Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 19:53

Ο εξαιρετικός τενόρος της Λυρικής Δραπετσωνίτης Δημήτρης Πακσόγλου

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

paksoglouΗ άρια του Καβαραντόσι από την Τόσκα «E lucevan le stelle» θα  ήταν η αφορμή για να ακολουθήσει το δρόμο της όπερας. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, από τους καλύτερους τενόρους της γενιάς του, καταχειροκροτήθηκε πρόσφατα στο ρόλο του Μακντάφ στην όπερα «Μάκβεθ» του Βέρντι και τώρα ερμηνεύει ξανά τον Πίνκερτον στη Μαντάμα Μπατερφλάι του Πουτσίνι με την Ε.Λ.Σ. στο Ηρώδειο.

 

Ήρθε στο στούντιο  τυλιγμένος στο μπουφάν του! «Μάιος να σου πετύχει!» είπε μπαίνοντας ξεκαρδισμένος στα γέλια…

 Όσοι δεν τον έχετε ακούσει ακόμη (δυστυχώς) συγκρατείστε το όνομά του! Πακσόγλου! Όχι «Παξόγλου»! Με Κάπα-Σίγμα. Γιατί άραγε;

«Το όνομα της οικογένειας από τη Σμύρνη, ήταν κάποτε «Μπαχτσέογλου», κάποιος το πρόφερε «Μπαχτσόγλου» μέχρι που ένας ληξίαρχος έγραψε «Πακσόγλου» κι έμεινε ως σήμερα!» λέει γελώντας!

Ο Δημήτρης Πακσόγλου, γεννήθηκε στη Δραπετσώνα. Η οικογένειά του δεν είχε σχέση με τις Τέχνες, αγαπούσε όμως το θέατρο και θα στήριζε την απόφασή του να γίνει ηθοποιός! Μέχρι να πάει στη Δραματική σχολή Βεάκη, δεν είχε δει ποτέ παράσταση όπερας… Όμως, «εκεί, επικεντρώνουν πολύ στη φωνή» όπως λέει ο ίδιος κι έτσι σιγά σιγά θα άλλαζαν όλα…

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο της Λίλλυς Καρατζαφέρη που αναρτήθηκε στις 30.5.17 στο "αθήνα 9.84" με τον τίτλο " Ο Δημήτρης Πακσόγλου στις Παρτιτούρες του Αθήνα  9.84". 

Εδώ  στη στάση του  Μετρό στο  Σύνταγμα το 2012 τραγουδά την Τραβιάτα.

Κι εδώ  ένα βίντεο (2:16) με τον Πακσόγλου σε μία πτήση της Aegean πάλι Τραβιάτα το 2014. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 21:06

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση