Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 16:51

Ω, η χαρά να μεγαλώνεις παιδιά, της Zoe Stav, από το fb

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χθες το βράδυ, η κόρη μου, μου φώναξε με ενθουσιασμο "μαμά, έχει αγώνες κολύμβησης!!"
Τρελαίνεται να βλέπει καταδύσεις και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με σπορ στο νερό.

Καθόμουν στο μπαλκόνι και διάβαζα ένα βιβλίο όταν κάποια στιγμή περνάω από μπροστά της και βλέπω το πρόσωπό της με μια εκφραση μεταξύ σοκ και φρίκης.


Κοιτάω την οθόνη και αντιλαμβάνομαι ότι βλεπει παραολυμπιάδα. Δεν παρακολουθώ τηλεοραση κι η αλήθεια είναι πως δεν ασχολήθηκα ιδιαιτέρα με το τι έβλεπε εφόσον αυτό που εφτανε στα αυτιά μου ακουγόταν κατάλληλο.

 

Εστιάζω στο θέαμα κι είναι στη φάση που οι αθλητές συστήνονται ένας ένας στο κοινό από μεγαφώνου και χαιρετούν. Άλλος με ένα πόδι, άλλος με καθόλου. Σε κάποιον έλειπαν 2 πόδια και ένα χέρι.
Ξανακοίταξα το πρόσωπο του παιδιού μου και την είδα να ζαρώνει στον γωνία του καναπέ με τα μάτια γουρλωμένα. Δεν είχε ξαναδει το παιδί. Όχι τόσο απροκάλυπτα, όχι τόσο ωμά αληθινή τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.
Κάθισα δίπλα της ήρεμα και είπα. Πωπω, τι άνθρωποι!!! Αυτοί είναι οι ήρωες της ζωής. Κοιτα Μαρία, κοιτα!! Άλλοι από ατύχημα, 'αλλοι από τη γέννησή τους βρέθηκαν να τους λείιπουν μέλη κι όμως, ξαναστάθηκαν και αγώνιστηκαν και ξεπερνούν εμπόδια που μοιάζουν αξεπέραστα ακόμη και σε αρτιμελείς.
Κι άρχισα να φωνάζω σαν κάφρος του γηπέδου: Έλα αγορι μου, σκίσε τα νερά!!! Μπορείς!!! Έλα!!!
Να σφυράω και να χτυπάω παλαμάκια στην νοητή κερκιδα που στήσαμε. Και την ειδα να χαλαρώνει, να συμμετέχει σιγά σιγά, να χειροκροτεί, να ενθαρρύνει, να μαθαίνει τα ονόματά τους και τέλος να παθιάζεται. Κοίτα μαμα!! Κοίτα τι έκανε ο ανθρωπος!!!! Πωωωωωω!!! Απίστευτο ρε φίλε, απίστευτο!!!

Ω, η χαρά του να μεγαλώνεις παιδιά

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 19:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση