Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:40

Μήνυμα σ'ένα μπουκάλι;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τώρα τι;  Αναμονή…πάλι; Χορτάσαμε από αναμονή,  υπομονή, κουράγιο, δύναμη και  πολλά άλλα. Ένα δεν κάναμε, όμως, νομίζω… Μπαμ! Πώς; Στην καθημερινότητά μας. Εκεί που δεν πάει άλλο καταπίνουμε…γιατί παρακαλώ; Το βράδυ που τα παίρνεις όλα στο σπίτι τ’ακούει η γυναίκα, τα παιδιά σου, η μάνα, ο πατέρας και τ’αδέρφια σου. Τη μέρα ο συνάδελφός σου, ο υφιστάμενός σου, ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ.

 

Αρκετά…Ένα δεν κάναμε παιδιά. Αυτοκριτική! Και δεν πειράζει κι αν είναι πολύ αυστηρή…τιμωρία δε χρειάζεται, αυτογνωσία όμως ναι. Ηρεμούμε τώρα, ρίχνουμε τις ευθύνες στα μούτρα μας που τόσο έχουμε χαϊδέψει και ο κόσμος γίνεται καλύτερος από αύριο κιόλας. Δες το στη ρουτίνα σου. Πας σε μια υπηρεσία, γίνεσαι μπαλάκι. Ο ένας σε στέλνει στον άλλο, άκρη δε βγάζεις κι αν βγάλεις θα έχεις φτύσει αίμα. Στο σπίτι μιλάς, σε ακούν; Στα χώνουν ή τους τα χώνεις; Σκέψου. Μάζεψε τα χάλια σου και αύριο κιόλας στρώνουν πολλά…από το σκουπίδι που δε θα πετάξεις στο δρόμο, που πάντα μόνο οι άλλοι λερώνουν, μέχρι τη δουλειά σου που θα κάνεις σωστά ενώ οι άλλοι ξύνονται.

Δεν υπήρξα ποτέ υπέρμαχος της βλακείας και της δουλοπρέπειας, αντιθέτως. Όμως το να φτιάξω εμένα πρώτα είναι το μεγαλύτερό μου όπλο στη βελτίωση του παρόντος και του μέλλοντος. Μια άποψη είναι και αυτή και έχω την τύχη να την εκφράζω μέσα από την πιο δροσερή σταγόνα του καλοκαιριού, αυτή της γλυκιάς μας πόλης. Αγαπήστε εσάς και τους γύρω σας, το καλό στη ζωή…δείτε το μήνυμα μες στο μπουκάλι που δεν είναι άλλο από την ίδια την αγάπη!

 

Καλό καλοκαίρι στις καρδιές σας!!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:46

Τελευταία άρθρα από τον/την Ζαχαρίας Γκαγκάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση