Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 20:02

Δεν είμαι ρατσιστής αλλά...

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Έχει πάει 10 η ώρα του Σαββάτου κι έχω πολλές δουλειές. Να ψωνίσω απ' το μανάβη, να πλύνω το αυτοκίνητο μου, να συγυρίσω το σπίτι μου.

Την καλή δουλειά την έχω στις 11.

Στις 11 πρέπει να είμαι στο Πέραμα,  στην αντιφασιστική διαδήλωση για τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου. Θα διαδηλώσω κατά της Χρυσής Αυγής.

 

Θα φωνάξω, θα διαμαρτυρηθώ, θα πλαντάξω, θα ρίξω και καμία φάπα αν παρεισφρήσει κανένας προβοκάτορας σ' αυτή την ξεχωριστή σύναξη και με προκαλέσει.

Δύσκολα θα συμβεί αυτό. Εδώ δε θα έχει Χρυσαυγίτες. Οι Χρυσαυγίτες "χτυπάνε" σε ανύποπτο χρόνο. Όντας θρασύδειλοι θα στήσουν καραούλι όταν εγώ με τη γυναίκα μου βλέπουμε τηλεόραση, όταν εσύ με τη γυναίκα σου ψωνίζεις απ' το Σούπερ Μάρκετ  και τότε τα κάνουν όλα λίμπα. Έτσι ακριβώς  όπως φάγανε τον Παύλο Φύσσα. Έτσι ακριβώς  όπως μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Πακιστανό στα Πετράλωνα.

Σ' αυτή τη  συγκέντρωση θα είμαστε μόνο αντιφασίστες. Θα είμαστε μόνο αντιρατσιστές.

Εγώ, η κυρία που δε θέλει τα προσφυγόπουλα γιατί δεν είναι εμβολιασμένα, ο κύριος που δε θέλει τους Αφγανούς και προτιμάει τους Σύριους,  η μαντάμ που επικαλείται το Κοράνι για να επισημάνει πόσο οι Μουσουλμάνοι εχθρεύονται τους αλλόθρησκους, οι πολιτικοί που αύριο θα έχουν στο βιογραφικό τους  την παρουσία τους σ' αυτήν εδώ τη μάζωξη.

Ένα ποτάμι από αντιφασίστες που θα  εναντιωθούμε στις μεθόδους και  στις πρακτικές που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Ο μόνος φασίστας που θα περιφέρεται ανάμεσα μας, θα είναι  ο φασίστας που κρύβουμε μέσα μας. Αυτός που δεν τον βλέπεις, που δεν τον  νοιώθεις και ως εκ τούτου που δεν μπορείς να τον διακρίνεις. Ο πιο ύπουλος!

Αυτός που θα δηλώσει αντιφασίστας και αντιρατσιστής αλλά...

Αυτός που θα βάλει ένα "αλλά"  και θα σε κάνει να το βάζεις έντρομος στα πόδια. Για να σωθείς απ' το φανατισμό  του, απ' την καφρίλα του.

Εγώ που δεν είμαι ξεχωριστός μέχρι να ξεχωρίσω. Εσύ που δεν είσαι ομοφοβικός μέχρι να σου τύχει. Αυτός που νοιώθει  Άρειος και φοβάται  μη μαγαριστεί από την πλέμπα.

 Όλοι εμείς που δεν καταλαβαίνουμε πως  είμαστε ότι μας έτυχε. Ούτε το διαλέξαμε ούτε το επιλέξαμε. Δεν κάναμε τίποτα γι' αυτό.  Άπλα μας έλαχε.

Γι' αυτόν το ρατσισμό ποιος θα διαδηλώσει; Αυτόν το ρατσισμό ποιός θα τον ξεμπροστιάσει;

Κοντολογίς, η Χρυσή Αυγή με δύο εγκλήματα, με δεκάδες τραμπουκισμούς, με εκατοντάδες βανδαλισμούς και με καθημερινές προκλήσεις,  βρέθηκε αντιμέτωπη  και πήρε απαντήσεις, με καίριες  διαδηλώσεις. Διαδηλώσεις  που απαντούσαν  σε κάθε της ανομία .

Και να τα αποτελέσματα:

Εκλογές του Σεπτέμβρη 2015.

389.581 ψήφοι στη Χρυσή Αυγή,  ποσοστό 6,99%, πανελλαδικά. 12.618 ψήφοι, ποσοστό 8,4%,  στη Β' Πειραιά. 1.202 ψήφοι, ποσοστό 10,17%,  στο Πέραμα. Ψήφοι και ποσοστά που κατατάσσουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Και πανελλαδικά και στη Β΄ Πειραιά και στο Πέραμα.

Διαπιστώσεις και αριθμοί  που καταδεικνύουν την κατάντια μας!

 

Κι εμείς "διατηρούμε την εσώτερη τη βρώμα μας με αντιφασιστική φρασεολογία".

Ας δώσουμε λοιπόν τη σκυτάλη στο κοριτσάκι της πρώτης Δημοτικού, που όταν ρωτήθηκε αν στο σχολείο του έχει προσφυγόπουλα απάντησε:

 "Όχι, μόνο παιδάκια έχει !"

Ας πάρουν τα παιδιά μας,  κοριτσάκια και αγοράκια, τις τύχες τους στα χέρια τους.

Μακριά από τη νοσηρή μας διαπαιδαγώγηση. Μακριά από τις πνιγηρές μας καθοδηγήσεις. Μακριά από γονείς και κηδεμόνες.

Μπας κι αλλάξει αυτός ο κόσμος, που τον κάναμε σαν τα μούτρα μας!

 

Της επανάστασης του Νικόλα Άσιμου από το άλμπουμ "Ο Ξαναπές" (1982)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 19:25
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση