Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 21:06

Ο Αλεξαντερ Γκρόθεντικ μέσα από τον Τ. Μιχαηλίδη και Α. Δοξιάδη του ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ σε βίντεο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

 

 

 

Όσο προσεκτικά και αν κοιτάξετε στην από πάνω φωτογραφία και όσο και αν τη μεγεθύνεται, δεν μας δείτε. Είμαστε λίγο πιο πίσω και λίγο πιο αριστερά. Γι'αυτό. Η φωτογραφία αυτή είναι από την εκδήλωση που διοργάνωσε "Ο ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ" στο μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, αφιερωμένη στον προσφάτως αποθανόντα μαθηματικό και άπατρι μέχρι το 1970, Αλεξάντρ Γκρόθεντικ. Αυτοί που δεν φαινόμαστε, είμαστε εμείς οι τρεις καλοί φίλοι που τρώμε τα σταφύλι της Σταγόνας, δηλαδή Φάνης, Οδυσσέας και Λάκης.

Στις δύο ομιλίες που έγιναν στο αμφιθέατρο του Μουσείου την Παρασκευή στις 13.2, παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, ανάμεσα στους οποίους ήταν και κάμποσοι φοιτητές και δύο σίγουρα που δεν ήταν μαθηματικοί, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να τις παρακολουθήσουν με προσοχή. Ένας λόγος ήταν πως οι ομιλητές, όπως πάντα, έγραψαν. Κατάφεραν να μας δώσουν μία ακριβή και κατανοητή εξιστόρηση της περιπετειώδους και γεμάτης δραματικές στροφές ζωής, ενός από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα καθώς και σε γενικές γραμμές να μας μιλήσουν για την προσφορά του στα μαθηματικά.

Πατώντας εδώ  θα σας εμφανιστεί η σελίδα όπου υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τις δύο ομιλίες των Τεύκρου Μιχαηλίδη και Απόστολου Δοξιάδη. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 21:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση