Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 09:52

5 Αθηναίες μιλούν ανοιχτά για το σεξ στη Μερόπη Κοκκίνη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo121H γυναικεία σεξουαλικότητα παραμένει από πολλές απόψεις ταμπού κι ας νομίζουμε ότι ζούμε στην εποχή της πλήρους σεξουαλικής απελευθέρωσης. Σήμερα αποφασίσαμε να μιλήσουμε. 

Γιατί οι γυναίκες σήμερα χρειάζεται να μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ζωή; Διότι η σεξουαλική χειραφέτηση και ο φεμινισμός είναι απαραίτητα στοιχεία σε ένα κόσμο όπου οι γυναίκες αναμένονται να ικανοποιούν τις ανδρικές σεξουαλικές επιθυμίες αλλά όχι απαραίτητα να απαιτούν οι ίδιες την δική τους απόλαυση.

 

Μιλώντας μαζί με πέντε γυναίκες που ζουν στην Αθήνα, διαφορετικών ηλικών και background, τo κοινό μήνυμα που θέλουν όλες να περάσουν είναι πως οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους και αισθάνονται πως πρέπει να είναι ελεύθερες να διασκεδάζουν μαζί της.

"Γιατί πρέπει ακόμα να φωνάζουμε για τη σπουδαιότητα της γυναικείας απόλαυσης σε έναν κόσμο όπου τα υπερ-σεξουαλικά Μέσα εξισώνουν το «σέξι» με ένα νεαρό, λεπτό, με μεγάλα στήθη και μακριά πόδια ετεροφυλόφιλο στερεότυπο", λέει μια από αυτές.  

Βανέσσα Κ., 24 ετών.  Η πρώτη φορά που έκανα σεξ ήταν σχετικά αργά, στα 20. Επέλεξα να το κάνω με το τότε αγόρι μου, όχι γιατί με είλκυε περισσότερο από τους προηγούμενους. Είχα τότε, όπως και τώρα, πολύ ξεκάθαρη την αίσθηση ότι ήθελα απλώς και μόνο να τελειώνω με το ζήτημα της πρώτης φοράς και του άγχους που τη συνοδεύει. Ήταν κάπως διαδικαστικό για μένα. 

Με τα περισσότερα αγόρια είχα την αίσθηση ότι υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης και μια λανθασμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης από πλευράς τους όσον αφορά το σεξ. Ήθελα να πω σε αρκετούς: «Υπάρχει το Ίντερνετ, κοίτα, σε παρακαλώ, τι είναι η κλειτορίδα!». Παρόλο που θεωρητικά ήξερα περισσότερα απ' τους συντρόφους μου, για αρκετό διάστημα αναρωτιόμουν αν κάτι πήγαινε λάθος μ' εμένα και δεν μπορούσα να τελειώσω! Η εξερεύνηση στο σεξ πήρε κάποιο καιρό μέχρι να αρχίσει να γίνεται διασκεδαστική. Με το πρώτο αγόρι που ερωτεύτηκα και είχα μεγαλύτερη σε διάρκεια σχέση έφυγε το άγχος και αισθάνθηκα το σεξ να γίνεται όχι απαραίτητα επιτυχημένο από την αρχή, αλλά ειλικρινές. Και αυτό ήταν πολύ απελευθερωτικό. Από κει και πέρα, τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα. Η δική μου αίσθηση για τα κορίτσια της γενιάς μου είναι ότι όντως είμαστε πιο απελευθερωμένες όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, ότι μιλάμε περισσότερο για το σεξ και είμαστε ανοιχτές σε πειραματισμούς.

Σίγουρα, όμως, ένα μεγάλο κομμάτι της δεκαετίας των 20 σπαταλιέται με το άγχος τού να είμαστε επιθυμητές και σέξι, χωρίς αυτό να έχει αντίκρισμα στη δική μας ευχαρίστηση − και όχι μόνο με την έννοια του οργασμού αλλά και της χαράς και της αυτοπεποίθησης.  

Άννα Σ., 36 ετών Η εμπειρία της πρώτης φοράς στα 16 μου χρόνια, αν και αδιάφορη, σηματοδότησε την έναρξη της σεξουαλικής μου ζωής, κάτι που περίμενα με τρομερή ανυπομονησία. Έπειτα, πέρασα ένα διάστημα ανταλλάσσοντας μόνο φιλιά. Δεν ξέρω γιατί έφαγα αυτό το κόλλημα, ίσως να ένιωθα και κάπως ανασφαλής. Αρκετό σεξ έκανα εκεί κάπου κοντά στα 28, όχι απαραίτητα με πολλούς συντρόφους. Είχε να κάνει πολύ με το γεγονός ότι είχα ξεκινήσει να νιώθω ωραία με το σώμα μου και αυτό με έκανε να αισθάνομαι σέξι. Παλιότερα ήμουν πολύ αδύνατη, σχεδόν ανορεξική.

Πριν από πέντε χρόνια γνώρισα τον σύντροφό μου και από τότε ζούμε μαζί. Σε γενικές γραμμές, ήμασταν καλά μέχρι που τον τελευταίο χρόνο έχασα το ενδιαφέρον μου για το σεξ (μαζί του). Στο παρελθόν, θυμάμαι που τον περίμενα πώς και πώς για να γυρίσει στο σπίτι και να το κάνουμε. Τώρα νιώθω ξαφνικά το σεξ να γίνεται αγγαρεία, μια ακόμα δουλειά στη λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας. Αυτό, βέβαια, έχει φέρει γκρίνια από τη δική του μεριά κι εγώ νιώθω όλο και περισσότερο ότι το σεξ είναι μια υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσω. Καμιά φορά πιάνω τον εαυτό μου να του την πέφτω μόνο και μόνο για να μην έχει παράπονο και για να βγάλω απ' τη μέση την υποχρέωση. Μα, να μου στέλνει άρθρα για τα οφέλη του σεξ! Δεν χρειάζεται να το διαβάσω, κύριε, το γνωρίζω ήδη.   

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο που αναρτήθηκε στη lifo. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 10:04

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση