Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 13:23

Μισό αιώνα κυκλοφορίας γιορτάζει το θρυλικό «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles, με την επέτειο να τιμάται δεόντως.

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

beatlesΤην 1η Ιουνίου συμπληρώθηκαν 50 έτη από την ημέρα όπου οι θρυλικοί Beatles, δηλαδή οι αξεπέραστοι John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr ενθουσίασαν και ευχαρίστησαν τον κόσμο, επιδρώντας στο λεγόμενο φαινόμενο «Summer of Love», με το ιστορικό άλμπουμ «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Μιλάμε για μια περίοδο, που ακόμα και οι πιο ριγμένοι της εποχής, από τον παράδεισο των ονείρων τους αντλούσαν βασικά ενέργεια και έμπνευση οι ατάλαντοι κι όχι όπως σήμερα που αντλούν από την κόλαση του μίσους τους που καταλήγει σε τυφλή διασπορά βίας επί αθώων. Κι αυτός ίσως να είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλές δημιουργίες εκείνων των χρόνων εξακολουθούν να λάμπουν και στις μέρες μας.

Όπως αυτό το πρωτοποριακό αριστούργημα των Beatles που θεωρείται ως μία από τις πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένες δουλειές στη σύγχρονη μουσική. Για να γιορταστεί η περίσταση κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου μία πλουσιοπάροχη επετειακή έκδοση του «Sgt. Pepper». Το άλμπουμ πέρασε εκ νέου σε μίξη από τους Giles Martin και Sam Okell σε stereo και 5.1 surround ήχο και επεκτάθηκεκε με αρχικές λήψεις από τις συναντήσεις στο στούντιο, περιλαμβάνοντας επίσης 34 αδημοσίευτες μέχρι πρότινος ηχογραφήσεις.

«Είναι τρελό να σκεφτείς ότι 50 χρόνια μετά κοιτάμε πίσω σε αυτό το project με τέτοια αγάπη και λίγο παραπάνω έκπληξη στο πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι ηχολήπτες θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα διαχρονικό κομμάτι τέχνης σαν αυτό», λέει ο Paul McCartney στην εισαγωγή του για την επετειακή έκδοση του «Sgt. Pepper».

Πατώντας  εδώ   θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Σπύρου Σεραφείμ που αναρτήθηκε στις 1.6.17 στο protagon.  

Κι εμείς ως σταγόνα, θες από τύχη, που την προκαλέσαμε όμως , νομίζουμε ότι τιμήσαμε και με το παραπάνω την επέτειο με το άρθρο του Οδυσσέα μας Εγώ, ο Κυριάκος και οι Beatles  ".

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 09:48

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση