Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 23:27

Πρόβλημα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόβλημα θεωρούμε οτιδήποτε δεν μας αρέσει, δεν είναι του χαρακτήρα μας να κάνουμε, οτιδήποτε δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να βιώσουμε.  

Μεγαλώσαμε με την λανθασμένη αντίληψη ότι «ό,τι δεν λύνεται κόβεται». Κι έτσι συνηθίσαμε στη ζωή μας όποια κατάσταση (συμβάν), ή όποιος άνθρωπος μάς δυσαρεστεί να το/τον διώχνουμε. Και έχουμε την αίσθηση ότι έτσι λύνουμε τα προβλήματά μας…

 

Μα, αν έχω πρόβλημα π.χ με το να με μειώνει κάποιος, ακόμα κι αν απομακρύνω τον συγκεκριμένο άνθρωπο από τη ζωή μου, συνεχίζω να έχω πρόβλημα με το να με μειώνει κάποιος. Το πρόβλημά μου δεν λύθηκε.

Κάθε πρόβλημα λύνεται μόνο όταν πάψει να σού δημιουργεί δυσάρεστη κατάσταση. Κι αυτό θα συμβεί αν πρώτα πάψεις να μην το μπορείς, να μην το θέλεις, κι αφού του δώσεις χρόνο μετά (αναγκαστικά) θα φτάσει να μην σε ενοχλεί.

Ο θάνατος αγαπημένου προσώπου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον άνθρωπο. Λέει ο σοφός λαός ότι ΜΟΝΟ ο χρόνος σε γιατρεύει από τον πόνο. Τον πόνο του θανάτου δεν μπορείς να τον διώξεις, δεν μπορείς να απομακρυνθείς από την κατάσταση που σου τον προκαλεί, δεν μπορείς να φύγεις να γλιτώσεις από αυτόν. Μένεις να τον υποστείς. Κι όσο μένεις (χρόνος γιατρός) τόσο τον αντέχεις. Όταν φτάσεις να μην ενοχλείσαι πλέον, τότε έλυσες το πρόβλημα που σου δημιούργησε το συμβάν του θανάτου.

Επειδή ακριβώς ζήσαμε λάθος έως σήμερα, μάς έχουν έρθει μαζεμένα όλα τα χρωστούμενα. Όσα προβλήματα δεν λύσαμε αλλά κόψαμε. Για να τα λύσουμε.

Ό,τι ζούμε είναι βοήθημα που οδηγεί στην προσωπική μας πρόοδο (να φτάσεις να μην ενοχλείσαι από τίποτα, όχι από σκληρότητα, αλλά από αταραξία/στωικότητα).

 

Υ.Γ.1 Η σωστή οπτική δίνει δύναμη. Όταν περιμένεις ένα πρόβλημα να περάσει κι αυτό δεν περνάει απογοητεύεσαι κι αυτοκτονείς. Όταν γνωρίζεις ότι προάγεσαι και (1) δεν βιάζεσαι, (2) δεν προσδοκάς να φύγει και (3) μένεις ηθελημένα να το υποστείς, ουσιαστικά έχεις σταματήσει την δυσάρεστη κατάσταση. Έχεις κάνει το 50% της δουλειάς μόνο με το που έπαψες τα «δεν μπορώ» και «δεν θέλω». Το άλλο 50% της δουλειάς βρίσκεται στην εφαρμογή (όταν το βιώνεις).

 

Υ.Γ.2 Αν δεν έχεις πρόβλημα με ό,τι περνάς θα έχεις όλη σου την δύναμη. Αν έχεις όλη σου την δύναμη θα γνωρίζεις το δίκιο σου. Αν γνωρίζεις το δίκιο σου δεν θα συμμετέχεις, δεν θα συναινείς και θα πολεμάς μέχρι εσχάτων για να το βρεις.

Η φωτό είναι το λογότυπο του μαθηματικού βραβείου Fields, σε διαφορετικό χρώμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 18:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ευθύνη Λάθη »

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση