Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 16:32

Του ύψους και του βάθους και στη μέση οι κουκουέδες στον κόσμο τους

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φωτογραφίσαμε δύο πανό, από τα πολλά που έχουν αναρτηθεί στη Δραπετσώνα από χθες το βράδυ. Τα περισσότερα απ'αυτά είναι του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του και αναγράφουν τα τυπικά συνθήματα "ΟΧΙ στη λιτότητα", "ΟΧΙ στα μνημόνια" και που καταλήγουν στην προτροπή "Ψηλά το κεφάλι". Τα δύο που φωτογραφήσαμε ξεφεύγουν. Το ένα είναι προς τα πάνω και διαλαλεί την ευγένεια της υπέρβασης και το μεγαλείο του ηρωισμού. Το άλλο ( στο περίπτερο απέναντι από του Ευφραιμίδη) είναι προς τα κάτω και έχει ανοίξει παρτίδες με το θανατερό που καλλιεργεί το μίσος προσπαθώντας να επιβάλλει ανιστόρητες διαχωριστικές γραμμές με φαντάσματα του παρελθόντος.  

Και τα δύο πανό ξεκινούν με τη φράση " Λαϊκή Αλληλεγγύη παντού", πράμα που μας οδηγεί στη συμπέρασμα πως έχουν βγει από την ίδια μήτρα. Η ομοιότητα τώρα στην κατασκευή του "προς τα πάνω" με τα άλλα πανό του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως αυτό είναι Συριζαίικο. Άρα τα πανό της ζωής και του θανάτου τα έχει αναρτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Δραπετσώνας Κερατσινίου ή κάποια πρωτοβουλία που πρόσκειται σ'αυτόν. Κακό σημάδι αυτό, που μπορεί και να εμπίπτει σε σύμπτωμα που χρήζει θεραπείας, πολιτικής ή ακόμα και ψυχιατρικής.

Το άθλιο πανό του μίσους προσπαθεί να εξομοιώσει την σημερινή κατάσταση μ'αυτήν της σύγκρουσης που συνέβη στην κατοχή το '40. Για τέτοιες αναλογίες είναι ικανά μόνο μυαλά φτωχά, ανθρώπων μονόχορδων και φανατικών που έχουν μια αδυναμία, αντλώντας από την πραγματική ζωή και τις εμπειρίες τους, στο να παράγουν ακόμα και σκέψη αμοιβάδας και γι'αυτό δουλεύουν με ετικέτες και κουτάκια και με την ευκολία του τσιτάτου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, η πολιτική επιλογή του ΝΑΙ των εκατομμυρίων συμπατριωτών μας τροφοδοτείται από πολλά ρυάκια, από πολλές ταξικές και πολιτισμικές συντεταγμένες και έχει συνδυάσει πολλές επιθυμίες με φόβους όχι πάντα δίχως ερείσματα. Αρκετοί απ'αυτούς αρθρώνουν και σοβαρά επιχειρήματα που ουδεμία σχέση έχουν με ψυχολογία και πολιτική στάση γερμανοτσολιά και προφανώς δεν είναι αλήτες και προδότες. Αυτή η μιζέρια του να αποκαλείς αλήτη-προδότη όποιον διαφωνεί μαζί σου είναι ικανή να μας οδηγήσει στο να χαθεί η μπάλα από το γήπεδο και να αρχίσουμε να κυνηγάμε κεφαλές αντιπάλων. Το ΝΑΙ λοιπόν, δεν πρόκειται για μία επιλογή τύπου γερμανοτσολιάδων όπου τότε στην πράξη και με την προστασία των ναζί κατακτητών, συμπατριώτες μας με τα όπλα στα χέρια συνεργάστηκαν με ένα καθεστώς όπου οι πατριωτικές στάσεις και δράσεις ήταν παράνομες επί ποινή θανάτου. 

Αυτό το κάκιστο πανό, πέρα από το ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια φάση που και καπνός υπάρχει, είναι και σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει ζημιά, προπάντων σ'αυτούς που το ανάρτησαν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσα στο ΟΧΙ και στο ΝΑΙ δεν έχουν ανάγκη από ψευδεπίγραφες κατηγορίες και ομαδοποιήσεις ανιστόρητες. Έχουν ανάγκη από νηφάλια επιχειρήματα, από ψυχραιμία και από ένα κλίμα που δε θα παράγει άγονες αντεγκλήσεις και περίσσεια θυμού. Το πανό αυτό απωθεί τους υγιείς ανθρώπους και έλκει όσους θέλουν να σταματήσουν τη δημιουργία σκέψης και την ανταλλαγή επιχειρημάτων που έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα που ζούμε. Έλκει όσους θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους με σφαίρες, πραγματικές ή συμβολικές και με αφοριστικές καταγγελίες.  

Στο δια ταύτα. Με ανθρώπους σαν κι αυτούς που αναρτούν τέτοια πανό, προτιμώ να μην έχω καμία πολιτική συνδιαλλαγή, προτιμώ να μας χωρίζει μια άβυσσος. Προφανώς και είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Ας βρουν τους ομοίους τους ταλιμπάν, ας εντρυφήσουν στο θάνατο μαζί μ'αυτούς και ας διασπείρουν από κοινού το φόβο, που είναι και το μόνο τους υπαρκτό "επιχείρημα".  Εμάς τους υπόλοιπους θα μας βρουν απέναντί τους. 

Το άλλο πανό, αυτό που η φωτό του βρίσκεται στην αρχή του άρθρου και που ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας, είναι ένα τετράστιχο που έχει την υπογραφή του Μάνου Χατζιδάκι. 

Πολλά μικρά πανό στις κολόνες της ΔΕΗ στην περιοχή μας, έχει αναρτήσει και το ΚΚΕ, όπου προπαγανδίζει στεγνά το διπλό του ΟΧΙ. Ως γνωστόν οι δύο αρνήσεις σε επίπεδο λογικής οδηγούν σε μία κατάφαση. Συχνά αυτό ισχύει και στην καθημερινότητά μας όπως και στην πολιτική ζωή. Οι κομμουνιστές μας πάντως, από ότι φαίνεται, είναι δύσκολο να τα πάνε καλά σ'αυτό το δημοψήφισμα. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται αξιοθαύμαστοι στην επιμονή τους να μην καταλαβαίνουν Χριστό. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί που θα απομείνουν για να συζητήσουν το αποτέλεσμα θα πτοηθούν και θα αναγνωρίσουν ότι κάποιο εγγενές πρόβλημα υπάρχει στην εν γένει πολιτική τους σύλληψη. Οι ερμηνείες της μη ανταπόκρισης του κόσμου του στη γραμμή που χάραξαν, είναι ήδη, εδώ και 100 χρόνια, έτοιμες. Συνθήκες ακραίας πόλωσης, οι οργανωμένοι που δεν εργάστηκαν όσο έπρεπε και δεν πλησίασαν το λαό για να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τα ψευδοδιλήμματα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, θα ακουστούν από τα χείλη του κ.Κουτσούμπα, σαν σοφίες, ενώ όλοι θα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ανοησίες μεγατόνων. Αυτές προκύπτουν κάθε φορά όταν η στρατηγική σύλληψη γίνεται και τακτική κίνηση. Έτσι η τακτική σύλληψη του ΚΚΕ δε θα αμφισβητηθεί ούτε και στο ελάχιστο κι αυτή τη φορά από τα οργανωμένα μέλη του. Οι άνθρωποι των ανωτέρων κλιμακίων θα εξακολουθούν μες την αβάσταχτη ιδεοληψία τους να ελπίζουν ότι σε κάποια ειδική συγκυρία κάποτε ο "άλλος" λαός θα ενστερνιστεί τις απόψεις τους περί ευρώ, Ε.Ε. και κομμουνισμού τύπου Σοβιετικής ένωσης, που ως γνωστόν, για τους μη παροικούντες στον Περισσό, κατέρρευσε το 1989. Μόνο που εδώ και τώρα γίνεται χαμός στην πατρίδα μας και το ΚΚΕ μεταθέτει τα πάντα στη Δευτέρα Παρουσία του. Καλή δύναμη παιδιά και καλά σαράντα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 07:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 05-07-2015 18:34
Ίσως Οδυσσέα ήθελε να πει ο άνθρωπος το πνεύμα του σωστού, ε; Μιλάμε πάντως για πνεύμα. Πάντως κι εγώ που πέρασα εκεί γύρω στις 12, είδα ότι δεν υπήρχε.
Παράθεση
0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 05-07-2015 14:43
Το πνεύμα το καλό;
Παράθεση
0 # Πετρόπουλος Νίκος 05-07-2015 13:57
Συμφωνώ μαζί σας ως προς το κακό πανό κ.Ιγνατιάδη, αλλά το πρωί που πέρασα πηγαίνοντας να ψηφίσω δεν υπήρχε. Μάλλον θα τους φώτισε το πνεύμα το καλό και το κατέβασαν.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση