία του ΚΕΚ Α.Ε.

Αφήνουμε στην κρίση των δημοτών μας αν ο Δήμος έπρεπε να δώσει αυτά τα χρήματα για τις εκδηλώσεις στα Λιπάσματα, αλλά ούτε και θα μπούμε στον κόπο να μιλήσουμε για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κατά το παρελθόν, μιας και οι άνθρωποι της πόλης μας γνωρίζουν πολύ καλά τα πεπραγμένα άλλων Δημοτικών Αρχών.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση, οι συγκεκριμένοι 8 δημοτικοί σύμβουλοι πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, μιλώντας για εκατομμύρια, περισσότερο για να μπερδέψουν, παρά να πληροφορήσουν τον κόσμο.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως αλήθεια στοίχισαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, οι εκδηλώσεις 1,2 εκ. ευρώ!

Με τη δική τους ιδιαίτερη αριθμητική, οι «8» προσθέτουν στις 245.000 ευρώ που στοίχισαν οι εκδηλώσεις, τις 630.000 ευρώ του κόστους για την ανάπλαση του χώρου και τις 196.000 ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού, τη λειτουργία του κυλικείου και για όλες τις δράσεις του τετράμηνου που έγιναν στον χώρο.

Αξίζει ωστόσο να ξαναπούμε δύο πράγματα για τον παραπάνω ισχυρισμό των «8», χωρίς να επαναλάβουμε τι σημαίνει για την πόλη να κερδηθεί ο χώρος των Λιπασμάτων ή το πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Πράγματι, η παρούσα Δημοτική Αρχή διέθεσε 630.000 ευρώ για να δημιουργηθούν όλα όσα οι άνθρωποι χαίρονται σήμερα στα Λιπάσματα. Την ίδια ώρα που οι ίδιοι που μας καταγγέλλουν ξέρουν ότι είχαν διατεθεί τα ίδια χρήματα (!) για την πλατεία της Ευγένειας , 3.330.000 ευρώ (!) για την «Τσαλδάρη» και 5.500.000 ευρώ (!) για να φτιαχτεί το έργο στον γκρεμό της Δραπετσώνας.

Ο πολυχώρος των Λιπασμάτων, όπως και ο κάθε χώρος, προκειμένου να λειτουργήσει χρειάζεται εργαζόμενους. Πράγματι εμείς δώσαμε 196.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων για τη φύλαξη του χώρου, την καθαριότητα και τη λειτουργία του κυλικείου.

Τι μας λένε λοιπόν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι; Ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει ο χώρος ή να πάμε σε εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη, σε εργολάβο καθαριότητας για την καθαριότητα και σε ιδιώτη για το κυλικείο; Μία απάντηση για αυτό θα ήταν χρήσιμη.

Τέλος, οι ίδιοι ξεχνάνε να μας πούνε κάτι ακόμα, ότι ο Δήμος εκτός από έξοδα είχε και έσοδα. Το κυλικείο λοιπόν, με τις χαμηλές του τιμές, που σκόπιμα επιλέξαμε να έχει στα προϊόντα του, απέφερε στον Δήμο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου περίπου 140.000 ευρώ.

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, θα βοηθούσατε ιδιαίτερα την πόλη και τους δημότες αν βασίζατε την κριτική σας σε πραγματικά γεγονότα και αν τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε έχουν σχέση με την ίδια την πραγματικότητα.

Θα ήταν επίσης χρήσιμη η παρέμβασή σας στα Δημοτικά Συμβούλια γιατί θα βοηθούσατε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής και να γίνει καλύτερη η ζωή των δημοτών.

Αυτό οφείλετε να κάνετε το επόμενο διάστημα. Έτσι κι αλλιώς οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε δύο χρόνια κι εκεί θα κριθούμε όλοι μας.

Σήμερα όμως όλοι και όλες κρινόμαστε από την προσπάθειά μας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης, αλλά δυστυχώς για εσάς κι από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα.    

 26.10.17

dimker106Και η ανταπάντηση του δημοτικού συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας – επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
 
Πριν λίγο διάβασα ένα κατάπτυστο κείμενο για γέλια και για κλάματα με το οποίο υποτίθεται ότι ο Δήμαρχος απαντάει στην επιστολή των 8 δημοτικών συμβούλων – ανάμεσά τους και εγώ – με το οποίο εξηγούσαμε γιατί δεν θα παραβρεθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητούσε το θέμα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου , αφού δεν μας δόθηκε ούτε εισήγηση για το θέμα, ούτε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που να εξηγεί το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων και βέβαια δεν το έφερνε ως θέμα προς συζήτηση και έγκριση .
 
Λυπάμαι , αλλά με υποχρεώνει το περιεχόμενο και το ύφος αυτής της αστείας και γραμμένης υπό καθεστώς πανικού επιστολής, να το πω. Ο κ. Χ. Βρετάκος δεν αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του αυταρχισμού, της υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου, του ετσιθελισμού, της αντιδημοκρατικής αντίληψης και της αδιαφάνειας. Αναδεικνύεται και σε Δήμαρχο που για να εξηγήσει τα ανεξήγητα ,συνηθίζει να καταφεύγει σε ασύστολη ψευδολογία, σε λάσπη κατά όσων « τολμούν » να αμφισβητήσουν ότι λέει και σε κοινή συκοφαντία.
 
Το τραγικό για τον κύριο Βρετάκο είναι,  ότι όποιος διαβάζει την  δήθεν απάντησή του, καταλαβαίνει τελικά , ότι οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε δίκιο σε όλα, ότι δικαιώνονται !


-          Πράγματι σε ένα τόσο σοβαρό  θέμα δεν υπήρχε καν  εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο !
-          Πράγματι,, ενώ  πετάει διάφορα νούμερα για τα έξοδα αποσπασματικά , στο τέλος παραδέχεται ότι το κόστος συνολικά ξεπέρασε το εκατομμύριο. Αν κάποιος προσθέσει όλους τους αριθμούς που αναφέρει προκύπτει αυτό το κόστος . Τι διαψεύδει λοιπόν ο κ. Βρετάκος; Θεωρεί  ότι υπάρχουν έξοδα που μπαίνουν στον λογαριασμό και άλλα που κατά το δοκούν δεν μπαίνουν ; Ποιον κοροϊδεύει ;
-          Πράγματι δέχεται ότι το θέμα δεν μπήκε για συζήτηση και ψηφοφορία. Καταφεύγει δε στο ευφυολόγημα ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί  φορέας  υλοποίησης ήταν το ΚΕΚ. Ξεχνάει (;)πρώτον, ότι ούτε το ΚΕΚ συζήτησε και ψήφισε κανένα απολογισμό , για το κομμάτι των εξόδων που το αφορά !  Ξεχνάει δεύτερον, ότι και ο ψηφισμένος απολογισμός του ΚΕΚ θα έπρεπε να μπει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά ιδιαίτερα ότι υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν από τον Δήμο που δεν εγκρίθηκαν ποτέ και που ποτέ δεν εμφανίστηκαν ως απολογισμός. Γιατί άραγε κύριε Δήμαρχε;  Έχετε να κρύψετε κάτι ;Γιατί  δεν μας λέτε που πήγαν τα περίπου 700.000 ευρώ που ξοδευτηκαν από τον Δήμο ;
-          Μιλάει ότι στους δημοτικούς συμβούλους δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία. Ψέματα! Δόθηκε ένα χαρτί με τα έξοδα του ΚΕΚ που είναι τόσο πολύ αναλυτικά ,ώστε να μην εμφανίζονται καν μια μία η συναυλία με το κόστος της. Γιατί άραγε; Γιατι αυτή η άρνηση; Εγώ που είμαι και μέλος του Δ.Σ δεν έχω πάρει τα κόστη αυτά αναλυτικά. Μετά από αγώνα τριών μηνών , ειδοποιήθηκα χθες ότι μπορώ να πάω να τα δω. Επαναλαμβάνω… Μετά από τρεις μήνες ! Τι περιμένεις όμως από ένα Δήμαρχο που δεν άφησε το δικαίωμα στο Δ.Σ του ΚΕΚ που μας λέει ότι ήταν ο υπεύθυνος φορέας- διοργανωτής , να αποφασίσει καν για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν. Τις αποφάσισε πολύ δημοκρατικά μόνος του με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού. Τόση Δημοκρατία, τόση διαφάνεια.
 
Ο κ. Βρετάκος όσο περνάει ο καιρός αποθρασύνεται και εκτίθεται. Θεωρεί ότι θα κάνει ότι θέλει χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς έλεγχο ! Ότι θα κάνει ότι θέλει χωρις να απολογείται και να δίνει εξηγήσεις . Φαίνεται ότι θεωρεί ότι δεν διοικεί Δήμο, αλλά κανένα μαγαζάκι του. Αυτά ας τα ξεχάσει .Τους 8 ,αλλά και άλλους θα τους βρίσκει συχνά πια μπροστά του γιατί πολύ απλά αυξάνει πολύ ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που αισθάνονται ότι όλα αυτά τα φαινόμενα δεν ταιριάζουν σε ένα Δήμο δημοκρατικό, που λειτουργεί με διαφάνεια, συλλογικότητα, συναινέσεις. Δεν μπορώ δε να μην εκφράσω  δε την απορία μου, πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του και ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ( αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον βρήκε και από το πουθενά τον έκανε Δήμαρχο )  ανέχονται αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις πρακτικές και αυτού του είδους την λειτουργία του Δήμου. Δεν αισθάνονται ότι εκτίθενται και οι ίδιοι;
 
Αναφέρει κι άλλα ο Δήμαρχος στην επιστολή του που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Αποπνέουν οσμή αυριανισμού και την διαστρέβλωση μιας πραγματικότητας  που ταιριάζει στην σχολή σκέψης που υπηρετεί . Αλλά σημειώνω:
-          Δεν ντρέπεται να εμφανίζει τους 8 ότι δεν πάνε στις συνεδριάσεις; Αφού το θέλει όμως, του πετάω το γάντι. Να δώσει στην δημοσιότητα τις παρουσίες όλων των Δημοτικών Συμβούλων από 1.9.2017 μέχρι σήμερα και να στείλει το παρουσιολόγιο αυτό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να ενημερωθούν όλοι για την αλήθεια. Σε ότι με αφορά η συμμετοχή μου είναι σε ποσοστό 75-80% .Τολμάει να με εμφανίζει μετά από τρεις δεκαετίες πορείας στον Δήμο ως περίπου κοπανατζή ; Αυτό είναι το ήθος του; Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα! Δώσε Δήμαρχε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα ! Διαφορετικά μην ξαναμιλήσεις.
-          Δεν ντρέπεται να εμφανίζει κάποιους – ανάμεσά τους και εμένα- ότι καταψηφίσαμε το προχώρημα του Κέντρου Υγείας ; Όταν παλεύαμε κάποιοι για το Κέντρο Υγείας δεν ήταν πουθενά, αφού αρεσκόταν να εμφανίζεται ως πολύ αγωνιστής συνδικαλιστής Δήμαρχος . Δεν ήξερε καν για το Κέντρο Υγείας. Ακόμα και τώρα , την υπόθεση την καθάρισε η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Βρετάκος το εμφανίζει ως αποτέλεσμα των αγώνων του, των ανύπαρκτων αγώνων του. Τι να περιμένει  όμως από ένα Δήμαρχο που ανέλαβε κληρονομώντας 17 εκατομ. ευρώ Ταμείο στον Δήμο, σειρά έργων από την Περιφέρεια με έγκριση και χρηματοδότηση και άλλα έργα που προωθούνταν και τώρα απλά ξοδεύει , χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, χωρίς να έχει διεκδικήσει ούτε ένα ένα ευρώ ;
 
Ας είναι λοιπόν προσεκτικός ο κ. Δήμαρχος .Αφού δε μιλάει ότι αναζητεί την γόνιμη συνεργασία της Αντιπολίτευσης, τον καλώ να ζητήσει τις δεκάδες ερωτήσεις και προτάσεις που έχω καταθέσει και ας κάνει μόνος του ένα απολογισμό ,πόσες από αυτές έλαβε στοιχειωδώς υπόψη. Πορεύεται μόνος του, δεν ενδιαφέρεται για συναινέσεις, φέρεται σαν τσιφλικάς , αποφασίζει μόνος του και υβρίζει  όποιον τον ελέγχει και όποιον έχει άλλη άποψη.
 
Ε όχι! Αυτά δεν θα περάσουν…Αυτά δεν θα γίνουν ανεκτά !
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 15:30

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 28-10-2017 20:01
Δύσκολο υπόθεση η διαφάνεια κι ακόμη πιο δύσκολη η Δημοκρατία.
"Έδωσα τα στοιχεία -Δεν μας έδωσε τα στοιχεία".
Τόσο δύσκολο είναι να αναρτηθούν στο διαδίκτυο; Να τα βλέπουν και οι πληβείοι;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση