Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 17:10

Παραμονή πρωτοχρονιάς ανάβουν στ'αλήθεια τα κόκκινα φανάρια στην Τρούμπα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φετινή Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετική από αυτές που ίσως να είχατε συνηθίσει να ζείτε μέχρι τώρα. Η Mahayana Records πήρε την απόφαση να δώσει τον απαραίτητο ηλεκτρισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν τα “Kόκκινα Φανάρια” του Πειραιά να ανάψουν και πάλι. Και το έκανε. Όχι μόνο για την νύχτα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2015, αλλά σίγουρα και για εκείνη.


Μια γειτονιά στην οποία η μουσική δημιουργήθηκε, παίχτηκε και ακούστηκε από τους ανθρώπους που έζησαν στον δρόμο για τον ίδιο το δρόμο. Η μουσική αυτή ποτίστηκε από την αύρα του λιμανιού και έγινε μια πενιά που μιλάει ακόμα και στην πιο σκληραγωγημένη καρδιά. Παλιά ήταν το ρεμπέτικο. Σήμερα είναι η indie. Είναι η alternative. Είναι η rap και είναι η soul. Αλλά όπως και στην τότε σκοτεινή/φωτεινή εποχή του ρεμπέτικου, έτσι και σήμερα, ο κοινός γνώμονας είναι ένας. Η αλήθεια, ο πόνος, η απλότητα, η μουσική για τη μουσική και η καλοπέραση για την καλοπέραση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 

 

Πρόκειται για μια γειτονιά που καταφέρνει να χωρέσει στα στενά της τον Βαμβακάρη, τον Παγιουμτζή και τον Δελιά. Τους καταχωνιάζει στα πρώτα πρώτα “γιαλάδικα” και με τα χρόνια, καταφέρνει να τους κάνει Ιστορία. Μια γειτονιά στην οποία λέξεις όπως η ελευθερία, η τέχνη και ο λαϊκός αστικός πολιτισμός είναι συνυφασμένες με την ίδια την ουσία της ζωής. Πέντε δρόμοι στους οποίους τα σπίτια με το κόκκινο φως έγιναν τραγούδι, έγιναν κινηματογράφος, έγιναν ορόσημο. Αυτό ήταν το λιμάνι. 

Η ιδέα είναι η ίδια. Το πνεύμα είναι το ίδιο. Η φιλοσοφία κοινή. Η Τρούμπα γίνεται ξανά το κέντρο του αστικού αυτού πολιτισμού που τόσο φαίνεται να αγαπάμε. Ενός πολιτισμού που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, στηρίζει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή, καταπολεμάει τον ρατσισμό απ’όπου αυτός και αν προέρχεται και δίνει το δικό της μήνυμα σε μία διασκέδαση που χωράει όλα αυτά, και άλλα τόσα. 

Η Mahayana σας προσκαλεί για να γνωριστούμε, να πιούμε και να ανταλλάξουμε τις πρώτες μας ευχές, με μια υπόσχεση για το πιο καθαρό (ή αλλιώς βρώμικο) νυχτοπερπάτημα της Πρωτοχρονιάς. Από το Lola's Bar στο TROUBAR και πάλι πίσω. Red Light District. Να είστε εκεί. Από τις 10μ.μ.

In memorium to a free soul: Παύλος Φύσσας - Killah P.

Troubar: Φίλωνος 131, Lola's Bar: 2ας Μεραρχίας 14

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:05

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση