Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 22:56

Τίποτα δεν έχει χαθεί και ούτε πρόκειται

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χαιρετώ όλες και όλους μετά από πολύ καιρό που είχα να γράψω στη δροσερή σταγόνα. Σήμερα αφορμή για τις επόμενες γραμμές είναι ένας εξαιρετικός, κατά τη γνώμη μου, καλλιτέχνης της εποχής μας, ο Μίλτος Πασχαλίδης. Όσοι τον έχετε ακολουθήσει στα βήματά του ακόμα θα απορείτε, ίσως, πώς αυτός ο άνθρωπος ανήκει σε μια εποχή σαν κι αυτή και όχι σε κάποια άλλη….πιο αληθινή, πιο ποιοτική, πιο ντόμπρα.

 

Από εκεί ξεκινά και το νόημα που θα ήθελα να αποκτήσουν τα λόγια αυτά. Η σάπια, βρώμικη, φθηνή και όποιο άλλο επίθετο αρνητικής χροιάς σας κατέβει στο νου για να χαρακτηρίσει την εποχή που ζούμε έχει ένα ανοιχτό παράθυρο. Αυτό της δημιουργίας. Όταν πιστέψουμε ότι υπάρχει, όταν το αντικρίσουμε θα έχει αρχίσει το τέλος της άσχημης αυτής περιόδου. Ο καλλιτέχνης αυτός είναι ένα ζωντανό παράδειγμα νέου ανθρώπου με πολύχρονη, όμως, πορεία στο τραγούδι που μέσα στο σκοτάδι εκπέμπει φως, φως τόσο δυνατό που το σκοτάδι τρέμει και ψάχνει να κρυφτεί.

Είναι μόνο ο Μίλτος; Όχι ευτυχώς…υπάρχουν πολλοί που εκπέμπουν φως…δείτε μες στα σπίτια σας, στα μάτια των παιδιών σας, της/του συζύγου σας, των φίλων σας. Ο Μίλτος δεν είναι κοντινός μας, αλλά να μας φτάνει που η λάμψη του δεν είναι αποτέλεσμα πυροτεχνήματος, είναι μια δυνατή φωτιά μου τρέφεται από τη δίψα για καλοσύνη, αγάπη, σεβασμό, δημιουργία, εκφραστικότητα. Γι’αυτό ποτέ δε θα σβήσει. Ο Μίλτος είναι εδώ για να μας δείχνει ότι το καλό είναι μέσα μας, δίπλα μας. Ας το δούμε και ας αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Γιατί «τα χρόνια φεύγουν θες δε θες σαν των ματιών σου τις βαφές» και «όλους τους ξέμπαρκους θα τρώει το σαράκι μα όσοι ταξίδεψαν ζηλεύουν την Ιθάκη», όμως από αυτές τις δύο αλήθειες πάρε εσύ που με διάβασες ό,τι νομίζεις και σκότωσε τις «πεθαμένες καλησπέρες» που δε γουστάρεις να ακούς, ζήσε ωραία και ταξίδευε  Ηράκλειο - Καλαμάτα  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 23:08

Τελευταία άρθρα από τον/την Ζαχαρίας Γκαγκάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση