Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 18:39

Δύο βραβευμένες Ελληνίδες συγγραφείς διαβάζουν ποιήματα δυο ποιητριών, μιας Αμερικανίδας και μιας Ελληνίδας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κάλλια Παπαδάκη (Διδυμότειχο, 1978) λέει για το ποίημα που διάλεξε: Επέλεξα τα ποιήματα της Adrienne Rich ( Βαλτιμόρη, 1929 - Σάντα Κρουζ, 2012) γιατί έχουν κάτι το βαθιά ανθρώπινο και συνάμα στρατευμένο ενάντια σε οποιαδήποτε διάκριση, που στερεί στον άνθρωπο το δικαίωμα να υπάρχει και να συνυπάρχει, να αγαπά και να αγαπιέται. 

Πατώντας  εδώ  θα ακούσετε την συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη να διαβάζει σε 3:15 τέσσερα ποιήματα της Έντριαν Ρίτς από τη συλλογή  «THE DREAM OF A COMMON LANGUAGE» (1978) σε μετάφραση της Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

 

Στις 23 Μαΐου θα απονεμηθεί στην Κάλλια Παπαδάκη στις Βρυξέλλες το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature), για το τελευταίο της βιβλίο «Δενδρίτες» (εκδόσεις Πόλις, 2015). Οι «Δενδρίτες» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Κάλλιας Παπαδάκη. Έχουν προηγηθεί η βραβευμένη συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (Πόλις, 2009) και η ποιητική συλλογή «Λεβάντα στο Δεκέμβρη» (Πόλις, 2011). Η συγγραφέας έχει επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της ως σεναριογράφος.  

Πατώντας    εδώ  θα ακούσετε την συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου (Πάτρα, 1953) να διαβάζει σε 2:16 έξι ποιήματα της Γλυκερίας Μπασδέκη (Λάρισα, 1969) από την ποιητική της συλλογή "Σύρε καλέ την άλυσον", Ενδυμίων, 2012. 

H Έρση Σωτηροπούλου λέει για την ποιήτρια που επέλεξε: Μία φωνή λαμπερή, ιδιότυπη που ξαφνιάζει και αφυπνίζει.  

Info: Το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου «Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα» (εκδόσεις Πατάκη) τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο διηγήματος 2012. Το 2017 κέρδισε το βραβείο «Μεσόγειος» (Prix Mediterranee) για το βιβλίο της "Τι μένει από τη νύχτα". 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί μία μίνι παρουσίαση του "Δενδρίτες" στη biblionet.

Πατώντας  εδώ θα σας παρουσιαστεί μία σύντομη παρουσίαση του "Τι μένει από τη νύχτα" στη biblionet.

 

Στη πρώτη φωτό η Κάλλια Παπαδάκη και στη δεύτερη η Έρση Σωτηροπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 08:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση