Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 11:20

Λαχτάρα εταιρείας κλεφτών

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπάρχουν κάποιοι τραγουδοποιοί και συγκροτήματα που σαν να το έχουν τάμα το να έρχονται στην χώρα μας και να παρουσιάζουν κάθε φορά την καινούργια δουλειά τους. Φυσικά αυτά τα σούρτα φέρτα δεν γίνονται ποτέ εν κενώ. Προφανώς υπάρχει ανταπόκριση. Εντάξει δεν συρρέουν και τα μεγάλα πλήθη, αλλά πάντα υπάρχει ένα κοινό, νέων κατά βάση ανθρώπων, που είναι πιστοί στο ραντεβού τους, γνωρίζουν όλα τα τραγούδια τους, τα ευχαριστιούνται και τα διαδίδουν.

 

Αυτός που πρώτος μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Νικ Κέιβ, που την δεκαετία του '80 ανήκαμε κι εμείς στο κοινό του. Άλλοι; Οι Calexiko βεβαίως, οι Scorpions και οι Placedo με διαφορετικό κοινό, οι Metallika και τελευταίως οι Pink Martini και οι Thievery Corporation, είναι σίγουρα ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες. Οι τελευταίοι μάλιστα έρχονται όχι μόνο για τις live εμφανίσεις τους, αλλά και για διακοπές.

Αυτές τις μέρες οι Thievery παίζουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το καινούργιο τους άλμπουμ "Saudade". Ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει Βραζιλιάνικη μπόσα νόβα. Μη βάλετε όμως στοίχημα στοιχιματίζοντας ότι Λατίνοι είναι οι δημιουργοί του. Βέροι Ουασινγκτονιώτες οι Ρόμπ Γκάρσα και Έρικ Χίλτον μάλλον θα ονειρεύτηκαν αυτά τα σλόου λικνιστικά και νωχελικά τραγούδια που σε υπνωτίζουν αν αφεθείς, που σε χαλαρώνουν αν το έχεις ανάγκη. Ένα κι ένα για τις μεσημεριανές ώρες της σιέστας, μα και τις ώρες που ο ήλιος βυθίζεται αργά αργά στην απέραντη θάλασσα. Και σοφά έπραξαν οι δημιουργοί του κι εμπιστεύτηκαν γυναίκες να τα ερμηνεύουν. Σε ποιες; Η Ναταλία Κλαβιέ, η Καρίνα Ζεντιάνι, η Ελίν Μελγκαρέτζο και η Λου Λου, όλες εξαίσιες φωνούλες/γατούλες, ταιριαστές με το ύφος αυτού του δίσκου.

Αφιερωμένο στους επισκέπτες της Σταγόνας. Και σ'αυτούς που λαχταρούν αιώρες σε παραλίες με κοκοφοίνικες και στους άλλους που ούτε να φανταστούν δεν προλαβαίνουν αυτήν την εικόνα. Και προπάντων σε όσους ονειρεύονται νερά και καταρράχτες κι όταν ξυπνάνε μια απέραντη ξεραΐλα τους περιμένει. Είναι της ερήμου που γέννησαν οι άθλιοι και τα σκουπίδια τους, είναι η έρημος που τους έχει περικυκλώσει κι απειλεί να τους σβήσει από τον χάρτη.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 19:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση