Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 20:47

Τρία βιβλία για το πέρασμα από την νευροαισθητική στην δαρβινική αισθητική, του Σ.Μανουσέλη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ets68Μπορεί να θεωρούμε δεδομένη τη σχέση της τέχνης με την όραση και με την κοινωνία και να πιστεύουμε πως όλοι πιστεύουν πάνω κάτω τα ίδια σ'αυτά τα θέματα. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς και εδώ που τα λέμε ποτέ δεν ήταν. Μέσα στους αιώνες εμφανίζονται καλλιτέχνες και επιστήμονες που προσεγγίζουν τα θέματα αυτά από διαφορετικές γωνιές, που μερικές φορές διαφέρουν όσο η μέρα με την νύχτα και τα οδηγούν σε άλλους ορίζοντες.

Τρία νέα βιβλία ήρθαν για να υποστηρίξουν τη θέση αυτή παίρνοντας ιδέες από τον κόσμο της βιολογίας, ένας τομέας που εξελίσσεται αλματωδώς τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρώτο είναι το "Εσωτερική όραση" του νευροβιολόγου Semir Zeki, το δεύτερο είναι το "Όραση και τέχνη" της ερευνήτριας Μάργκαρετ Λίβινγκστοουν και το τρίτο το "Το καλλιτεχνικό ένστικτο, Ομορφιά, απόλαυση και η εξέλιξη του ανθρώπου" του φιλοσόφου Dennis Dutton. 

 

 Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η παρουσία που έκανε σ'αυτά τα τρία βιβλία ο Σπύρος Μανουσέλης στην ΕτΣ στις 10.6. Μια προσφορά για όσους έχουν χρόνο και ψάχνονται. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 11:02

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση