Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 19:37

Αντιπαράθεση Εθνικής Τράπεζας με τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Δραπετσώνας και ένα χρόνο μετά την εξαίρεσή της από τη σύμβαση παραχώρησης στον ΟΛΠ, λίγα έως καθόλου έχουν γίνει. Αντιθέτως, οι εντάσεις μεταξύ ορισμένων εκ των ιδιοκτητών μιας από τις τελευταίες αναξιοποίητες περιοχές του παραλιακού μετώπου βαίνουν αυξανόμενες. Ειδικότερα σε νέα αντιπαράθεση φέρονται να οδηγούνται η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Πρότυπος Κτηματική Τουριστική, με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο λόγος; Έργα διαμόρφωσης του εδάφους που πραγματοποιεί ο δήμος και τα οποία φαίνεται πως επεκτάθηκαν σε έκταση της Εθνικής. Τα έργα, χωματουργικά επιφανείας, σταμάτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από σχετική παρέμβαση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές έχουν βρεθεί σε αντιπαράθεση, καθώς στο παρελθόν η Εθνική χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα για να σταματήσει απόπειρα παράνομης δενδροφύτευσης, ενώ ο Δήμος Δραπετσώνας έχει βεβαιώσει οφειλές στη θυγατρική της Εθνικής για ΕΕΤΗΔΕ, δημοτικά τέλη κ.λπ., για τις οποίες η εταιρεία έχει ασκήσει προσφυγές. Τώρα πληροφορίες θέλουν ορισμένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να προωθούν ακόμα και απαλλοτρίωση.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Μπέλλου που δημοσιεύτηκε στις 2.5 στην Καθημερινή.

Σ.Δ: Δύο διορθώσεις και μία επεξήγηση.

Η εταιρεία του Μελισσανίδη έχει στην ιδιοκτησία της περίπου 34 στρέμματα και τα Ελληνικά Καύσιμα άλλα 34.

Τα 86 στρέμματα του παραλιακού μετόπου που την χρήση του την είχε ο ΟΛΠ, παραχωρήθηκαν επίσημα στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2016. 

Στην ουσία, αν απαγορευτεί η διέλευση μέσω του δρόμου που δενδροφυτεύτηκε, που ένα τμήμα του φαίνεται ν'ανήκει στην Εθνική, τότε επί του παρόντος η πρόσβαση στο παράλιο μέτωπο που ανήκει στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας θα γίνεται από του Κράκαρη, δίπλα από την πύλη Ε1. Αλλά τα έργα που ξεκίνησε να φτιάχνει ο δήμος, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο κι ένα φεστιβάλ, βρίσκονται αρκετά μακρυά από την είσοδο του Κράκαρη κι έτσι όπως παρεμβάλλεται κι ένα "μυστήριο" εργοτάξιο, δεν μπορεί κάποιος να πάει κατ'ευθείαν δίχως να διέλθει πάλι από την ιδιοκτησία της Εθνικής. Αυτά επί του παρόντος μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράματα, κάτι που στα χαρτιά είναι εύκολο να γίνει, αλλά στην ζωή όχι και τόσο. Ένας λόγος είναι πως οι σχέσεις δήμου και Εθνικής ίσως και να μην μπορεί να γίνουν χειρότερες. 


Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 14:16
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση