Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 20:43

Το Πολυτεχνείο ζει

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Απελευθερωτικός Αγώνας των Ελλήνων με την δυναμική πρωτοπορία των Φοιτητών, των αγνότερων ανθών της Κοινωνίας, ενάντια στην βία και στα εγκλήματα της επιβεβλημένης από τις ΗΠΑ ήδη από τον Απρίλιο 1967 στρατιωτικής δικτατορικής χούντας , κορυφώθηκε με την εξέγερση της σπουδάζουσας Νεολαίας όλων των Πανεπιστημιακών  και Πολυτεχνικών Σχολών και με την κατάληψη του Πολυτεχνείου , ως κέντρου διαμαρτυρίας και συσπείρωσης των πολιτών, προς διεκδίκηση των καταπατημένων Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων .

 

Ο Ελληνικός Λαός σπαραζόταν στις συλλήψεις , στα βασανιστήρια , στις εξορίες , στις φονικές εκτελέσεις ,στις απαγορεύσεις της Ελευθερίας , στην καταπάτηση της εθνικής ανεξαρτησίας , στην επιβολή Νατοϊκών στρατιωτικών βάσεων ,στην εκχώρηση πλουσίων ενεργειακών πηγών [βλ. ΗλεκτροΜαγνητικό και Ηχοφασματικό Τούνελ Πεταλιών Ν. Μάκρης έως την Βιρτζίνια ,πετρέλαια Θάσου , όσμιο κλπ...] προς αποκλειστική εκμετάλλευση από το μεγάλο κεφάλαιο που εδρεύει στις ΗΠΑ.  

Στις 14 Νοεμβρίου,ημέρα Τετάρτη, ξεκίνησε μεγάλη πορεία φοιτητών από το Πανεπιστήμιο , το οποίο διαδήλωνε και χτυπιόταν ήδη από τον Φλεβάρη του 1972 ,και ενώθηκε με τους σπουδαστές του Πολυτεχνείου και της Σχολής Καλών Τεχνών, στον χώρο του Πολυτεχνείου , προσκαλώντας τον λαό με πανώ , πλακάτ , συνθήματα και ραδιοφωνικές εκκλήσεις από τον αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών , των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων . Τα Αιτήματα που προβάλλονταν ήταν καθαρά Φοιτητικά και ευρύτερα Πολιτικά και Ανθρωπιστικά . Η ανταπόκριση των πολιτών υπήρξε άμεση και ραγδαία στο κέντρο της Αθήνας , με συγκλονιστική συμμετοχή και των Ελληνικών επαρχιών .   

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με πλήθος φωτογραφιών που αναρτήθηκε στο μπλογκ της Βίρνας Αιγιάλη "Η ύλη των ονείρων" στις 15 Νοεμβρίου 2013. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 20:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση