Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 17:31

11 πίνακες για το φθινόπωρο που επιτέλους απ'αύριο θα μας επισκεφτεί

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo117Αυτή η ποιητική εποχή του χρόνου, η ώριμη και κάπως μελαγχολική, έχει εμπνεύσει πλήθος καλλιτεχνών. Η lifoteam διάλεξε 11 πίνακες για αυτό το Σάββατο που σύμφωνα με τα δελτία, είναι το τελευταίο ζεστό και ηλιόλουστο. 

Δύο δικά μας: α) Αν δεν υπάρχουν πίνακες Ελλήνων ζωγράφων που να αποδίδουν όμορφα το φθινόπωρο, έστω και μέσω θαλασσογραφιών, δεν είναι θέμα;

β) Μετά από δυο περάσματα, θαρρώ ότι πιο πολύ ευχαριστήθηκαν τα μάτια μου με τον πίνακα του Μονέ, ότι ήθελα να ρεμβάζω μέσα στον πίνακα του Hiroshige, πως ο πίνακας του Lin Fengmian σαν να ψέλλισε κάτι στην ψυχή μου και ότι θα ήθελα να ζωγράφιζα τον πίνακα του Βασίλι Καντίνσκι Autumn in Murnau (1908) που υπάρχει εδώ. Ναι, ναι...μιλάμε για προχωρημένη πολυδιάσπαση. 

 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο αυτό. Επίσης κάνοντας κλικ πάνω σε οποιονδήποτε πίνακα σας εμφανίζονται όλοι σε σλάιτς. 

Κι  εδώ  αν έχετε διάθεση να δείτε ακόμα 30 πίνακες που αντλούν από το φθινόπωρο και που αναρτήθηκαν ως άρθρο πριν δύο χρόνια με τον τίτλο "Το φθινόπωρο στη ζωγραφική".  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 09:19
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση