Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 21:18

Ουφ, επιτέλους, πέρασε από τη Βουλή η ρύθμιση για αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

apotefr

κι έτσι όταν έρθει η ώρα εκείνη δε θα τρέχουμε στη Βουλγαρία.

Την έγκρισή της για τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα έδωσε η Βουλή. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έλαβε διευρυμένη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι - ουδεμία έκπληξη πια που το KKE μαζί με την Χ.Α και τους Κεντρώους δεν το ψήφισαν* - περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης, στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.

 

Συγκεκριμένα το σχετικό άρθρο αναφέρει ότι «επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

 

Πατώντας: www.tilestwra.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Οικονομόπουλου που αναρτήθηκε στις 20.10. 

 *, η κόκκινη προσθήκη του Σ.Δ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 15:19

Σχόλια   

+1 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 23-10-2017 14:29
Η λέξη "επιλογή" δεν είναι απαγορευμένη στην Ελληνική πολιτεία, είναι όμως δραματική η διαδρομή της από την διατύπωση στη νομιμοποίηση.
Αν δεν κάνω λάθος, 5-6 φορές έχει χρειαστεί να απασχοληθεί η βουλή με τροποποιήσεις του νόμου για να φτάσουμε στην κατασκευή κρεματορίου.
Η "επιλογή" καύσης δεν είναι μια απλή εφαρμογή της επιθυμίας ενός ανθρώπου. Γιατί δεν την εφαρμόζει ο ίδιος. Την εφαρμόζουν οι οικείοι του ως εκπλήρωση της επιθυμίας του, η οποία αν δεν εφαρμοστεί στέλνει μήνυμα στους ζωντανούς, σε όλους τους ζωντανούς, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ οικείων δεν αξίζει.
Η πολιτεία δεν εκπληρώνει μια επιθυμία του νεκρού, βοηθά τους ζωντανούς να τηρήσουν την υποχρέωση τους. Και η τελική -ελπίζουμε- τροποποίηση του νόμου διαγράφει άλλη μια μεγάλη καθυστέρηση της πολιτείας έναντι των πολιτών.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση