Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 08:04

Πασχαλινό παζάρι από το τμήμα εικαστικών του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας από 5.4 έως 8.4

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τι θα πουλάει; Τα έργα κάποιων συνδημοτών μας, που φαίνεται ότι παράγουν μια θετική ενέργεια και θέλουν να μην πάει χαμένη. Και τι μπορεί να κάνει κάποιος αν περνάει μια τέτοια φάση; Πολλά. Οι συγκεκριμένοι παρακολουθούν τα μαθήματα της έμπειρης κας. Έφης Αδαμίδου. Τι μαθήματα είναι αυτά; Και ζωγραφικής και αγιογραφίας και για ψηφιδωτά μαθαίνουν και εφαρμογές διακοσμητικών. Μμμμ, ωραία ακούγονται. Και που γίνονται αυτά τα μαθήματα;

 

Στην δεξιά αίθουσα του ισογείου του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας ( Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Καραϊσκάκη). Κάθε πότε; Από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 2μ.μ  και μετά. Τσάμπα είναι; Ε όχι και τσάμπα, αλλά κοντά στο τσάμπα. Αν είσαι παιδί, τότε με δέκα ευρώ τον μήνα είσαι εντάξει, άμα δεν είσαι παιδί, με 15 ευρώ καθάρισες. Φτηνά είναι, ε;  Ναι, είναι φτηνά διότι η ομάδα αυτή αποτελεί ένα από τα καλλιτεχνικά τμήματα που λειτουργούν με ευθύνη του Πολιτιστικού του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Α, μάλιστα, τώρα κατάλαβα. 

Και πως σας φάνηκε το κλίμα; Εμείς, που ως αλεπού περάσαμε να πάρουμε πληροφορίες για το παζάρι και φωτογραφίες για το άρθρο μας, νιώσαμε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πολύχρωμη και πολύβουη. Με απλά λόγια υπήρχε ένα παρεΐστικο κλίμα που όμως δεν έδινε την αίσθηση του χαβαλετζίδικου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που ήταν και οι περισσότερες, έδειχναν συγκεντρωμένοι στο έργο τους, δίχως όμως να έχουν κατεβάσει ρολά. Απ'ότι είπαν οι μαθητές, οι γνώσεις της κας. Αδαμίδου τους βοηθάει σημαντικά στο να μαθαίνουν και να αποκτούν την εμπειρία της δημιουργικότητας. Πέρα όμως απ'αυτό, η δυναμική της ομάδας και οι μεταξύ τους σχέσεις τους επιτρέπει να δοκιμάζουν την παιδαγωγική της συνεργασίας. Επίσης, εξ ίσου σημαντικό θεωρούν ότι όλοι νιώθουν να χαλαρώνουν ψυχοσωματικά, κάτι που τους ανοίγει με τρυφερότητα για να βιώνουν συναισθήματα φιλίας και χαράς. 

Τίποτα άλλο; Η κα. Αδαμίδου, μας είπε πως η βοήθεια που έχει φέτος  από την υπηρεσία του δήμου είναι μεγάλη, πρωτόγνωρη και ουσιαστική. Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει του χρόνου, γιατί πάντα υπάρχει το αίτημα για το καλύτερο, είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα, όχι όπως φέτος τον Δεκέμβριο, αλλά αρχές Οκτωβρίου που είναι και το λογικό. Και δεύτερον, παρόλο που δόθηκαν αρκετά χρήματα για τα υλικά που χρησιμοποιούν οι μαθητές αυτά δεν επαρκούν, οπότε του χρόνου ελπίζουν να καλύπτονται όλα τα έξοδά τους.

Για το παζάρι, έμαθες τίποτα; Όλα. Τα εγκαίνια του παζαριού, όπου εκτός από τα έργα των μαθητών θα πουλιούνται και διάφορα πασχαλινά αξεσουάρ, όπως π.χ λαμπάδες στολισμένες από τους μαθητές, θα γίνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου, 6-10μ.μ στον γ'όροφο του Δημαρχείου  και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου με ώρες λειτουργίας 10π.μ -1μ.μ και 5μ.μ - 10μ.μ. Μας περιμένουν όλους και για να δούμε τα έργα τους και για να αγοράσουμε κάτι ενισχύοντάς τους. Διότι όπως μας μήνυσαν, ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά υλικών που χρησιμοποιούν στα μαθήματά τους. Ένα άλλο μέρος, θα γίνει μία καλή πράξη, κάτι που το κάνουν χρόνια τώρα. Φέτος λοιπόν αποφάσισαν να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. 

Εμείς τους ευχόμαστε δημιουργική δύναμη και καλή Ανάσταση. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 16:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση