Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 06:38

Εκεί που η αγάπη τελειώνει

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Αγαπημένοι αναγνώστες  της σταγόνας

Οι γραμμές αυτές με βρίσκουν θλιμμένο όσο ποτέ και ο λόγος  είναι η απώλεια δύο ανθρώπων που μου έδιναν ανάσα , μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δύο ανθρώπων που με αγάπησαν με ανιδιοτέλεια και καθάρια ψυχή! Μιλάω για δύο πολύ συγγενικά μου πρόσωπα που η μνήμη μου τα έχει καταγράψει από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.

 

 

Σκοπός μου δεν είναι να στεναχωρήσω και εσάς. Το αντίθετο μάλιστα. Εδώ που η αγάπη έσβησε και έφυγε για πάντα αναρωτιέμαι για το κενό, αυτό που δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Ή μήπως αναπληρώνεται;

Ζεις, αγαπάς και σ’αγαπούν. Πόσοι; Ελάχιστοι…δεν πειράζει…τόσοι και ίσως λιγότεροι θα αγαπήσουν το γείτονά σου ή το συνάδελφό σου. Έχεις την τύχη να σημαίνεις πολλά ή και τα πάντα για λίγους και καλούς ανθρώπους. Ζήσε το! Άρπαξε το από τα μαλλιά και μη χάσεις καθόλου χρόνο, μην το θεωρήσεις δεδομένο ποτέ. Μια μέρα θα σβήσε, όχι στην καρδιά σου ευτυχώς! Εκεί θα ζει παντοτινά..

Πες αυτά που ένιωσες ή ακόμα καλύτερα δείξε τα! Μη διστάσεις ποτέ…άνθρωπος γεννήθηκες, φρόντισε να κρατήσεις τον πήχη της φύσης σου στο ίδιο επίπεδο. Αγάπα τη ζωή και τους γύρω σου. Αγκάλιασε, φίλησε, χαμογέλα.

Και όταν έρθει η ώρα να δεις το θαύμα της ζωής, ένα νέο άνθρωπο να γεννιέται, τότε ξανασκέψου αν αναπληρώνεται το κενό. Όχι, δε μου έτυχε ακόμα…ίσως να μη μου τύχει και ποτέ. Μου φτάνει  που είναι γύρω μου. Στην οικογένειά μου, στους φίλους μου.

Όταν η αγάπη αποφάσισε να φύγει μακριά θυμήσου ότι έμεινε η μνήμη, εκείνη που σε κάνει να θες πάντα το καλό, εκείνη που έχτιζες χρόνια χωρίς να το καταλαβαίνεις. Σκέψου πως λυπάσαι επιπλέον γιατί νιώθεις ότι έχασες αυτά που σου χάρισαν εκείνοι που έφυγαν και δεν αγοράζονται πουθενά…σκέψου πόσο τυχερός είσαι που σου δόθηκαν απλόχερα…σκέψου ότι όταν έλαβες  το δώρο της ζωής ακόμα δεν είχες τίποτα από αυτά…σκέψου ότι, πλέον, θα τα έχεις για πάντα…

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 06:48

Τελευταία άρθρα από τον/την Ζαχαρίας Γκαγκάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση