Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 00:08

Λάθη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν το παρελθόν τους μετανιωμένοι. Σκέφτονται αν ήξερα αυτά που ξέρω σήμερα δεν θα έκανα το τάδε λάθος τότε. Μα αν δεν είχες κάνει το λάθος τότε δεν θα ήξερες σήμερα το σωστό φίλε μου! (Και δεν συμφέρει ν' αρχίσεις μαθήματα στα γεράματα.)
 
Ποιοι μετανιώνουν για το παρελθόν τους; Αυτοί που δεν αλλάζουν! ( δεν αλλάζουν = ενώ έχουν καταλάβει το λάθος τους συνεχίζουν να το κάνουν), κι ο λόγος που θα ήθελαν να πάνε τον χρόνο πίσω, έχοντας τις γνώσεις τού σήμερα, είναι για να μην το αρχίσουν (δεν βλέπουν άλλον τρόπο για να διορθώσουν την κατάσταση).
 
Η παγίδα με τα λάθη (παγίδα: αντί να σε προάγουν, σε τελματώνουν και δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι) είναι ότι δεν παίρνονται πίσω. Άπαξ και το έκανες το 'κανες. Κι ούτε τα αποτελέσματά τους αναιρούνται. Ήρθανε κι αυτά. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να σβήσεις τα λάθη ή /και τ' αποτελέσματά τους (ουδείς αλάθητος κι ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω) αλλά να τ' αντιγυρίσεις. Για να τ' αντιγυρίσεις δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, μόνο να σταματήσεις να τα κάνεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 00:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρόβλημα Κωδικός σοφίας »

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση