Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 10:11

Το 4ο βίντεο της σταγόνας με σκηνές από τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά πριν ενάμιση χρόνο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

refugee2Πριν ενάμιση χρόνο είχαμε φτιάξει και αναρτήσει το 4ο βίντεο της σταγόνας, αυτό που είχε ως θέμα του πρόσφυγες που είχαν προσωρινά εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Το βίντεο αυτό το φτιάξαμε με φωτογραφίες που για μήνες τραβούσαμε όχι με αυτόν τον σκοπό, αλλά με την ελπίδα ότι κάτι θα διέσωζαν από την ταραχή και τη συγκίνηση που μας προκαλούσαν οι πρωτόγνωρες σκηνές που αντικρύζαμε κάθε φορά που διασχίζαμε το λιμάνι.

 

Και σε βάθος χρόνου κάτι θα μας θύμιζαν. Εντάξει, με τον καιρό συνηθίσαμε αυτό το σκηνικό. Όμως ευτυχώς αυτή η εξοικείωση δεν έδωσε προβάδισμα στην απάθεια απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα των προσφύγων που ζούσαν στoιβαγμένοι στο λιμάνι. Αρκετές φορές συνεισφέραμε το κατά δύναμη στην κοινή προσπάθεια χιλιάδων συμπολιτών μας για βοήθεια στα στοιχειώδη που τα είχαν ανάγκη στην προσπάθειά τους για επιβίωση. Το βίντεο αυτό μας ξαναφέρνει στο μυαλό εκείνη την εποχή της καρδιάς που για όσο κράτησε μας έκανε σίγουρα καλύτερους ανθρώπους.

Στο βίντεο αυτό είχαμε επιλέξει ως μουσική δύο τραγούδια του Τυνήσιου συνθέτη Ανουάρ Μπραχίμ. Μετά όμως από λίγους μήνες το youtube μας μπλόκαρε το βίντεό μας εξ αιτίας "πνευματικών δικαιωμάτων". Επειδή θέλουμε να υπάρχει το βίντεο αυτό στο youtube, αποφασίσαμε να το επενδύσουμε με μια άλλη μουσική από τον χώρο της κλασσικής μουσικής για να μην εμπίπτει στην κατηγορία απόδοσης "πνευματικών δικαιωμάτων". 

Ακολουθεί το βίντεο (11:25) Copy of RedonPort

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 00:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Σκουπιδόγιαννος 06-09-2017 17:23
"Βιντεάκι ωραίο και πολύ δυνατό" όπως το λέει σχεδόν ο τίτλος της στήλης....
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση