Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 23:02

Ο Κωστής Παπαγιώργης στα σχολεία; Γιατί όχι;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Κωστής Παπαγιώργης μας άρεσε, μας αρέσει και είμαστε σίγουροι πως όσο θα έχουμε σώας τας φρένας, θα μας μιλάει και θα μας ακούει σαν να είναι ένας ζωντανός φίλος που κάθεται στο ίδιο τραπέζι, απέναντί μας. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι, δεν ήταν της στιγμής η επιλογή μας που τον συμπεριλάβαμε στους πέντε Έλληνες του πνευματικού εγχώριου στερεώματός μας που πιστεύουμε ότι μας επηρέασαν στη ζωή μας, αφού κατ'αρχήν τους απολαύσαμε. 

Μας επηρέασε και ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και ως προς τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε αυτό το βίωμα. Με λίγα λόγια ο Παπαγιώργης κυκλοφορεί εντός μας μέσα σε χειροποίητες σκέψεις, ένα αμάγαλμα λοξότητας και ευθύτητας, αποτέλεσμα παθών και ορέξεων, συγκρούσεων και συμφιλιώσεων. 

Τότε που είχε πεθάνει (21/3/14) γράφτηκαν πολλά άρθρα για την περίπτωσή του (εδώ αρκετά)  , που τα περισσότερα απ'αυτά που διαβάσαμε τα βρήκαμε του γούστου μας. Στην τελευταία lifo (407-6/11/14) διαβάσαμε ένα ακόμα άρθρο που το υπογράφει η Μυρένα Σερβιτζόγλου. Η αρθρογράφος με τρόπο καθαρό και δυνατό επιχειρηματολογεί για την συμπερίληψη των γραπτών του Παπαγιώργη στη διδακτέα ύλη του Λυκείου. Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε. Γιατί όχι και του Πανεπιστημίου; Έχουμε υπόψη μας φυσικά πως ότι συμπεριλαμβάνεται στη σχολική ύλη, δυστυχώς χαντακώνεται από χέρι. Κι αυτό διότι έτσι όπως είναι φτιαγμένο το σχολείο, περισσότερους λάκκους κρύβει για τα παιδιά παρά εξόδους σε μπαλκόνια. Όμως αν αυτό που είναι στην ύλη αξίζει, όπως ας πούμε τα γραπτά του Παπαγιώργη, και πέσει σε χέρια καθηγητών που έχουν καταλάβει τι χρυσάφι κρατούν στα χέρια τους, τότε λίγοι σε κάθε τάξη, δυστυχώς κι ευτυχώς, θα δουν το φως τ'αληθινό της ζωής τους.

Πιστεύουμε ότι κι εσείς θα πειστείτε με την πρόταση της Σερβιτζόγλου όταν διαβάσετε το άρθρο της, με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχετε αναγνώσει άρθρα και βιβλία του αρχοντικού στην πρόσοψη και στο βάθος κ. Κωστή Παπαγιώργη, κι έχετε αντιληφθεί ότι έφτιαξε ακριβείς και πρωτότυπες φράσεις για να μιλήσει για τη ζωή του και τις σκέψεις που έκανε εξ αιτίας της. Σκέψεις που το νόημα άνθιζε στην καρδιά τους.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο αυτό. 

Πατώντας  εδώ  και εδώ θα σας εμφανιστούν τα βιβλία του και κάνοντας κλικ πάνω στους τίτλους θα σας παρουσιαστεί μια μίνι παρουσίασή τους.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 17:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση