Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 15:21

Η Άνοιξη έρχεται πρώτα... στη Στέγη !

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον μήνα Μάρτιο έχει προγραμματιστεί να γίνουν πολλές και καλές εκδηλώσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το κτίριο εξακολουθεί να βρίσκεται στο 107-109 της Λεωφόρου Συγγρού, κάτι που για μας που ζούμε στον Πειραιά μετράει στα σύν. Οι εκδηλώσεις που εξ αρχής πραγματοποιούνται στη Στέγη, κατά κοινή ομολογία θεωρούνται από άποψη αισθητικής, προβληματισμού και νοήματος, υψηλού επιπέδου.

Το καλό είναι ότι το κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις, τις εκθέσεις και τις συζητήσεις που παρουσιάζονται στη Στέγη, ανάμεσα στο οποίο ο νεαρόκοσμος φαίνεται να είναι το πλειοψηφικό ρεύμα, όλο και αυξάνεται. Αυτό για μας είναι ελπιδοφόρο μήνυμα. Διότι πέρα από την ευχαρίστηση του να παρακολουθείς δυνατές και όμορφες εκδηλώσεις που ψάχνονται και σε ψάχνουν, θεμελιώνουν πετραδάκι πετραδάκι μια στάση απέναντι στα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα που έχει απαιτήσεις και διεκδικεί το καλύτερο. Αν μάλιστα αυτό το αίτημα αρχίζει να αφορά και στα θέματα της αυτογνωσίας των σχέσεων και της κοινωνίας, τότε θα έχουμε κτυπήσει κορυφή.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Μαρτίου, μας τράβηξε το ενδιαφέρον ο 2ος διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους ( 7- 8 Μαρτίου) και η πεντάστερη χορευτική παράσταση Torobaka ( 10,11 & 13,15 Μαρτίου) των υπέροχων Akram Khan και Israel Galvan. Για τις υπόλοιπες παραστάσεις δεν έχουμε γνώμη εκ των προτέρων, διότι δεν γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες. Αν πάντως αναγνώστες μας παρακολουθήσουν κάποια/ες από αυτές, θα χαρούμε να μας γράψουν τη γνώμη τους.

Πατώντας  εδώ   θα σας εμφανιστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν μέσα στον Μαρτίο, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε παράσταση. Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το πλήρες πρόγραμμα του μηνός Μαρτίου. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 11:02
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση