Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 07:52

Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα και καλά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σίγουρα όλοι θα βάλαμε τον οβολό μας, ακόμα κι αυτοί που ψιλοβαρέθηκαν, για να δημιουργηθεί αυτή η ωραία ατμόσφαιρα που επλανάτο για τέσσερις ώρες στην ταβέρνα "Ιωνικός" του κ.Βαγγέλη στην Νίκαια. Ένα πολύχρωμο χαρμάνι φιλικότητας, χαράς και γλυκύτητας,

κεφιού, αστειότητας και υπαινικτικού ερωτισμού προέκυψε απ'αυτήν την συνάντηση 100 και πλέον ανθρώπων, φίλων, γνωστών κι αγνώστων, που με διάθεση έξω καρδιά έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα της ιστοσελίδας μας, της Σταγόνας.

Ο λόγος αυτής της συνεύρεσης ήταν για να τιμηθεί η ταβέρνα και ο ταβερνιάρης της, οι αειθαλείς παρέες και το ρεμπέτικο τραγούδι. Κυριολεκτικά παρευρέθηκαν σ'αυτό το γλέντι αι γεννεαί πάσαι, αφού σε πολλά τραπέζια έβλεπες από γιαγιάδες και παππούδες έως τα εγγονάκια τους. Ωραίες στιγμές ανθρώπων που τσούγκριζαν τα ποτήρια τους, πίνοντας στην υγειά τους, ανταλλάσσοντας φιλιά, αγκαλιές, ματιές, γνώμες, απόψεις και τραγουδώντας ή ρίχνοντας ένα χορό στη μικρή πίστα.

 

Επικοινωνήσαμε βεβαίως και με όλους τους ρεμπέτες του ντουνιά, που χθες είχαν μαζευτεί στου κάτω κόσμου τους απόκοσμους τεκέδες και στα απόμερα κουτούκια τους. Απ'ότι πιάσαμε στον αέρα, θα πρέπει πολύ να το ευχαριστήθηκαν ακούγοντας τα τραγούδια τους όπως τα έπαιξαν και τα τραγούδησαν η Αλεξάνδρα, ο Αντώνης, ο Θάνος και η Χαρούλα. Νά'ναι καλά οι άνθρωποι. 

Και την ώρα που άρχισε να νυχτώνει κι έφευγε και ο τελευταίος θαμώνας, την ώρα που τα αεικίνητα και εξυπηρετικότατα γκαρσόνια τελείωναν το καθάρισμα, ένας τραγουδιστός ψίθυρος ακούστηκε από το υπερπέραν καθώς έσβηναν τα φώτα και στα πέριξ άναβαν οι φωτιές Κυριακή βράδυ. Ξέρω από πείρα πως πάλι κάποιος ορκιζόταν για πολλοστή φορά, που όμως λες και ήταν η πρώτη. Θε μου μεγαλοδύναμε, που'σαι ψηλά εκεί πάνω... , έλεγε, να το ξέρεις κι εσύ κι αυτή και όλοι οι υγιείς εξ αιτίας της αρρώστια τους, πως ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ .

Νά'μαστε καλά αδέλφια, και μακάρι να μας προκύψει πάλι η διάθεση να ξαναβρεθούμε και να ξεφαντώσουμε στ'αλήθεια, με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς. Για ακόμα μια φορά, πριν χαθούμε στον πολύβουο κόσμο, ας υψώσουμε με το μυαλό μας τα ποτήρια μας, ευχόμενοι στην υγειά μας, καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, δύναμη και μ'εκείνη τη χρυσοφόρα διάθεση να ερχόμαστε στη θέση του άλλου, ιδιαίτερα του πιο αδύναμου, πράττοντας κάθε φορά τα δέοντα ως προς τις αρχές μας.   

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 02:16
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Καλογιαντσίδης Θανάσης 06-01-2015 10:20
Οι συνθήκες δε μου επίτρεψαν να είμαι παρών. Σίγουρα έχασα. Ελπίζω να υπάρξει και επόμενη φορά...
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση