Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 10:09

Η 10η Βραδιά του Ερευνητή με σύνθημα "Η Επιστήμη και η Έρευνα για το καλύτερο μέλλον"

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. To 2015 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η Βραδιά συμπληρώνει 10 χρόνια!

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον», εκδηλώσεις διοργανώνονται σε οκτώ πόλεις. Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254), την Παρασκευή 25.9, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα και εργαστήρια, διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το κοινό θα γνωρίσει από κοντά το έργο των Ελλήνων ερευνητών, παίρνοντας μία γεύση από τη μαγεία της επιστήμης.

Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από επιστήμονες στο κεντρικό αμφιθέατρο και προβολή ντοκιμαντέρ στην αίθουσα «Θόλος», θα στηθούν τηλεσκόπια για το κοινό στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει ζωντανή σύνδεση με το CERN και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Στην Ελλάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις σε οχτώ πόλεις από δύο επιστημονικές κοινοπραξίες:

Η κοινοπραξία REN-ATHENS οργανώνει βραδιές στις πόλεις: Αθήνα (Ελληνικός Κόσμος) - Κόρινθος - Πύλος - Ρόδος - Ηράκλειο (Θαλασσόκοσμος) Η κοινοπραξία REN 2014-2015 οργανώνει βραδιές στις πόλεις: Αθήνα (ΕΜΠ) - Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα - Πάτρα - Ηράκλειο (ΙΤΕ)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 10:26

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση