Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:03

Ακούμε και βαθμολογούμε νέα τραγούδια με ελληνικούς στίχους

Συντάκτρια 

 

 

Αν και δεν τραγουδάμε τόσο όσο παλιά, εν τούτοις, στις χαρές και στις λύπες μας στους πόνους και στα πετάγματά μας, το τραγούδι εξακολουθεί να κελαηδάει στα χείλη μας, να κτυπάει σαν ρεύμα το σώμα μας ή να το λικνίζει τρυφερά. Έχουμε παρατηρήσει πως τα τραγούδια που μας ταιριάζουν, είτε αυτά εκφράζουν τα διαυγή και γλυκά νερά των επιδιώξεών μας, είτε τα βαθιά και ανήσυχα των ονείρων μας, βάζουν το χεράκι τους στο να φτιάχνεται μέσα στο χρόνο το όσο γίνεται πιο αληθινό πρόσωπό μας.

 Με άλλα λόγια, πιστεύουμε πως το τραγούδι, όταν μας σαγηνεύει, βοηθά να φανερωθεί στον εαυτό μας και στους τριγύρω μας η όποια διάθεσή μας. Πιο συχνά και δυνατά εκείνη η αδέσποτη επιθυμία του είναι μας για ένα ερωτικό γκελ με γνωστούς κι αγνώστους εν δυνάμει συνταξιδιώτες μας.

 


...μη ζώην μετ᾽ αμουσίας. ( να μη ζεις χωρίς μουσική ή χωρίς τις Μούσες)

Ευριπίδης, 480-406 π.χ., Αρχαίος τραγικός - από τον "Ηρακλή"


 

 

 

Με αυτά ως πυξίδα, και μιας και τα παλιά όμορφα τραγούδια μας ζουν και βασιλεύουν, αποφασίσαμε να εστιάσουμε στα καινούργια ελληνικά τραγούδια, να ακούσουμε τι παίζει εκεί. Φτιάξαμε λοιπόν το θέμα «Ακούμε και βαθμολογούμε - αν θέλουμε - νέα τραγούδια με ελληνικούς στίχους». 

Για ξεκίνημα, η Ομάδα Διαχείρισης της Σταγόνας αποφάσισε να διαλέξει τα 15 πρώτα τραγούδια απ' αυτά που εντόπισε αναρτημένα στο youtube από τον Ιούνιο και μετά. 

 Στη συνέχεια, θα ανανεώνουμε κατά τακτά διαστήματα τη λίστα μας αναρτώντας τραγούδια, νέας πάντοτε σοδειάς, επιλογής όχι μόνο δικιάς μας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ, όπως και δική σας μπορεί να είναι και η δημιουργία διαφόρων play list που θα υπάρχουν στο θέμα αυτό. Τα περιμένουμε, ποντάρουμε στη βοήθειά σας. Το μόνο εύκολο που έχετε να κάνετε είναι να μας στέλνετε τον σύνδεσμο των καινούργιων τραγουδιών που σας αρέσουν στο ημέιλ  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσα αυτήν την πρόταση.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη θετική διάθεση, τη συμμετοχή και την αγάπη σας για το ελληνικό τραγούδι.

 


  Δεν ξέρω αν τα περισσότερα τραγούδια γράφονται, όπως λένε, σε δύσκολες στιγμές. Θέλω να πιστεύω, πάντως, πως ονειρεύονται τις πιο ευτυχισμένες.

Γιάννης Παπαϊωάννου, 1914-1972, Έλληνας λαϊκός μουσικοσυνθέτης

 

Όσον αφορά την ακρόαση και τη διαδικασία της βαθμολογίας

Στην αρχική σελίδα της Σταγόνας στο θέμα «Mετάβαση στο Σταγόνα Music» ή και από την διεύθυνση  http://www.stagona4u.gr/music μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι που θέλετε και να το δείτε στο σχετικό βίντεο, πατώντας το κουμπί «Video» που υπάρχει στο πλαίσιο του κάθε τραγουδιού. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση ( μέσω καλωδίου HDMI ) ή σε εξωτερικά ηχεία, για να έχετε πληρέστερη αντίληψη του ήχου.

Αν θέλετε να πείτε την γνώμη σας, μπορείτε να αξιολογήσετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι πηγαίνοντας στο «Αξιολογήστε εδώ το τραγούδι».

Φυσικά μπορείτε να αξιολογήσετε όσα τραγούδια θέλετε, αλλά μόνο μία φορά για το καθένα.

 

Βαθμολογία σε 4 βήματα

 

Η διαδικασία αυτή σε 4 βήματα γίνεται για διασφαλιστεί η μοναδικότητα της ψήφου για κάθε τραγούδι και έτσι να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.

1ο Βήμα :  Επιλέξτε ένα βαθμό από το 1 έως το 5, τσεκάροντας την αντίστοιχη επιλογή.

2ο Βήμα :  Γράψτε το email σας στο πεδίο «Γράψτε εδώ το email σας».

3ο Βήμα :  Πατήστε «Συνέχεια» για καταχωρηθεί προσωρινά η βαθμολογία σας και να σας σταλεί σχετικό μήνυμα στο email που βάλατε πιο πάνω.

4ο Βήμα :   Πηγαίνετε στο email σας και θα βρείτε μήνυμα από τον αποστολέα : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Κάνετε κλικ στο "Πατήστε εδώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής σας"  για να οριστικοποιηθεί η βαθμολογία σας.

Αν επιχειρήσετε πάλι την διαδικασία αυτή για το ίδιο τραγούδι, θα σας βγει μήνυμα ότι το έχετε ήδη αξιολογήσει.

Τέλος μπορείτε να δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της βαθμολογίας για κάθε τραγούδι, πηγαίνοντας στο «Βαθμολογία» που βρίσκετε στο επάνω Μενού της αρχικής σελίδας του Stagona Music Word.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση