Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 11:06

Οι ξεστρατίσαντες

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fanis2Σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών και του "κινήματος" των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση.

Όλοι ξέρουμε ότι στον πολιτισμένο λεγόμενο κόσμο η πίστη των ανθρώπων στην ιατρική επιστήμη και τους γιατρούς είναι τόσο βαθειά και τυφλή όσο κι ενός φανατικού πιστού, μιας οποιασδήποτε επικρατούσας θρησκείας.

 - Πετάει ο γάιδαρος;

- Πετάει.

 

Ως εκ τούτου, λογικό είναι νομίζω να αναρωτηθούμε:

Πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί οι πιστοί, που ενώ για όλα τ' άλλα προβλήματα υγείας των παιδιών τους ακολουθούν ευλαβικά τας δέκα εντολάς, τις οδηγίες δηλαδή του θεράποντος γιατρού, τί έγινε και στην περίπτωση των  εμβολίων αλλαξοπίστησαν μερικώς; Γιατί κλωτσάνε, γιατί το βάζουνε στα πόδια, γιατί αρνούνται με πείσμα να μπολιάσουνε τα παιδιά τους, γιατί αγριεύουνε όπως η κλώσα όταν κινδυνεύει το κλωσόπουλο της;

Η μεγάλη λοιπόν παρεξήγηση έγκειται στο ότι ο πολύς ο κόσμος, το ανώνυμο πλήθος, με περίσσια ελαφρότητα και για τον φόβο των Ιουδαίων, νομίζουν ότι η διαφοροποίηση των γονιών που αρνούνται τα εμβόλια οφείλεται σε κάποιο καπρίτσιο, ή σε εξαπάτησή τους από περίεργους κομπογιαννίτες, ή σε μάγους απατεωνίσκους, ή ίσως και σε τσίμπημα αλογόμυγας.

Η μεγάλη αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική:

Η εναντίωση προς τα εμβόλια, θεωρούμενα από τους υποστηρικτές ως επικίνδυνα και υπεύθυνα για κάποια σοβαρά νοσήματα, όπως ο αυτισμός των παιδιών, είναι το αποτέλεσμα επίπονων και άοκνων ερευνών και μελετών από πολλούς, ξένους κυρίως, επιστήμονες της Ιατρικής και ευρύτερα.

Λειτουργούς της επιστήμης διακρινόμενους για την σοβαρότητα, το κύρος και κυρίως για την τόλμη τους, που βάζουν πάνω απ' όλα την αλήθεια. Την αλήθεια που όταν μάλιστα ενοχλεί εμπεριέχει και ρίσκα.

Οι γονείς που τους ακολουθούν είναι κάποιοι θαρραλέοι άνθρωποι, που ίσως για πρώτη φορά, είπανε να το ψάξουνε το πράγμα λίγο περισσότερο και λίγο εις βάθος. Το ψάξαν από δώ, το ψάξαν από κει, το περάσαν από τετρακόσια κύματα,  το κάναν φύλλο και φτερό και τελικά πείστηκαν κι αποφασίσανε:

fanis1Όχι στα εμβόλια.

Μια απόφαση ζωής για τη ζωή των παιδιών τους!

Επιστήμονες ανησυχούντες λοιπόν, κόντρα σε επιστήμονες καθησυχασμένους!

Αυτό είναι το δράμα που παίζεται παγκόσμια, μ' ένα κύμα αρνητών των εμβολίων που κάθε μέρα φουσκώνει όλο και πιο πολύ. Που κάθε μέρα διώκεται όλο και πιο πολύ.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, θεωρώ πλεονασμό να πω ότι στη Δημοκρατική χώρα μας δεν έχει κανένας, μα κανένας το δικαίωμα να μου επιβάλλει το μπόλιασμα των δικών μου των παιδιών, αν εγώ δεν το θέλω.

Θεωρώ επίσης φασιστικού τύπου την καθ' οιονδήποτε τρόπο σύνδεση των εμβολίων με την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο. Οποιαδήποτε δε σχολική απαίτηση, να υπογράφει ο μη συμμορφούμενος στον εμβολιασμό γονιός, κάποια σχετική δήλωση πρέπει να θεωρηθεί ως ....casus belli. Ως εδώ κύριε Υπουργέ της Υγείας, ως εδώ!

 Θα  είναι ύβρις να ξαναγυρίσουμε, επί αριστερής κυβερνήσεως, στο φακέλωμα (νηπίων) και μάλιστα ηλεκτρονικό και στις γνωστές καταραμένες "δηλώσεις" του παρελθόντος.

Ίσως χρειάζεται να ψάξετε πολύ περισσότερο το θέμα κύριε Υπουργέ. Αν μάλιστα εμβαθύνετε ελεύθερα και ανεπηρέαστα στα ευρήματα, επιχειρήματα και αποδείξεις των επιστημόνων που με ιερή αγωνία φωνάζουν "όχι στα εμβόλια", ίσως αλλαξοπιστήσετε και σεις... μερικώς.

Σ.Δ: α) Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το αφιέρωμα που έκανε ο Δημήτρης Τερζής και δημοσιεύτηκε στην ΕτΣ στις 27.5 με θέμα τον εμβολιασμό των παιδιών. Σ'αυτό περιέχεται και μία συνέντευξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. 

β) Και  εδώ  θα σας εμφανιστεί ένα βίντεο (8:18) που αναρτήθηκε στις 19.01.15, όπου η Δρ. Στέφανι Σενέφ παρουσιάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς της που είχε ως υπόθεση εργασίας τη δυνητική σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και του αυτισμού. Η κα. Σενέφ είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ. Δυστυχώς το βίντεο δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 16:35

Σχόλια   

0 # ΒΑΚΗΣ 12-06-2017 19:00
Καλά μην εμβολιάσετε τα παιδάκια σας αλλά κρατήστε τα στο σπίτι, γιατί οι ασθένειες από τις οποίες ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προστατεύουν κολλάνε, ενώ ο αυτισμός που, δήθεν, προκαλούν όχι!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση