Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 15:28

Τα αποθεματικά της η Περιφέρεια Αττικής τα «φύλαγε» για τον… Νιάρχο!

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ανακοίνωση που ακολουθεί είναι της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική", μια κίνηση που πρόσκειται στην Ανταρσύα, και που πήρε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014. Ψηφίστηκε στον α' γύρο από 33. 895 ψηφοφόρους ( 2.09%) και εξέλεξε μία περιφερειακή σύμβουλο, την Δέσποινα Κουτσούμπα.

 

Να τονίσουμε πριν, τα γενικά αυτονόητα για μας. Για την άσκηση λοιπόν της όποιας εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, προφανώς και έχει σημασία το ποσοστό που παίρνει η κάθε παράταξη, το κάθε κόμμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σωστότερο και το δικαιότερο το έχει κάθε φορά από χέρι η πλειοψηφούσα παράταξη. Αυτό εξαρτάται και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που πλειοψηφούν σε κάθε θέμα, ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει το αυτονόητο δικαίωμα να τις κρίνει και να τις αντιμάχεται βάσει των δικών του αρχών, συμφερόντων και ιδεών. Που αν μάλιστα είναι ενημερωμένος βοηθάει πιο ουσιαστικά στην αναζήτηση των λύσεων υπέρ του κοινού καλού.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή εστιάζει στην πρόσφατη εισήγηση της παράταξης της κα. Δούρου "Δύναμη Ζωής" για την χρηματοδότηση με 150 εκ. ευρώ της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με βάση τα σχέδια του Ιδρύματος Σ.Νιάρχου. Την επιλογή αυτή η Αντικαπιταλιστκή Ανατροπή την κατακρίνει με βάση το επιχείρημα πως από τα 374 εκ. που είναι τα τωρινά αποθεματικά της Περιφέρειας, ένα 40% θα δοθεί για ένα μόνο έργο, όταν υπάρχουν και άλλα πάρκα σε όλη την Αττική που φυτοζωούν και έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους και όταν υπάρχουν διάφορες άλλες επείγουσες κοινωνικές ανάγκες που αφορούν τα πιο αδύναμα στρώματα.

Εμείς για άλλη μια φορά παρατηρήσαμε και κάτι ακόμα, που φέρει ένα ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο. Πως δηλαδή το μέρος της μητρόπολης που βρίσκεται ανατολικά του Πειραιά, δηλαδή τα αποκαλούμενα νότια προάστια, εξακολουθούν να ευνοούνται προκλητικά σε σχέση με τις δικές μας περιοχές που βρίσκονται δυτικά του Πειραιά. Αυτό φαντάζομαι ότι θα το έχουν παρατηρήσει οι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες της περιοχής μας. Και ναι μεν η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο χρόνια δόθηκαν και έχουν αποφασιστεί να δοθούν αρκετά χρήματα για έργα στους δήμους του Πειραιά, πολλά περισσότερα απ'αυτά που διατίθεντο στις προηγούμενες τετραετίες, αλλά σε σχέση με αυτά που ρέουν προς τους δήμους της παραλιακής είναι ψίχουλα. Το θέμα μας λοιπόν είναι αν οι αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εργάζονται και πιέζουν για να επέλθει σταδιακά μια ισορροπία αμβλύνοντας τις εξώφθαλμα μεγάλες διαφορές. Γιατί επί του παρόντος αυτό που εμείς εισπράττουμε είναι ότι οι κρατικές και περιφερειακές χρηματοδοτήσεις ενισχύουν την υπάρχουσα ανισότητα.  

Πατώντας εδώ  θα σας εμφανιστεί η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, που για εμάς λέει πολλές αλήθειες απ'αυτές που ακόμα και αν διαφωνείς σου επιτρέπουν να τις επεξεργαστείς, απ'αυτές που αξίζει να συζητηθούν και διότι οι όροι της υλοποίησής τους δεν προϋποθέτουν μια άλλη πραγματικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 17:59
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση