Κυριακή, 04 Μαΐου 2014 19:43

Καλά έχουνε ξεφύγει εντελώς. Αυστηρά μόνο για ενήλικους.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φαντάζομαι ότι θα πήρατε είδηση ένα πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τελευταίως από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Εκεί μέσα λοιπόν, λένε οι ειδικοί ότι έχει παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι. Συνεχώς ανακαλύπτουν και νέα νομοθετήματα που ανάλογα είναι ζήτημα αν υπάρχουν και στις πιο καθυστερημένες και αυταρχικές χώρες. Τώρα θα μου πείτε ότι μπροστά στα μνημόνια αυτά είναι πταίσματα. Και δεν έχετε άδικο. Σκεφτείτε όμως αυτήν τη διατύπωση:

 

"Οι αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2008 και η ύφεση που επακολούθησε, παρόλο που ξεκίνησαν από τις Η.Π.Α έθιξαν περισσότερο την Ευρώπη. Κοινός τόπος είναι το ότι ανάμεσα στα κράτη της ευρωζώνης η Ελλάδα ήταν η περισσότερο πληγείσα. Η χώρα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της δυτικής αλυσίδας κρατών. Η διεθνής κρίση την βρήκε σε κακή δημοσιονομική κατάσταση, με τεράστια χρέη και εξασθενημένη παραγωγική βάση. Αναμφίβολα η έκταση και η διάρκεια της ελληνικής κρίσης έχει βαθιές εσωτερικές αιτίες. Όμως είναι κοινός τόπος πια, ότι ο ρόλος σ'αυτήν την πτώση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ιδιαιτέρως αυτών που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία σαράντα χρόνια, ήταν κομβικός. Πάντως, μερικές πολύ κρίσιμες στρεβλώσεις έγιναν δυνατές εξ αιτίας των κατασκευαστικών ελαττωμάτων της ΟΝΕ, που δεν είχε τις απαραίτητες πολιτικές και θεσμικές υποδοχές σταθερών νομισματικών ενώσεων όπως οι Η.Π.Α και ο Καναδάς. Πέρα από αυτά τα δεδομένα το κακό για τους λαούς του νότου, είναι ότι οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στην Ε. Ε και ιδιαιτέρως οι γερμανικές, είναι αυτές που επιλέχτηκαν να διαχειριστούν την κρίση αυτή, με τα ολέθρια αποτελέσματα στα μεσαία και αδύναμα στρώματα των κρατών που επλήγησαν βαρέως."

Αν και προφανώς είναι εύκολο να διαφωνήσετε στα σημεία, όπως και να θεωρήσετε ότι η άποψη αυτή από χέρι βγάζει λάδι τον καπιταλισμό, εν τούτοις για να έχουμε έναν μπούσουλα για τις όποιες αλλαγές επιλέξουμε για την έξοδό μας από τον λάκκο με τα φίδια στον τρέχοντα χρόνο παρακαλώ, θεωρώ πως αυτή η περίληψη μιας άποψης που αρκετοί την έχουμε ανεπτυγμένη στο κεφάλι μας, περισσότερο βοηθάει παρά εμποδίζει στην ανάληψη πρωτοβουλιών. Όμως, ακόμα και πίσω από τις γραμμές να μην δείτε, είναι φανερό πως στο πλαίσιο των όσων ζήσαμε και ζούμε, ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς σ'αυτήν την χώρα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες. Πέστε μου λοιπόν, αυτό που ήταν χωμένο μέσα στο πολυνομοσχέδιο και αφορά στις ποινικές ευθύνες όλων όσων παρανόμησαν στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ποιον βοηθάει; Αν ναι ξέχασα, δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα για τα βασικά, σχετικά με τις διατάξεις αυτές. Πατώντας  εδώ  μπορείτε να διαβάσετε ένα από τα πιο ήπια ρεπορτάζ για αυτό που σας μιλώ και μετά το συζητάμε. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό το σώσε που γινόταν στο δημόσιο, σχεδόν από όλους όσους μπορούσαν, αν πριν υπήρχε ένα κράτημα, τώρα και με την άδεια του νόμου θ'αρχίσει το ξεσάλωμα. Πια θα θεωρείται αμαρτία να μην βουτήξεις το χέρι σου στο βάζο με το μέλι. 

Πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε.

Σ'αυτό έχω καταλήξει. OVER.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 04:43

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση