Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 18:04

Ξεκινάμε δωρεάν διαφημίσεις στη Σταγόνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ελπίζουμε πως η μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας θα γνωρίζει πως οι διαφημίσεις σχεδόν πάντα και υπερβάλλουν και ανεβάζουν την τιμή των διαφημιζόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι εξηγείται πως αρκετοί είναι αυτοί που ένα από τα κριτήρια που έχουν για την αγορά ενός προϊόντος είναι και το αν αυτό διαφημίζεται. Στην επιχειρηματολογία τους δε, επιμένουν πως το ακριβότερο δεν σημαίνει πάντα και το καλύτερο, μιας και ένα μέρος της τιμής πώλησης του διαφημιζόμενου προϊόντος είναι εξ αιτίας του κόστους της διαφήμισης.

 

Αυτό πάντως που μας κάνει εντύπωση είναι πως στην τηλεόραση οι διαφημίσεις μπορεί μεν τα χρόνια της κρίσης να κοστολογούνται φθηνότερα, αλλά η ποσότητά τους δεν έχει πέσει αισθητά, τουλάχιστον όσο η ποιότητά τους. Όσο για τα διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράζονται στα σπίτια, στα γραφεία και στους δρόμους, έχουμε την αίσθηση ότι έχουν πολλαπλασιαστεί. Το σημαντικό του θέματος είναι πόσοι διαβάζουν/προσέχουν τις διαφημίσεις και πόσοι απ'αυτούς επηρεάζονται, συνειδητά και ασυνείδητα. Όταν όλοι, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι, εξακολουθούν να επιδιώκουν να διαφημίζονται, είναι δυνατόν στην ερώτηση του ποια είναι τα προσδοκώμενα οφέλη εξ αιτίας της διαφήμισης, η απάντηση να είναι ελάχιστα; Το να απαντήσουμε εμείς μπορεί όντως και νά'ναι ελάχιστα, μάλλον θα μας κατέτασσε στην κατηγορία των άσχετων με την αγορά.

Και μιας και η διαφήμιση τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις μοιάζει να είναι αναγκαία, σκεφτήκαμε εμείς εδώ στη Σταγόνα, να φτιάξουμε ένα καινούργιο θέμα που σ'αυτό θα διαφημίζετε δωρεάν όποιος το θέλει. Κι αυτό γιατί υποθέσαμε ότι στις μέρες μας σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που πιθανόν να τους πέφτει βαρύ ένα έξοδο για να διαφημιστούν ή θα υπάρχουν και αρκετοί που θεωρούν ότι τους συμφέρει να εξαντλούν τους διαθέσιμους τρόπους για να διαφημιστούν. 

Στόχος μας λοιπόν, είναι να διαφημίζουμε δωρεάν προϊόντα, καταστήματα, επαγγελματικά γραφεία, βιοτεχνίες και υπηρεσίες. 

Στο δια ταύτα: Την ευθύνη της διαφήμισης θα την έχει αποκλειστικά ο διαφημιζόμενος. Αυτό που θέλουμε είναι ένα κείμενο και από μια μέχρι τέσσερις το πολύ φωτογραφίες. Έχουμε υπολογίσει να συνυπάρχουν μέχρι δέκα διαφημίσεις οι οποίες θα περιστρέφονται αυτόματα. Όποιος θα θέλει να δει μια συγκεκριμένη διαφήμιση στην πλήρη ανάπτυξή της θα πρέπει να κάνει κλικ πάνω σ'αυτήν κι αυτή θα ανοίγει. Όταν καταφτάνει η 11η  διαφήμιση τότε θα διαγράφουμε την αρχαιότερη. Ελάχιστος χρόνος παραμονής της κάθε διαφήμισης τρεις βδομάδες. Το ημέιλ μας είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ήδη έχουμε αναρτήσει τις τρεις πρώτες διαφημίσεις. Θα τις δείτε στην αρχική μας σελίδα, στη μέση και στο ύψος που δεξιά βρίσκεται το ημερολόγιο. 

Για όσους δεν μας γνωρίζουν, λέμε πως η ιστοσελίδα μας έχει κλείσει τα πέντε χρόνια στο διαδίκτυο και τα τελευταία τρία χρόνια η μέση επισκεψιμότητα των μοναδικών επισκεπτών μας βάσει του Awstats είναι μηνιαίως περίπου 5 χιλ. επισκέπτες, ενώ βάσει του Webalizer κατά μέσον όρο οι συνολικά μηνιαίοι επισκέπτες μας φτάνουν τους 39.600. Οι περισσότεροι απ'αυτούς, σύμφωνα με τις εμπειρικές εκτιμήσεις μας, είναι από Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά και Νίκαια.

Ελπίζουμε η ιδέα μας αυτή να βρει ανταπόκριση και ένας τρόπος που σίγουρα βοηθάει είναι να διαδίδουμε αυτήν την είδηση στους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 02:38
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση