Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 19:42

Ο Μαρινάκης δεν σπάει την παράδοση των προέδρων του Ολυμπιακού και ας λέει ότι του συμφέρει ο Σεραφείμ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέλος τα γήπεδα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.  

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη.  

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κ. Μαρινάκη, εκτός της χρηματικής εγγύησης, τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.  

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:

1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

3. ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4. ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5. απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. 

Μήπως αυτή η απόφαση για τον Μαρινάκη μπορεί να είναι η αρχή για να αλλάξει άρδην το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα; Μήπως πλησιάζει η ώρα που τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας μας, σε όλες τις κατηγορίες, θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον; Μήπως θα αρχίσουμε να βλέπουμε καλή μπάλλα και να γεμίζουν πάλι τα γήπεδα από φιλάθλους που έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι; Μήπως πλησιάζει η ώρα για να αναδεικνύονται καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές; Μήπως όλα θα αρχίσουν επιτέλους να παίζονται μέσα στα γήπεδα από τους παίκτες και όχι κάπου αλλού από διάφορους μυστήριους παράγοντες; 

Επί του παρόντος στην απόφαση αυτή υπάρχει το κομμάτι της απαγόρευσης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Πλέον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των "ερυθρολεύκων", δηλαδή δεν μπορεί να ασκεί διοίκηση και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του προέδρου και να τρέξει τις διαδικασίες για την διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη

Παράλληλα, δεν μπορεί να μετέχει ούτε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ή να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό στη Super League. Εν ολίγοις, δεν μπορεί να εμπλέκεται ενεργά σε ό,τι έχει να κάνει με το άθλημα. 

Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία, αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παραμένει μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, δεν επηρεάζεται το μετοχολόγιο μετά την σημερινή απόφαση.

Τέλος, ως φίλαθλος μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στα γήπεδα, καθώς δεν του έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα. Άρα, μπορεί να δίνει κανονικά το παρών στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" ή σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της χώρας.

Θυμίζουμε ότι στους Γιώργο Σαρρή και Θεόδωρο Κουρίδη (γνωστός Δραπετσωνίτης δικηγόρος) υπήρξε απόφαση 50.000 ευρώ ως εγγύηση, αλλά με την διαφορά ότι σε αυτούς απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Εν ολίγοις, μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πηγαίνει στο εξωτερικό για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, απλά δυο φορές το μήνα θα πρέπει υποχρεωτικά να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Αναρωτιόμαστε αν όλα είναι Ο.Κ με τον Αλαφούζο του Σκάι και της Καθημερινής και με τον Μελισσανίδη του ΟΠΑΠ. Έ, είναι; 

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ένθερμος υποστηριχτής του Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά το 2014, έλαβε γνώση της απόφασης των δικαστικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση Μαρινάκη. Κι αφού φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα, αποφάσισε ότι είναι σωστό να παραμείνει φίλος του Μαρινάκη και στα δύσκολα που ξεκίνησαν, και έκανε την εξής δήλωση, ο πάνσοφος, ο παντογνώστης: 

Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς:

«Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη, ἔχω τήν δυνατότητα νά ἐκφράσω δημόσια τήν γνώμη μου ἀναφορικά μέ τήν παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση τοῦ Ἀντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικῶν ’Αθηνῶν καθ’ ὅ μέρος ἀφορᾶ αὐτή στόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιῶς καί ἐκλεγέντα πρῶτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιῶς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ἀναφέρων ὅτι εἶναι ἀτεκμηρίωτη καί χωρίς οὐσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταῦτα ἀποβαίνει ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος.

 

Ὅσον ἀφορᾶ στούς δημοσιοποιηθέντας διαλόγους πού φέρονται δῆθεν ἐμπλέκοντας τόν κ. Μαρινάκη δέν ἔχουν καμμία ποινική ἀξιολόγηση. Ἑπομένως ὅλη αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόθεση ἀναφορικά μέ τόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εἶναι πομφόλυγα ἡ ὁποία ἐντός ὀλίγου χρόνου θά διαρραγῆ μετά κρότου».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση