Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 08:47

Σινέ Βοτσαλάκια, το νέο θερινό σινεμά στον Πειραιά ξεκινάει ενώ συνεχίζει τις δωρεάν προβολές το σινέ Τερψιθέα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πριν σαράντα χρόνια λειτουργούσαν πάνω από πενήντα θερινά σινεμά. Τώρα λειτουργούν τρία. Δύο δημοτικά κι ένας ιδιωτικό. Το πρώτο είναι το σινέ "Νίκαια" και το άλλο στο Μοσχάτο, το σινέ "Κήπος".

 

Στον Κορυδαλλό λειτουργεί επίσης το γνωστό σινέ "Παράδεισος", που αν δεν κάνουμε λάθος, κάποια χρόνια πριν ήταν δημοτικός. Υπάρχουν επίσης ένα καλοκαιρινά σινεμά στο Κερατσίνι σινέ Μάρθα Καραγιάννη και ένα στη Δραπετσώνα, το σινέ Μελίνα Μερκούρη, που δυστυχώς έχουν παροπλιστεί.

Αρκετά κοντά στον Πειραιά υπάρχουν και το σινέ "Ψυρή", το σινέ "Λαίς" ( κινηματογραφική λέσχη Ελλάδας, στην αρχή της Ιερά οδού) και το σινέ "Φλοίσβος".

Από σήμερα όμως προστίθεται στην λίστα του Πειραιά ακόμη ένας κινηματογράφος, το σινέ "Βοτσαλάκια", στα Βοτσαλάκια στην Καστέλα. Ευχόμαστε τα καλύτερα σ'αυτήν την όαση, σ'αυτόν τον χώρο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Μέχρι και εχθές ακόμα γινόντουσαν οι τελευταίες εργασίες για να είναι έτοιμο σήμερα που θα κάνει εγκαίνεια το μαγαζί. Το σινεμά αυτό το κατασκεύασε ο δήμος και κατόπιν το νοίκιασε στον μέσα σε όλα άνθρωπο κουμπάρο Κουλιζάκο, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα το καφέ μπαρ Bora Bora με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες και που ο ατομικός του ιμπεριαλισμός διαρκώς το επεκτείνει. Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι και το καφέ μπαρ στη Φρεαττύδα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Σήμερα λοιπόν, είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας ενός κινηματογράφου που είναι σε καλή θέση, μακριά από θορύβους, με άνετες καρέκλες, με πάρκινγκ και πολύ κοντά στη θάλασσα και στη δημοτική πισίνα. Η ταινία με την οποία ξεκινάει είναι το "Θέε μου, τι σου κάναμε; ". Πρόκειται για μια γαλλική κωμωδία φετινής παραγωγής του Φιλίπ ντε Σοβερόν. Σ'αυτήν μια τυπική καθολική οικογένεια Γάλλων, προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός πως έχει γαμπρούς έναν Εβραίο, έναν Άραβα κι έναν Κινέζο, ενώ ψήνεται και το τέταρτο κτύπημα. Για την ταινία αυτή υπάρχει μία κόντρα ανάμεσα στις κρίσεις των περισσοτέρων κριτικών, που τη θεωρούν για τα μπάζα και τις κρίσεις των θεατών, που τη θεωρούν παρά κάτι αριστούργημα.

Έχουμε την άποψη πως τα σινεμά που ανήκουν στην περιουσία του δήμου είναι καλύτερα και για τον δήμο και για τους δημότες να τους λειτουργεί ο δήμος. Επί των οικονομικών όμως αποτελεσμάτων δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν είναι και η πιο συμφέρουσα επιλογή. Εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή ελπίζουμε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό.

Επίσης, συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο σινέ "Τερψιθέα", στον κάτω κήπο της Τερψιθέας. Αυτήν την Παρασκευή το βράδυ στις 9.30 θα προβληθεί η γαλλική κωμωδία του Φρανσίς Βέμπερ " Δείπνο ηλιθίων". Την ταινία αυτή την επέλεξαν με ψηφοφορία οι θεατές την προηγούμενη Παρασκευή ανάμεσα σε άλλες έξι προτεινόμενες. Τη διοργάνωση των Παρασκευιάτικων αυτών προβολών την κάνει ως γνωστόν από την περσινή χρονιά ο "Σύλλογος κήπων Τερψιθέας και Περιβάλλοντος Πειραιά". Η ταινία είναι μία παραγωγή του 1998 και μας διηγείται την ιστορία ενός κυνικού εκδότη που προσκαλεί στο σπίτι του έναν κακομοίρη, για να τον συνοδεύσει σ' ένα "δείπνο ηλιθίων" που διοργανώνει με τους φίλους του. Μια πρόσκληση, η οποία γυρνά ως μπούμερανγκ εναντίον του, όταν αποδεικνύεται ότι ο καλεσμένος είναι μια αληθινή μηχανή καταστροφής ( μας θυμίζει το γνωστό Πάρτι).       

Τι άλλο; Τίποτα άλλο. Καλή μας διασκέδαση και όσο μπορούμε ας κυκλοφορούμε, ας βγαίνουμε από το σπίτι μας, ας κάνουμε στον εαυτό μας δώρο ευκαιρίες για να χαρεί. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 10:25
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση