Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 21:17

Απόδειξη: 1. πώς αν γνωρίζεις το δίκιο σου κερδίζεις 2. οι συνεργοί γαυγίζουν γιατί σε φοβούνται

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φίλη μου η Άννα πήγε στην ΔΕΗ Κατερίνης να καταθέσει ένα εξώδικο (με αφορμή ένα χαρτί που της έστειλαν για ν’ αλλάξει το ρεύμα σ’ ένα αγρόκτημα του πεθαμένου πατέρα της από αγροτικό σε κανονικό, επειδή όμως εκείνη δεν θέλει να συμμετέχει στην προδοσία συμμορφούμενη στις εντολές της κυβέρνησης τούς κατήγγειλε για τους παράνομους νόμους, που σκοπό έχουν την υποδούλωση των Ελλήνων και την δήμευση της περιουσίας τους).

 

 

Στην ΔΕΗ την έκαναν μπαλάκι από υπάλληλο σε υπάλληλο, δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος, την παρέπεμψαν στα κεντρικά της Θεσσαλονίκης, της έδωσαν έναν αριθμό να καλέσει που δεν απαντάει ποτέ κανείς, της μιλούσαν δε ειρωνικά και από θέση ισχύος. Η Άννα επέμενε λέγοντας ότι είναι παράνομο να μην παραλαμβάνουν έγγραφο πολίτη κι ότι αν δεν το κάνουν θα πάει στην αστυνομία. Αφού την κατηγόρησαν ευθαρσώς μπροστά στον κόσμο ότι καθυστερεί την ουρά, της είπαν να πάει όπου θέλει.

 

Πάει η Άννα στο τμήμα, όπου κι εκεί κανένας δεν ήταν αρμόδιος να επιληφθεί, της έλεγαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ζήτησε τον διοικητή, του είπε ότι είναι παράνομη πράξη να μην παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ το έγγραφο κι ότι έχουν υποχρέωση να επέμβουν. Ακόμα κι αν είναι παράνομο (δεν ήταν σίγουρος), είπε ο διοικητής, δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει κάτι. Τότε η Άννα λέει, ωραία λοιπόν, θα πάω ξανά στην ΔΕΗ και θα σας καλέσω από εκεί, ο νόμος ρητά αναφέρει «ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ αν κληθεί η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παρέμβει»! Τότε ο διοικητής πήρε τηλέφωνο τον εισαγγελέα, όπου του το επιβεβαίωσε, και της είπε να πάει ξανά στη ΔΕΗ και να τους καλέσει από εκεί.

 

Πάει πάλι στους ίδιους, τους ρωτάει αν θα το παραλάβουν, της λένε ξανά όχι, και καλεί την αστυνομία. Όταν ήρθε ο αξιωματικός, οι υπάλληλοι με την ουρά στα σκέλια, του υπέδειξαν αμέσως τον υπεύθυνο, κάλεσαν άμεσα τον διευθυντή, και παρέλαβαν αυτοστιγμεί το εξώδικο. Η Άννα επίσης ζήτησε από τον αστυνομικό να καταγράψει το συμβάν στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.

Τέλος, ο υπάλληλος που κλήθηκε από τον διευθυντή να παραλάβει το εξώδικο τής είπε «τώρα εγώ θα την πληρώσω».

 

Φυσικά και ξέρουν ΟΛΟΙ οι συνένοχοι τους νόμους, για να ΜΗΝ αναλάβουν ευθύνη, για να μην μπλέξουν, δεν κάνουν την δουλειά τους, και προκειμένου να σε σταματήσουν σε φοβερίζουν!!

 

 

Υ.Γ. Η καλύτερη απόδειξη φυσικά (πάντα θα είναι) να το πράξεις εσύ, για να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι.  

 

Για τη ΔΕΗ 2: 

 

Μου έστειλε ένας φίλος τα πολύ χρήσιμα κάτωθι συμπληρωματικά στοιχεία για το θέμα της ΔΕΗ, όμως έχω να πω ότι αυτός που πάει κατά γράμμα με την νομοθεσία δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει. Πάντα κάτι θα βρουν για να σε αντικρούσουν, τα παραθυράκια στους νόμους τα φτιάχνουν για να γλιτώνουν από αυτά που τους κάνουμε. Σίγουρα κερδίζεις ΜΟΝΟ αν δουν στα μάτια σου ότι δεν φοβάσαι κι ότι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις! Κι αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι που με λέξεις μεταβιβάζεται..

 

Ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει την συμπεριφορά τους εν ώρα εργασίας, καθώς και ρητά περιγράφει τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από αυτόν.

 

Η  παραλαβή εγγράφου από τον πολίτη (ζήτηση κατάθεσης με αριθμό πρωτοκόλλου) γίνεται σε συγκεκριμένα τμήματα (όχι παντού) σε κάθε υπηρεσία και είναι υποχρεωτική σε ποινικό βαθμό από τον παραλήπτη (την υπηρεσία) και τον υπεύθυνο από τον νόμο που συνήθως είναι κάποιος διευθυντής ή προϊστάμενος. Το δε εξώδικο παραδίδεται από δικαστικό επιμελητή και αν δε βρεθεί «ανοιχτή» υπηρεσία τοιχοκολλείτε έχοντας την ίδια ισχύ.

 

Από τη στιγμή της παραλαβής αριθμού πρωτοκόλλου (προσοχή να υπάρχει αντίγραφο – φωτοτυπία, και να ζητηθεί από τον υπάλληλο να σφραγίσει όλες τις σελίδες του εγγράφου για ευνόητους λόγους) έχει την υποχρέωση να απαντήσει υπηρεσιακά (εγγράφως) εντός 10 ημερολογιακών (όχι εργάσιμων) ημερών.

 

Σε περίπτωση δε, που ζητηθεί πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και αρνηθεί η υπηρεσία τούτο, ο ζητών έχει υποχρέωση-δικαίωμα να παραλάβει από τον εισαγγελέα υπηρεσίας της περιοχής του «εισαγγελική παραγγελία» (απλά το ζητάει από το οικείο γραφείο με την τυπική παρουσία του) και με το έγγραφο αυτό «ξεκλειδώνει» όλες τις πόρτες – συρτάρια – διαθέσεις – γραφεία και εν τέλει έγγραφα.

Επίσης έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να αναγνώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεσή του και με δικά του έξοδα να λάβει αντίγραφα (αντίγραφα μπορεί να πάρει μόνο από όσα έγγραφα δεν έχουν «εμπιστευτικό» χαρακτήρα).

 

Προσοχή: Μπορεί να διαβάσει τα έγγραφα που φέρουν ένδειξη «εμπιστευτικό» αλλά δεν μπορεί να τα φωτοτυπήσει. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι ισχυριστούν ότι δεν υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα ή οτιδήποτε άλλο συναφές, ο ΠΟΛΙΤΗΣ έχει το δικαίωμα και ο διευθυντής την υποχρέωση να ζητήσει (πάντα με έξοδά του) να συνοδέψει τον υπεύθυνο υπάλληλο σε ιδιωτικό κέντρο φωτοτυπίας όπου παρουσία του δημοσίου υπαλλήλου θα παραλάβει τις φωτοτυπίες και θα πληρώσει. (Ο κρατικός φορέας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την πληρωμή της απασχόλησης του υπαλλήλου του από τον πολίτη, για την ώρα που τον απασχόλησε ως αποζημίωση).

 

ΌΛΑ τα παραπάνω τα έχω ζήσει ως ιδιωτικός υπάλληλος  (πωλητής) που συμμετείχε οργάνωνε κατέθετε και διεκπεραίωνε για 12 χρόνια  «Ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς» σε καθημερινή τριβή με γραφεία προμηθειών και διοικήσεις νοσοκομείων. Έφτανα σε σημείο να τους κυνηγάω για τις αυθαιρεσίες τους, έχοντας στην τσάντα Φύλλα Εφημερίας της Κυβερνήσεως και υπουργικές οδηγίες…

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 21:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση