Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 20:46

Δημόσιοι υπάλληλοι και το κακό συναπάντημα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Με αφορμή τις αιτήσεις επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο μας ( Κερατσινίου Δραπετσώνας), με ένα κόσμο στα κάγκελα και σε οικονομική εξαθλίωση, θα αναφέρω ένα συμβάν καθημερινότητας δημόσιου φορέα που με έκαναν τούρκο.. με θύματα άπορους και άνεργους, αυτή τη φορά, όλοι έρμαια του δημόσιου χωρίς τέλος. Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Μόλις η Προισταμένη της υπηρεσίας μπήκε στο γραφείο υποδοχής για να αρχίσει η διαδικασία καταγραφής προηγούμενων ημερών, χωρίς πρότερη ενημέρωση στους πολίτες, χωρίς να έχει προνοήσει για την σειρά προτεραιότητας, αφού τους μάζεψε όλους σαν πρόβατα και δημιούργησε αναστάτωση μεγάλη, ανακοίνωσε να φύγει ο κόσμος που περίμενε απο τα χαράματα, όπως και την προηγούμενη παρασκευή, και να ξανάρθουν την επόμενη. Η κ.Ταμπουρατζή, Προισταμένη του τμήματος, όπως και η κάθε ανευθυνουπεύθυνη αυτού του τόπου, απαξιώνουν το κόσμο και κάνουνε κατάχρηση της ιδιότητας τους, ασκώντας επιπλέον κρατική ψυχολογική βία στο κοινό. Ήδη 1.500.000 δεν έχουν δουλειά όλες οι ηλικίες, έως ανθρώπους λίγο πριν από τη σύνταξη. Άνθρωποι με πάθος, ιδέες, μόρφωση, δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά, να περιμένουν στη σειρά για τα 200 ευρώ ντροπής, να στριμώχνονται χωρίς αξιοπρέπεια, σαν άμορφη μάζα γιατί έτσι το επέλεξαν “κάποιοι”. Στην άλλη όχθη – και με καμία διάθεση κοινωνικού αυτοματισμού – πάνω από 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η πληγή της πατρίδας μας. Αρκετοί απ αυτούς τεμπέληδες, άχρηστοι,ανίκανοι να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα, με μαϊμού πτυχία, να μην σέβονται τον πολίτη. Αναρωτιέμαι πολύ απλά. Γιατί όλοι αυτοί oi ανίκανοι δεν απολύονται σήμερα; Γιατί δεν γίνεται άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Γιατί όλοι αυτοί εξακολουθούν να δυναμώνουν τη μηχανή των ανίκανων; Γιατί δεν ελέγχεται ένας άχρηστος διοικητικός δημόσιος υπάλληλος; Γιατί οι πολιτικοί στηρίζουν αυτό το ανοσιούργημα; Την ώρα που πάνω 1.500.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και του εμπορίου αργοπεθαίνουν, κάποιες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ζούνε χωρίς άγχος. Την ώρα που ένας διεφθαρμένος αθωώνεται από τα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνται από δημοσίους υπαλλήλους, ένας άξιος νέος ξενιτεύεται και εγκαταλείπει οικογένεια και φίλους γιa να ζήσει.<Επιδόματα αλληλεγγύης και ωφελούμενοι> είναι απλά καινούργιοι όροι έτσι ώστε να παρακάμψουν τα εργασιακά μας δικαιώματα; Ναι είναι η απάντηση σε πρώτη φάση και συνηγορεί και η Επιθεώρηση Εργασίας, μέχρι στιγμής. Αλλά όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό, το ζήτημα είναι να αποξενωθούμε τελείως από την έννοια του όρου εργαζόμενος και ότι σημαίνει αυτό. Το ζήτημα είναι να αποδομηθεί η έννοια της εργασίας και να επαναπροσδιοριστεί με νέους όρους. Έχουμε λοιπόν απο τη μια συνθήκη εργασίας που υποτίθεται δεν αφορά τον κόσμο της εργασίας γιατί δεν μιλάμε για εργασία άλλα για κοινωνικό έργο,με εργοδότες ΜΚΟ και απο την άλλη επιδόματα απο Έσπα για το θάνατο της ουσιαστικής ανάπτυξης, απέναντι στους μοναδικούς καρεκλοκένταυρους δημοσιουπαλληλογλύφτες του συστήματος, να εργάζονται και να χοντραίνουν εις βάρος της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης. Σε Όλους αυτούς τους μπουχέσες, παραθέτω το Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας - - ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ αν και χρήζουν την μεγάλη έξοδο να μας απαλλάξουν μια και καλή.
 
 
Κι έτσι κάθε μέρα που περνάει, η Ελλάδα πάει άλλο ένα βήμα πίσω. Η μόνη λύση είναι αξιολόγηση του 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αξιοποίηση στους άξιους και απόλυση όλων των υπολοίπων. Εδώ το ενδιαφέρων χιουμοριστικό άρθρο “η φυλή των δημοσίων υπαλλήλων” και οι άλλοι.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 08:41

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση