Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 17:08

Ανάσταση και πρωτομαγιά μαζί, θέμα ελεύθερο αγαπητοί

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)


Αγαπητοί εν κρίση αδελφοί, το θέμα μας αυτήν τη φορά είναι Ελεύθερο. Ναι, όπως στο σχολείο, που οι φιλόλογοι μία στις τόσες βάζουν στην έκθεση ελεύθερο θέμα. Κάτι που για τους περισσότερους είναι ένα μικρό μαρτύριο; Ναι, με την προϋπόθεση φυσικά ότι, ο μαθητής έχει τη διάθεση να προσπαθήσει για κάτι καλό, περνώντας αν χρειαστεί και φλεγόμενα γεφύρια. 

 

Η δυσκολία αυτή, λένε οι ορθώς σκεπτόμενοι κύκλοι, οφείλεται στο ότι, όταν το θέμα είναι ελεύθερο, ο κάθε μαθητής έχει την προσωπική ευθύνη να φιλοτεχνήσει και την κορνίζα και τον πίνακα. Αναμενόμενη λοιπόν η δυστοκία, αφού ως γνωστόν, η ελευθερία αποφεύγει να κυκλοφορεί στην ύπαρξη μας αν δεν ιδρώνουμε και δεν φτύνουμε αίμα γι'αυτήν.

Το ωραίο είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια και πληθαίνουν οι εμπειρίες μας και οι σκέψεις αποκτούν συνήθως μια πιο αμφίδρομη σχέση με τις πράξεις μας και τα γεγονότα, διαπιστώνουμε ότι το ελεύθερο θέμα αποκτά ένθερμους υποστηριχτές και όχι μόνο στα καφενεία και στις ταβέρνες. Ευτυχείς θα είμαστε πάντως αν αυτά που θα μας κτυπήσουν την πόρτα δε θα είναι φαντασμαγορικές τρικυμίες εν κρανίω, αλλά θα πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα με εκείνη τη δύναμη της ελευθερίας που απελευθερώνει η αναστάσιμη πνευματικότητα των συνθέσεων και των υπερβάσεων. Ή, με την παιχνιδιάρικη φτου ξελευθερία, που το εν βράσει πρωτομαγιάτικο σώμα μας γεννάει και μοσχοβολάει ο τόπος.

Λοιπόν, αγαπητοί μας επισκέπτες, «Ελεύθερο θέμα» όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι φτιάχνετε ή επιλέγετε ότι τραβά η καρδιά σας. Λέξεις και φράσεις, εικόνες, πίνακες, σκίτσα, βίντεο, μουσικές και τραγούδια. Δημιουργίες δικές σας ή άλλων, ικανές να εκφράσουν κάποια επιθυμία σας. Οτιδήποτε σας καλύπτει, σας ανεβάζει και δε φοβάστε να το μοιραστείτε με άλλους. Οτιδήποτε δηλαδή, θέλετε να προσφέρετε δωρεάν σε γνωστούς και αγνώστους και που σας το ζητάει το μέσα σας, άλλοτε διακριτικά κι άλλοτε επιτακτικά.

Θα σταματήσουμε να δεχόμαστε τις συνεργασίες σας για το θέμα αυτό, που ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι αρκετές κι από καρδίας, την Τρίτη 30 Ιουνίου. Μέχρι τότε θα έχουμε περάσει μαζί, εκτός των άλλων, την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (Τρίτη 21 Απριλίου), τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας (Κυριακή 17 Μαΐου), την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα,τον Διάλογο και την Ανάπτυξη καθώς και των ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης που φέτος συμπίπτει με της Αναλήψεως (Πέμπτη 21 Μαΐου), του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 1 Ιουνίου), την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Παρασκευή 5 Ιουνίου),την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Διεθνή Ημέρα των Web blogger, (Κυριακή 14 Ιουνίου) και το θερινό ηλιοστάσιο ( Κυριακή 21 Ιουνίου).

 

Μερικά στατιστικά στοιχεία από το προηγούμενο θέμα μας «Συνταγές με ιστορία», 

που πήγε άπατο.

Μάλλον επρόκειτο για μια ατυχής επιλογή, αφού και οι συμμετοχές ήταν λίγες, παρόλο που οι υποσχέσεις ήταν πολλές, και λίγες ήταν και οι επισκέψεις. Αυτό φυσικά το ποσοτικό αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι η ποιότητα των άρθρων που λάβαμε και δημοσιεύσαμε δεν ήταν καλή. Ίσα ίσα, τα περισσότερα κατά τη γνώμη μας ήταν πολύ καλά.

Αναλυτικά, οι επισκέπτες για κάθε άρθρο ήταν η εξής: 

Στις 10 Μαρτίου ο Λάκης Ιγνατιάδης έγραψε το «Τρώγοντας ψάρια με τα μάτια στο σινεμά». Το θέμα αυτό το επισκέφτηκαν 105 σινεφίλ.

Στις 6 Φεβρουαρίου αναρτήσαμε το άρθρο της Σοφίας Μιχαηλίδου «Ο μουσακάς της …Σουλτάνας». Επισκέπτες: 98 καλοφαγάδες της ανατολίτικης λαϊκής κουζίνας.

«Τα γεμιστά της Αφροδίτης» γράφτηκε από την Παναγιώτα Αξιώτου, αναρτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου και τον επισκέφτηκαν 138 αναπολούντες υποψήφιοι σεφ.

Η ομάδα διαχείρισης ανάρτησε το Ambos Mundos” του Μάριου Ηλιόπουλου. Αυτό συνέβη στις 10 Ιανουαρίου και 249 πότες μπήκαν στη σελίδα αυτή. Μήπως η δημιουργική ασάφεια ενισχύεται από το αλκοόλ; 

Στις 26 Δεκεμβρίου έκανε πρεμιέρα το «Τίποτα δεν πετάμε, για σαρδέλες αλά Ξένια μιλάμε». Σκηνοθέτης ο Χαράλαμπος Κεντερίογλου. Το έργο το είδαν 162 θεατές.

Ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα η Ράνια Ροκιά μπήκε στο τρυπάκι των αναμνήσεων και έγραψε το «Νάξερες τι μου θυμίζει το πολίτικο μυτσβέρι». 193 με ευαίσθητη μύτη το μύρισαν, μπήκαν μέσα και το δοκίμασαν.

Η αρχή του θέματός μας έγινε στις 2 Δεκεμβρίου με την «Τοματόσουπα της Ευθυμίας». Τη σούπα αυτή την έφτιαξε η Σελεύκεια Μαυρογιάννη και τη δοκίμασαν 198 περαστικοί συνάνθρωποί μας.

Σύνολο επισκεπτών : 1141.

Μέσος όρος επισκεπτών: 143 άτομα. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 07:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση