Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 20:09

Για το αρχείο σας: Ψήφοι ανά τμήμα και σταυροί υποψηφίων συμβούλων στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά δεν καταλάβαμε γιατί άργησαν τόσο πολύ φέτος να βγουν οι σταυροί των υποψηφίων συμβούλων. Σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, η σειρά ήταν η εξής: Οι αντιπρόσωποι κάθε κόμματος ή παράταξης φεύγοντας από το εκλογικό τμήμα παρέδιδαν στους υπεύθυνους της παράταξης τον αριθμό των ψήφων και τον αριθμό των σταυρών.

Οπότε, και περιορίζοντας το θέμα στις δημοτικές, αργά το βράδυ της α' Κυριακής, άντε βαριά βαριά μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τους σταυρούς, άνετα μπορούσε να τους μάθει ρωτώντας απλά τους υπεύθυνους της παράταξης που τον ενδιέφερε. Σχεδόν όλοι απ'αυτούς που συμμετείχαν ως υποψήφιοι, ανθρώπινο δεν είναι να θέλουν να μάθουν πως πήγαν; Ε, ρωτούσαν λοιπόν, και το μάθαιναν. Η δεύτερη πηγή ενημέρωσης, που ήταν και πιο έγκυρη, ήταν ο δήμος. Το αργότερο μέχρι Τετάρτη μεσημέρι τα συνεργεία του είχαν βγάλει το σύνολο των σταυρών για όλους τους συνδυασμούς. Έτσι αν ήθελες να διασταυρώσεις ή να ενημερωθείς για τους σταυρούς των υποψηφίων, πήγαινες στο Δήμο ή έμπαινες στην ιστοσελίδα του και μάθαινες. Τώρα τι ακριβώς έγινε φέτος δεν το καταλάβαμε.

Αναρωτιόμαστε που στράβωσε η παράδοση και γιατί; Οι αντιπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στην καταμέτρηση των σταυρών; Αν συμμετείχαν, φεύγοντας είναι δυνατόν να μην πήραν την κατάσταση με τους σταυρούς; Αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός τους θα μπορούσε να γνώριζε πόσους σταυρούς πήρε ο κάθε υποψήφιος το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ. Και ο δήμος τι έκανε; Για ποιο λόγο αποφάσισε να μην καταμετρήσει με ευθύνη του και να κοινοποιήσει σε όλους τους δημότες τους σταυρούς πριν από τον δεύτερο γύρο; Οι ερωτήσεις μας ρητορικές είναι. Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η Δημ.Αρχή είναι σε θέση να απαντήσει σοβαρά και μόνον την αλήθεια. Κάτι ήξεις και αφίξεις θ'αρχίσει πάλι και θα μας εκνευρίσει. 

Κι έτσι περιμέναμε όλοι να ανακοινώσει τα αναλυτικά αποτελέσματα το Πρωτοδικείο Πειραιά, που είναι και το μόνο αρμόδιο. Πράγμα που το έκανε χθες Τετάρτη 29/5. Εμείς έχουμε με link την κατάσταση των ψήφων που πήρε κάθε παράταξη σε κάθε εκλογικό τμήμα. Έχουμε επίσης και τους σταυρούς που πήρε κάθε υποψήφιος σύμβουλος και στα τοπικά συμβούλια, σε όποιο ψηφοδέλτιο και αν ήταν. Όσο για το πόσοι και άρα ποιοι εκλέγονται, υπάρχει μια διχογνωμία. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν ο Άλλος Δρόμος εκλέγει τα 3/5 του συνολικού αριθμού των συμβούλων που είναι 41, αν εκλέγει  δηλαδή 25 σύμβουλους ή λόγω των μικρών διαφορών και των μικρών ποσοστών εκλέγει τελικά 24 σύμβουλους. Επίσης δεν είμαστε σίγουροι πόσους συμβούλους εκλέγει η πλειοψηφία από τους 6 της Δραπετσώνας. Εκλέγει 3 που υποστηρίζουν κάποιοι, 4 ή 5 που υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι. Σύντομα θα το μάθουμε κι αυτό. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η κατάσταση με τους ψήφους που πήραν ανά τμήμα οι δύο συνδυασμοί στον β' γύρο.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η ιστοσελίδα Piraeus Press, όπου έχει αναρτήσει τους σταυρούς όλων των υποψηφίων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας όπως ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Πειραιά και κατά φθίνουσα σειρά.

 

Ακολουθεί μία σύντομη αναφορά σε υποψήφιους που πρώτευσαν με κάποια σχόλια. 

Πρώτη σε σταυρούς σ'αυτές τις εκλογές βγήκε η ιατρός κα. Μελά Ψαρρού Αγγελική από το συνδυασμό του κ.Φώτη Μελά, που την ψήφισαν 1307 Κερατσινιώτες. Πάντως όσες φορές παρακολούθησα δημ.συμβούλια τα τρεισήμισι αυτά χρόνια - καμιά τριανταριά φορές άντεξα κι όχι μέχρι το τέλος - την κα. Μελά Ψαρρού δεν θυμάμαι να την είδα ή να την άκουσα. Όμως άμα εγώ δεν αντέχω, πως ζητάω από τον άλλον ν'άντέξει; Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να κατακρίνω την απουσία, διότι ο άλλος ζήτησε την ψήφο μας και εκλέχτηκε για να μας εκπροσωπεί. Αν όμως αυτοί που την ψήφισαν δεν τους ενοχλεί που η κα. Ψαρρού ήταν απούσα ή ωσεί παρών, τότε εγώ που δεν την ψήφισα έχω το δικαίωμα να κρίνω τη στάση της; Εσείς τι λέτε; 

Δεύτερος σε σταυρούς βγήκε ο Καραγιαννίδης Παναγιώτης από το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" του κ. Πατίδη, που τον ψήφισαν 1269 βασικά Δραπετσωνίτες. Εδώ τι να πω; Η γραμμή του ΚΚΕ, εξακολουθεί να δουλεύει άψογα. Τι θα ήθελα να ακούσω; Μια φορά να με εκπλήξουν οι συνεπείς και εργατικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, λέγοντας κάτι που δεν θα το περιμένω. Θα μου πεις και με το δίκιο σου, ότι αυτοί μαζεύονται και συζητάνε όλα τα θέματα πριν από τη συζήτησή τους στο Δημ.Συμβούλιο και συναποφασίζουν, οπότε τι σ'ενοχλεί; Συλλογικά δουλεύουν οι άνθρωποι και συλλογικά εκφράζονται, δεν αυτοσχεδιάζουν και δεν προβάλλει ο καθένας το εγώ του. Παρόλο αυτά, με ενοχλεί η απουσία του απρόσμενου, το αδύνατον της έκπληξης, το προδιαγεγραμμένο του μέλλοντος. Με ανησυχεί του ότι σχεδόν όλες τις φορές αποφασίζουν αυτό που ήδη είναι προαποφασισμένο από το συλλογικό ασυνείδητο, και τους περιμένει στο ιστορικοπολιτικό μουσείο. Με κάνει και νιώθω άβολα η απουσία του προσωπικού τόνου. Εσάς;  

Τρίτος σε σταυρούς βγήκε ο Καλαμαράς Γεώργιος που τον ψήφισαν 1061 βασικά Κερατσινιώτες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Η μόνη διαφορά είναι ότι τον Καραγιαννίδη εξ όψεως τον γνωρίζω, ενώ τον Καλαμαρά θα τον μάθω. Αλλά, να, αυτό είναι το θέμα. Δεν έχω και κάποια ιδιαίτερη περιέργεια να τον γνωρίσω, ως πολιτική παρουσία εννοώ

Τέταρτος σε ψήφους βγήκε ο ιατρός Τσούτσας Κων/νος, από το ψηφοδέλτιο της "ΑΝΑΣΑΣ", που τον ψήφισαν 1023 Κερατσινιώτες. Ο κ.Τσούτσας είχε εκλεγεί την προηγούμενη φορά με το ψηφοδέλτιο του κ.Τζανή και είχε πάρει, αν θυμάμαι καλά, 2.300 ψήφους περίπου. Τον είχα ακούσει κάποιες φορές στην αρχή στο Δημ.Συμβούλιο και είχα αναρωτηθεί γιατί τόσοι άνθρωποι τον ψηφίζουν. Θα μπορεί φυσικά να έχει διοικητικές ικανότητες, ή κάποιες άλλες κρυφές χάρες και γι'αυτό. Αλλά ως πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, που υπήρξε για ένα διάστημα, μάλλον τα έκανε μαντάρα κι αυτός, όπως και όλοι εξ άλλου που βρέθηκαν σ'αυτήν τη θέση. Ώσπου την έκλεισαν με ένα τεράστιο χρέος. Μετά, που ο Τζανής τον παραίτησε από πρόεδρο κι ανεξαρτητοποιήθηκε, ο κ.Τσούτσας εμφανιζόταν στην χάση και στη φέξη στο Δημ.Συμβούλιο, μα δεν θυμάμε να μου έδωσε την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται για κάποια θέματα του δήμου. Γι'αυτό ρωτάω, για ποιο λόγο κατέβηκε ως υποψήφιος δημ.σύμβουλος; 

Πέμπτος σε ψήφους βγήκε ο ιατρός Κων/δης Φίλιππας από τον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ, που τον ψήφισαν 957 Δραπετσωνίτες. Αδελφός του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντινίδη.

Να κάνουμε και μία αναφορά στους τρεις πρώτους του κάθε συνδυασμού.

Στον "Άλλο Δρόμο" στην Δραπετσώνα έχουμε Αλεξίου Κων/νος / 754, Κυραμαργιού Ελένη / 670,  Θωμαΐδης Δημήτρης / 612 ψήφους και στο Κερατσίνι Μανουσιάδης Χαράλαμπος / 465 , Μαρτάκης Νικόλαος / 353 και Δασκαλάκης Ευστράτιος / 348. Η Δρόσου Αναστασία στο Κοινοτικό συμβούλιο Κερατσινίου πήρε 694 ψήφους.

Στον "Ισχυρό Δήμο"  στην Δραπετσώνα Σαββοπούλου Βάια / 500, Καρλές Ιωάννης / 445, και Κοσμίδης Χρήστος / 413 και στο Κερατσίνι Καψοκόλης Πέτρος / 482, Δαβγιώτη Ελένη / 481 και Μόσχου Ειρήνη / 480. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου πρώτη ήρθε η ανιψιά του κ.Τζανή, Ελένη Τζανή που πήρε 1086 ψήφους.

Στον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Κίνηση" στη Δραπετσώνα Γιοβανίδη Νικηδώρα / 461, Μαΐλη Μαρία / 449 και Μαυρίδου Γκαλίνα / 228 και στο Κερατσίνι όπως είπαμε η πρώτη των πρώτων, η αδελφή του Φώτη Μελά, Αγγελική Ψαρρού / 1307, Κούβαρης Κων/νος / 774 και Ξυμητήρη Παναγιώτα / 611. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου ο πρώτος Κούβαρης Παναγιώτης πήρε 650 ψήφους.

Στο συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" στη Δραπετσώνα, Καραγιαννίδης Παναγιώτης / 1296, Πετρίδης Γιώργος /602 και Γαλάνη Σταυρούλα / 564 και στο Κερατσίνι, Καλαμαράς Γιώργος / 1061, Λούπης Άγγελος / 567 και Θωμαρέη Σοφία / 444. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου ο πρώτος Αρφάρας Γιώργος μάζεψε 897 ψήφους, ενώ η Μπρίνγκας Τσομποπούλου Λίλια Ντε Πιλάρ , που είχε το μεγαλύτερο όνομα πήρε 291 ψήφους .  

Στον "Πολιτεία Ανάπτυξη Αλληλεγγύη" στη Δραπετσώνα, Μυλωνάς Γεώργιος / 444 , Φωτίου Πολυξένη / 405 και Αντωνόπουλος Δημήτρης / 401 και στο Κερατσίνι ο Λάλος Μηνάς / 500, Δατσέρη Βασιλική / 441 και Χρονοπούλου Αγγελική / 379.

Στον "Αναγέννηση τώρα" στη Δραπετσώνα, Τρέχας Κων/ντίνος / 330, Ευφραιμίδου Καλλιόπη / 325 και Ψωμιάδου Χρυσούλα / 278 και στο Κερατσίνι Βρετττάκος Νίκος / 371, Τζιώτης Ιωάννης / 316 και Μαράκου Μαρία / 312. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου η Βρεττάκου Κυριακή ψηφίστηκε από 520 δημότες.

Και στον συνδυασμό "ΑΝΑΣΑ" στη Δραπετσώνα, Κωνσταντινίδης Φίλιππος / 957, Κυπριωτάκη Μαρίνα / 272 και Ιγγλίζ Βασίλειος / 181 και στο Κερατσίνι, Τσούτσας Ιωάννης / 1023, Πάστρα Χαρίκλεια / 339 και Ρηνιώτης Βασίλειος / 292.  

Σε όλους τους εκλεγμένους ευχόμαστε καλή δύναμη και έργο δημιουργικό. Και σε όλους τους υποψήφιους νάναι καλά και να βοηθήσουν όσο μποορύν το έργο της Δημ.Αρχής.

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί η σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών με όλα τα αποτελέσματα των Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωεκλογών του 2014. 

Τέλος πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου αναγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σε κάθε μία από τις 28 χώρες της Ε.Ε. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 08:21
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 30-05-2014 23:34
Παραθέτοντας Theogr ο κηπουρός:
"Δεύτερος σε σταυρούς βγήκε ο Καραγιαννίδης Παναγιώτης από το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" του κ. Πατίλη,"

Υπήρχε και τέτοιος συνδυασμός; Για Πατίδη ήξερα!


Και καλά ήξερες
Παράθεση
0 # Theogr ο κηπουρός 30-05-2014 14:05
"Δεύτερος σε σταυρούς βγήκε ο Καραγιαννίδης Παναγιώτης από το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" του κ. Πατίλη,"

Υπήρχε και τέτοιος συνδυασμός; Για Πατίδη ήξερα!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση