Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 08:51

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Αφήστε ελεύθερη την Ηριάννα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

papakosΗ Ηριάννα είναι μία 29χρονη που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή δίχως αναστολή με εντελώς επισφαλή στοιχεία (εδώ  )

Η επιστολή του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο tvxs σχετικά με την υπόθεση Ηριάννα: Ηθελημένα, εδώ και καιρό, έχω αποτραβηχτεί από τα μουσικά δρώμενα, ώστε να έχω  το χρόνο  να επιθυμήσω ξανά τα τραγούδια. Βρήκα έτσι και την ευκαιρία να ξεκινήσω ηχογραφήσεις για μια νέα δισκογραφική δουλειά. Απορροφημένος απ’ αυτή τη διαδικασία, πολύ λίγο ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν γύρω μου. Έτσι, και την περίπτωση της Ηριάννας την έμαθα από τα παιδιά μου.

 

Ποτέ δεν είχα αυταπάτες για το πόσο ταξική είναι η θεσμοθετημένη δικαιοσύνη αλλά και πόσο χώρο αφήνουν οι νόμοι στις προσωπικές πεποιθήσεις του κάθε δικαστή. Αυτό, άλλες φορές είναι για καλό και άλλες για κακό. Δεν θα ξεχάσω – από τη θετική πλευρά – εκείνη τη “φουρνιά” των δικαστών, που σπούδασε τη δεκαετία του ’60 στη Γαλλία – κυρίως – και αποτέλεσε ανάχωμα στην καταλήστευση του φυσικού περιβάλλοντος (Ε΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας). Και σήμερα – είμαι σίγουρος – υπάρχουν δικαστές που διαχειρίζονται, με αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση, τα ψήγματα ελευθερίας κινήσεων που τους παρέχουν οι ερμηνείες των νόμων.

Υπάρχει  όμως και η άλλη πλευρά. Δικαστές, που τηρώντας – και καλά – το γράμμα του νόμου, άτεγκτοι και μικροί θεοί, καταστρέφουν ζωές, αθέλητα ή και ηθελημένα κάποιες φορές. Τα τελευταία χρόνια τροχίζουν τη ρομφαία τους και σε ένα καινούργιο ακονιστήρι, που λέγεται “εξέταση DNA”.

Η υφαρπαγή δεκατριών χρόνων από την ελεύθερη ζωή της Ηριάννας δεν μπορεί να στηριχθεί σε μιά αμφισβητούμενη εξέταση DNA. Ήμουν διστακτικός στο να κοινοποιήσω την άποψή μου γιατί, το να γράφει κανείς λίγα τραγούδια δεν του δίνει το δικαίωμα να γίνεται και δημογέροντας. Υπάρχει ακόμα και η σκιά της ιδιοτέλειας, ότι χρησιμοποιείται μια σχετική δημοφιλία,που προκύπτει από τη δυνατή σχέση  των ανθρώπων με τη μουσική, για να εξυπηρετηθούν άλλοι σκοποί. Όμως τα προσπερνώ αυτά γιατί δεν θέλω να μολύνω τη νέα μου δουλειά με την αδιαφορία, αυτή την “κτηνώδη ύλη που πνίγει την ευφυΐα”, σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκράμσι.

Θα δείξω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα λόγια των παιδιών μου παρά στα δικογραφικά στοιχεία και θα φωνάξω – μαζί με άλλους – απευθυνόμενος σ’ αυτούς που οδηγούν το κάρο: “Αφήστε την Ηριάννα ελεύθερη, να ανυψώσει ή να καταστρέψει η ίδια τη ζωή της”

19/6/2017

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Πηγή:  tvxs.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 17:59
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Νίκος. 24-06-2017 09:16
Θα γράψω μια εικασία: Οι μεγάλοι καλλιτέχνες εκτός των άλλων τους ταλέντων έχουν ακόμη ένα. Τη δυνατότητα να ξεγελούν τους άλλους κάνοντας τους να πιστεύουν ότι εννοούν αυτά που γράφουν, επενδύουν, παίζουν ή τραγουδάνε.

Θα γράψω και μια κατάντια: Τη χρήση των παιδιών, στις εμετικές διαφημίσεις, στις γραβάτες με πέη και στις δηλώσεις που θέλουν να κρύψουν τις αλήθειες.
Παράθεση
0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 23-06-2017 22:36
Τι να πεις!

Μου έκανε αλγεινή εντύπωση με πόση ευκολία ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που είναι σε αγρανάπαυση, παίρνοντας θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το θέμα της Ηριάννας μίλησε και για τη νέα δουλειά που ετοιμάζει. Όχι μία αλλά δύο φορές. Η δεύτερη και καλά για να μη τη μολύνει.
Μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο που λέγαμε για να γελάσουμε:
Πήγε ένας Εβραίος περίλυπος στο τηλεγραφείο να αναγγείλει τον θάνατο της γυναίκας του και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
-Πόσο στοιχίζει η κάθε λέξη.
Ο τηλεγραφητής απάντησε: 1 Ευρώ η λέξη.
-Ωραία γράψτε. Πέθανε Σάρα Σασόν.
Ξέρετε αντιπρότεινε ο τηλεγραφητής, το μίνιμουμ είναι πέντε λέξεις.
Ωραία γράψτε. Πέθανε Σάρα Σασόν, Πωλείται Ρενώ.
Μόνο που η περίπτωση της Ηριάννας δεν είναι για γέλια.
Κρίμα!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση