Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 17:36

Μια φορά κι έναν καιρό το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δυο μουσικές που συνδέονται με το Παρίσι και υπάρχει η πιθανότητα να συνδεθούν και με κάποιους από εμάς, μου σφύριξε στο τηλέφωνο ο φίλος μου. Αν παίζει μέσα σου αγαπητέ μου, μου είπε, η διάθεση να βγείς έξω αυτό το βροχερό Σάββατο και να πας με χίλια στο διάβολο κι ακόμα παραπέρα, ε τότε γέμισε με κονιάκ το ποτήρι σου και παραδώσου για πέντε λεπτά στο Last Tango in Paris.

 

Αν όμως σε φλερτάρει μια γλυκιά εσωστρέφεια και στην έχει πέσει εκείνο το Καβαφικό που σε προτρέπει να μην εκθέτεις τη ζωή σου στων σχέσεων και των συνανστροφών την καθημερινή ανοησία, τότε κλείσε φώτα μάτια και μυαλό και αφέσου στο Once upon a time in Paris. Όμως για να είμαστε εντάξει, το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι εγγυημένο. Μπορεί δικέ μου και να προκύψουν άλλα αντ'άλλων ή και τίποτα συγκεκριμένο. Εγώ πάντως έχω κανονίσει να πάω για "Ευτυχισμένες μέρες" με την Όλια κι έχω φτιαχτεί. Φιλιά στους δικού σου και καλό βράδυ.   

Last Tango in Paris  (1972) του Λέαντρο "Γκάτο" Μπαρμπιέρι ( Ροζάριο Αργεντινής, 1932 - Νέα Υόρκη, 2016)   

Για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ζωής του Ερίκ Σατί ( Ονφλέρ, 1866 - Παρίσι, 1925) από τον Γιάννη Πεδιώτη πατήστε  εδώ.

Once Upon A Time In Paris του Ερίκ Σατί από τα έργα του "Τρεις Γυμνοπαιδίες" (1888-1903).

Ο πίνακας είναι του μικρού Γιάννη Κοτρότσιου και τον βρήκαμε στο fb στη σελίδα της Ελίνας Κρομμύδα. 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 08:08

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση