Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 00:20

Έτοιμο σενάριο για αστυνομική ταινία

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι ταινίες με κλέφτες και αστυνόμους είναι από τις μεγάλες αγάπες μας. Ακόμα κι όταν κάνουν φύλλο και φτερό το σκληρό πυρήνα των ταινιών αυτών, όπως η ιταλική ταινία "Ο Κλέψας του κλέψαντος" ή η "Μικροαπατεώνες" του Γούντι Άλεν. Το βασικό όλων των αστυνομικών ιστοριών είναι οι κλέφτες που οργανώνουν μια ληστεία και από εκεί και πέρα όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

Για τη συνέχεια, το σινεμά και η λογοτεχνία μας έχουν προσφέρει χιλιάδες συνδυασμούς σε μια πληθώρα παραλλαγών. Πάντως το χαρακτηριστικό τους είναι η παρουσία των ληστών σε κάποιο χώρο όπου βρίσκονται φυλαγμένα τα υποψήφια προς κλοπή αντικείμενα

Στις μέρες μας το χρήμα είναι πλαστικό, οι τίτλοι άυλοι, οι μεταφορές ακόμα και δισεκατομμυρίων γίνονται με σούπερ υπολογιστές σε νανοδευτερόλεπτα, πολλές φορές μεσολαβούν μια σειρά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, σύνορα δεν υπάρχουν, τα μέτρα ασφαλείας αγγίζουν την τελειότητα, κ.ά. Για όλον αυτόν τον κόσμο σίγουρα θα υπάρχουν, σαν Μάρτηδες τη σαρακοστή και οι κλέφτες του για να ρισκάρουν ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους στο ταβάνι. Κλέφτες "νόμιμοι" και παράνομοι, κλέφτες μικροποσών και εκείνοι που στοχεύουν στη μεγάλη μπάζα, κλέφτες πολύ καλοί σ'αυτό που κάνουν και άλλοι που ούτε εκκλησίες δεν είναι ικανοί να κλέψουν, κλέφτες καλλιτέχνες κι άλλοι που αντιγράφουν ανενδοίαστα, κλέφτες που κλέβουν για να ζήσουν τη μικρή ή τη μεγάλη ζωή και άλλοι που το κάνουν για λόγους πολιτικούς, κλέφτες ποδηλάτων ή καρδιών, κλέφτες ιδεών κι εκείνοι οι φρικτοί των ζωών. 

Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται τρέχοντας με χίλια, άρα με χίλια μεγαλώνουν και εμπλουτίζονται και οι δυνατότητες που προσφέρονται για ληστείες. Έτσι αναγκαστικά θα έχουμε διαρκώς ληστείες πρωτόγνωρες πλάι με τις παραδοσιακές. Σε πολλές περιπτώσει οι μοντέρνες ληστείες συμβαίνουν πρώτα στο μυαλό καλλιτεχνών ή αργόσχολων και μετά στην πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μια ανάγκη καλύπτεται και έτσι.

Μια πρωτότυπη περίπτωση ληστείας συνέβη αυτές τις μέρες. Εντελώς στο πνεύμα της εποχής μας. Τώρα που τους κλέφτες τους λέμε χάκερ. Η λεία; 1 δις δολάρια. Τα θύματα; Τράπεζες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι ληστές; Άγνωστοι που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον τόπο των ληστειών, όλα τα έκλεψαν εξ αποστάσεως. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, για το σχετικό ρεπορτάζ πατήστε  εδώ .

Πηγή: Lifo.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση